Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR

Uanset om du har dundrende tømmermænd efter en lang nat i Kødbyen eller blot er på udkig efter sund og smagsmættet aftensmad, så har Vesterbro din ryg.

Bydelen bugner af skønne takeaway-steder fra de små og skæve til de mere mainstream. Her guider MigogKBH til fem af de bedste.

Jagger

Rasmus Oubæk driver nogle af Københavns mest eftertragtede restauranter som Pluto i Borgergade, Gorilla i Kødbyen og den kødglade Retour Steak ved Trommesalen.

Som mange andre succesfulde restauratører med den solide kvalitetskasket på, er han dog også dybt fascineret af McDonalds.

Jo, den er god nok. Selv gourmetkokke kan være misundelige på det elegante fastfood-maskineri, der ligger bag de gyldne måger, og derfor har Oubæk sat sig for at lave sin egen udgave.

Hos Jagger er kvalitetsbarometret på råvarer og smag helt oppe at ringe, uden at der er gået på kompromis med fedt- og saltniveauet. En vigtig balancegang!

Jagger har gjort det cool at spise fastfood og tynde fritter igen, og foruden filialen på Istedgade finder du dem også på Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og i Indre København.

Kontakt: www.jaggerfastfood.com
Placering: Istedgade 62, 1650 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SUNS OUT BUNS OUT! 🍔☀️ Go enjoy this lovely weather with good food and good friends 🙋🏻‍♂️ #jaggerfam

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sprød

Sprød er Oehlenschlægergades lille, pastelgrønne takeaway-favorit. Her får du sunde bland-selv-salater, gedigne sandwiches og en enkelt varm ret eller to til mere end fair priser.

Du kan vælge mellem en stor eller lille salat til henholdsvis 60 eller 40 kr., sandwiches stopfyldt med lækkerier som fetacreme, plukket kylling eller varmrøget laks til 65 kr.

Du bestemmer selv, hvorvidt brødet skal være med rug, surdej eller glutenfrit.

De varme retter kan spænde geografisk lige fra en spicy Thai-curry til en omgang danske tarteletter, men prisen ligger altid til 89 kr.

Ligeledes er der et par spændende og sunde børneoptions.

Foruden et par designlækre ventepladser, er der kun siddemulighed hos Sprød i de lune måneder, hvor der stilles et par caféborde og -bænke op på fortovet.

Det gør dog ikke det store, da maden er lige til at tage med på farten eller med hjem på middagsbordet.

Kontakt: www.sproedtakeaway.dk
Placering: Oehlenschlægersgade 50, 1663 København V

Ssam

Efter at have været voldsomt underrepræsenteret i det københavnske restaurantlandskab i en årrække, er det koreanske køkken endelig for alvor på vej frem.

Det skyldes ikke mindst åbningen af Ssam i Colbjørnsensgade, hvor anmeldere på stribe er faldet i svime over den autentiske, koreanske hverdagsmad ”tilpasset” de danske smagsløg.

I særdeleshed har opmærksomheden rettet sig mod den såkaldte ”rib eye bun”, der på rekordtid er blevet en af hovedstadens mest eftertragtede spiser.

Forestil dig tyndskåret rib-eye marineret i en sød, salt og komplet uimodståelig ”bulgogi”-BBQ-marinade i selskab med smeltet gouda-ost, forårsløg og spicy ”oi-muchim” agurkesalat i en blød briochebolle.

Hvad var det? Begyndte din mave lige at synge K-pop?

Heldigvis fås mesterværket fra Ssams hyggelige restaurant som takeaway side om side med ”bibimbab”-bowls, pandestegte ris, dybstegt kylling og andre sager, som du ligeså godt kan forberede dig på at blive afhængig af.

Kontakt: www.ssam.dk
Placering: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Korean soul food, enjoyed with a cold somaek!! Good way to end a Saturday night 🙂 😋🍺

Et opslag delt af SSAM (@ssam.dk) den

California Kitchen

Ovenpå en forfærdelig byggepladsbrand i efteråret 2017, hvor ingen heldigvis kom til skade, åbnede Nørrebro-darlingen California Kitchen endelig sin Vesterbro-filial i januar 2018.

California Kitchen disker op med sundhedsstruttende og farverige bowls inspireret af det gode liv på den amerikanske vestkyst.

Her kan du få stillet sulten med gastronomiske inputs som Hawaiis rå fisk og eksotiske frugter, fjernøstens forkærlighed for dybdesmagende currys og den amerikanske ”mexicali”-fusion af mexicanske indspark og Californisk sundhedslykke med masser af salat, fuldkorn og deslige.

Vesterbro-afdelingen er hipt og smukt indrettet med hvide træpaneler, spejle og masser af grønne planter. Hvis du kan vriste dig fri af atmosfæren kan hele menukortet dog også fås to go.

Kontakt: www.californiakitchen.dk
Placering: Vesterbrogade 58, 1620 København V

1+1 Street Kitchen

På Enghavevej – et forårsrullekast fra Vesterbrogade – finder du et af Københavns bedste, kinesiske takeawaykøkkener.

1+1 Street Kitchen serverer moderne versioner af klassisk, kinesisk street food, og resultatet er et smagsbrag, der ikke desto mindre efterlader din tegnebog nogenlunde intakt.

Her kan du få forskellige nudelretter tematiseret efter en række køkkenregioner fra “landet i midten” som f.eks. Peking-nudler med svinekød tilberedt i fermenteret sojapaste, Chengdu-nudler med oksekød i en spicy sauce af bønner og chili eller Dandan-nudler med svinekød i chili/peanut sauce.

Alle tre kan VARMT anbefales.

Glem heller ikke de prisvenlige sandwiches med kinesisk fyld i sprødt, hjemmebagt brød, de hjemmelavede forårsruller eller de speciellem, små æggepandekager med kinaløg og glasnudler på siden.

Kontakt: www.facebook.com/1plus1streetkitchen/
Placering: Enghavevej 5, 1674 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny ret på menuen! Lu rou fan 魯肉飯 🍚 80,- Taiwanesisk ris bowl med braiseret gris og sojaæg Kom forbi allerede i dag fra kl. 16

Et opslag delt af 1+1 street kitchen 🍜 (@1plus1streetkitchen) den

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder