Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR

Uanset om du har dundrende tømmermænd efter en lang nat i Kødbyen eller blot er på udkig efter sund og smagsmættet aftensmad, så har Vesterbro din ryg.

Bydelen bugner af skønne takeaway-steder fra de små og skæve til de mere mainstream. Her guider MigogKBH til fem af de bedste.

Jagger

Rasmus Oubæk driver nogle af Københavns mest eftertragtede restauranter som Pluto i Borgergade, Gorilla i Kødbyen og den kødglade Retour Steak ved Trommesalen.

Som mange andre succesfulde restauratører med den solide kvalitetskasket på, er han dog også dybt fascineret af McDonalds.

Jo, den er god nok. Selv gourmetkokke kan være misundelige på det elegante fastfood-maskineri, der ligger bag de gyldne måger, og derfor har Oubæk sat sig for at lave sin egen udgave.

Hos Jagger er kvalitetsbarometret på råvarer og smag helt oppe at ringe, uden at der er gået på kompromis med fedt- og saltniveauet. En vigtig balancegang!

Jagger har gjort det cool at spise fastfood og tynde fritter igen, og foruden filialen på Istedgade finder du dem også på Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og i Indre København.

Kontakt: www.jaggerfastfood.com
Placering: Istedgade 62, 1650 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SUNS OUT BUNS OUT! 🍔☀️ Go enjoy this lovely weather with good food and good friends 🙋🏻‍♂️ #jaggerfam

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sprød

Sprød er Oehlenschlægergades lille, pastelgrønne takeaway-favorit. Her får du sunde bland-selv-salater, gedigne sandwiches og en enkelt varm ret eller to til mere end fair priser.

Du kan vælge mellem en stor eller lille salat til henholdsvis 60 eller 40 kr., sandwiches stopfyldt med lækkerier som fetacreme, plukket kylling eller varmrøget laks til 65 kr.

Du bestemmer selv, hvorvidt brødet skal være med rug, surdej eller glutenfrit.

De varme retter kan spænde geografisk lige fra en spicy Thai-curry til en omgang danske tarteletter, men prisen ligger altid til 89 kr.

Ligeledes er der et par spændende og sunde børneoptions.

Foruden et par designlækre ventepladser, er der kun siddemulighed hos Sprød i de lune måneder, hvor der stilles et par caféborde og -bænke op på fortovet.

Det gør dog ikke det store, da maden er lige til at tage med på farten eller med hjem på middagsbordet.

Kontakt: www.sproedtakeaway.dk
Placering: Oehlenschlægersgade 50, 1663 København V

Ssam

Efter at have været voldsomt underrepræsenteret i det københavnske restaurantlandskab i en årrække, er det koreanske køkken endelig for alvor på vej frem.

Det skyldes ikke mindst åbningen af Ssam i Colbjørnsensgade, hvor anmeldere på stribe er faldet i svime over den autentiske, koreanske hverdagsmad ”tilpasset” de danske smagsløg.

I særdeleshed har opmærksomheden rettet sig mod den såkaldte ”rib eye bun”, der på rekordtid er blevet en af hovedstadens mest eftertragtede spiser.

Forestil dig tyndskåret rib-eye marineret i en sød, salt og komplet uimodståelig ”bulgogi”-BBQ-marinade i selskab med smeltet gouda-ost, forårsløg og spicy ”oi-muchim” agurkesalat i en blød briochebolle.

Hvad var det? Begyndte din mave lige at synge K-pop?

Heldigvis fås mesterværket fra Ssams hyggelige restaurant som takeaway side om side med ”bibimbab”-bowls, pandestegte ris, dybstegt kylling og andre sager, som du ligeså godt kan forberede dig på at blive afhængig af.

Kontakt: www.ssam.dk
Placering: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Korean soul food, enjoyed with a cold somaek!! Good way to end a Saturday night 🙂 😋🍺

Et opslag delt af SSAM (@ssam.dk) den

California Kitchen

Ovenpå en forfærdelig byggepladsbrand i efteråret 2017, hvor ingen heldigvis kom til skade, åbnede Nørrebro-darlingen California Kitchen endelig sin Vesterbro-filial i januar 2018.

California Kitchen disker op med sundhedsstruttende og farverige bowls inspireret af det gode liv på den amerikanske vestkyst.

Her kan du få stillet sulten med gastronomiske inputs som Hawaiis rå fisk og eksotiske frugter, fjernøstens forkærlighed for dybdesmagende currys og den amerikanske ”mexicali”-fusion af mexicanske indspark og Californisk sundhedslykke med masser af salat, fuldkorn og deslige.

Vesterbro-afdelingen er hipt og smukt indrettet med hvide træpaneler, spejle og masser af grønne planter. Hvis du kan vriste dig fri af atmosfæren kan hele menukortet dog også fås to go.

Kontakt: www.californiakitchen.dk
Placering: Vesterbrogade 58, 1620 København V

1+1 Street Kitchen

På Enghavevej – et forårsrullekast fra Vesterbrogade – finder du et af Københavns bedste, kinesiske takeawaykøkkener.

1+1 Street Kitchen serverer moderne versioner af klassisk, kinesisk street food, og resultatet er et smagsbrag, der ikke desto mindre efterlader din tegnebog nogenlunde intakt.

Her kan du få forskellige nudelretter tematiseret efter en række køkkenregioner fra “landet i midten” som f.eks. Peking-nudler med svinekød tilberedt i fermenteret sojapaste, Chengdu-nudler med oksekød i en spicy sauce af bønner og chili eller Dandan-nudler med svinekød i chili/peanut sauce.

Alle tre kan VARMT anbefales.

Glem heller ikke de prisvenlige sandwiches med kinesisk fyld i sprødt, hjemmebagt brød, de hjemmelavede forårsruller eller de speciellem, små æggepandekager med kinaløg og glasnudler på siden.

Kontakt: www.facebook.com/1plus1streetkitchen/
Placering: Enghavevej 5, 1674 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny ret på menuen! Lu rou fan 魯肉飯 🍚 80,- Taiwanesisk ris bowl med braiseret gris og sojaæg Kom forbi allerede i dag fra kl. 16

Et opslag delt af 1+1 street kitchen 🍜 (@1plus1streetkitchen) den

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her 

Tidligere kåret til Årets Kok: Nu laver han pop up på kendt restaurant med slagtilbud

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Kjær mad PR Foto
Rasmus Kjær mad PR Foto

Nåede du ikke en af de mange restaurantfestivaler med 3 retter til 250 kr.?

Så vend snuden mod Nordvest.

Her ligger den hippe restaurant Tribeca. De har inviteret den anerkendte kok Rasmus Kjær i køkkenet, hvor han disker op til en helt unik Tribeca-aften – torsdag, fredag og lørdag.

Læs også: Dem du SKAL smage: Her er 7 af byens bedste fastelavnsboller

Rasmus Kjær mad PR Foto

Årets kok

Han har tidligere vundet både ‘Årets Kok’ samt ‘DM i smørrebrød’, men her hos Tribeca står menuen på en forret af kraftig bouillon med skovsvampe, bagt hvid fisk og grønkål.

Hovedretten er langtidsstegt svinenakke med blomkålspuré, brændt blomkål og sherrysauce inden desserten slutter af med citronfromage, parfumeret med stjerneanis og limeblade.

Hele måltidet fås for 250,- og det er først til mølle.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Bring your own bottle

Man kan faktisk tage sin helt egen flaske(r) vin med til middagen – det koster en fast prop-pris på 100,- kr. pr. flaske.

De går også en tur på vinlagret og finder lidt god vin, som de sælger til meget hyggelige priser. Der er også altid det store udvalg af øl fra Ugly Duck.

Rasmus popper op torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.

Læs også: Børnevenlig guide: Her er de bedste restauranter for børn i København

Hvad: Tribeca pop up
Hvor: Tribeca, Bygmestervej 2
Hvornår: Torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.
Hvor meget: 250,- for tre retter
Hvordan: Man kan booke bord på 35 85 10 50 eller på: info@tribecanv.dk

Langebro er slidt ned: Skal repareres akut for over 300 mio. kr.

Skrevet af: Redaktionen
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune

Langebro er en af Københavns mest befærdede veje.

Hvis man syntes, at trafikken i forvejen gik langsomt, så bliver det nok ikke bedre over de kommende år.

Således meddeler Københavns Kommune i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at Langebro er slidt ned og skal igennem en omfattende renovering.

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat

10 år

Lige her og nu skal en række reperationer foretages til en pris på 36,3 mio. kr.

Den samlede renovering af broen vil strække sig over cirka 10 år og kommer til at koste omkring 307 millioner kroner.

Problemerne på Langebro skyldes ifølge kommunen både skjulte konstruktionsfejl fra opførelsen i 1954 og dels almindeligt slid fra vind og vejr.

Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt: Nyt kæmpe museum skal bygges i København

Opdagede skaderne sidste år

Skaderne blev opdaget i forbindelsen med etableringen af et parkeringsanlæg under broen på Christians Brygge sidste år.

Det er en dyr uforudset regning for Københavns Kommune.

“Langebros store behov for reparationer kommer til at tynge Københavns budgetter i de kommende år, og med regeringens anlægsloft kommer renoveringen også til at sætte en stopper for, at vi kan gå videre med en masse andre anlægsprojekter den kommende tid,” siger Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen.

Der er store udfordringer med regnvand, der siver ind i konstruktionerne, der lige nu er den største udfordring.

Derudover er asfalten på vejen og cykelstien slidt ned, og det betyder, at det underliggende drænlag flere steder er knust.

Endelig er lystmasterne gennemtærede af rust, og der er fare for, at de knækker.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh