Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR

Uanset om du har dundrende tømmermænd efter en lang nat i Kødbyen eller blot er på udkig efter sund og smagsmættet aftensmad, så har Vesterbro din ryg.

Bydelen bugner af skønne takeaway-steder fra de små og skæve til de mere mainstream. Her guider MigogKBH til fem af de bedste.

Jagger

Rasmus Oubæk driver nogle af Københavns mest eftertragtede restauranter som Pluto i Borgergade, Gorilla i Kødbyen og den kødglade Retour Steak ved Trommesalen.

Som mange andre succesfulde restauratører med den solide kvalitetskasket på, er han dog også dybt fascineret af McDonalds.

Jo, den er god nok. Selv gourmetkokke kan være misundelige på det elegante fastfood-maskineri, der ligger bag de gyldne måger, og derfor har Oubæk sat sig for at lave sin egen udgave.

Hos Jagger er kvalitetsbarometret på råvarer og smag helt oppe at ringe, uden at der er gået på kompromis med fedt- og saltniveauet. En vigtig balancegang!

Jagger har gjort det cool at spise fastfood og tynde fritter igen, og foruden filialen på Istedgade finder du dem også på Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og i Indre København.

Kontakt: www.jaggerfastfood.com
Placering: Istedgade 62, 1650 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SUNS OUT BUNS OUT! 🍔☀️ Go enjoy this lovely weather with good food and good friends 🙋🏻‍♂️ #jaggerfam

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sprød

Sprød er Oehlenschlægergades lille, pastelgrønne takeaway-favorit. Her får du sunde bland-selv-salater, gedigne sandwiches og en enkelt varm ret eller to til mere end fair priser.

Du kan vælge mellem en stor eller lille salat til henholdsvis 60 eller 40 kr., sandwiches stopfyldt med lækkerier som fetacreme, plukket kylling eller varmrøget laks til 65 kr.

Du bestemmer selv, hvorvidt brødet skal være med rug, surdej eller glutenfrit.

De varme retter kan spænde geografisk lige fra en spicy Thai-curry til en omgang danske tarteletter, men prisen ligger altid til 89 kr.

Ligeledes er der et par spændende og sunde børneoptions.

Foruden et par designlækre ventepladser, er der kun siddemulighed hos Sprød i de lune måneder, hvor der stilles et par caféborde og -bænke op på fortovet.

Det gør dog ikke det store, da maden er lige til at tage med på farten eller med hjem på middagsbordet.

Kontakt: www.sproedtakeaway.dk
Placering: Oehlenschlægersgade 50, 1663 København V

Ssam

Efter at have været voldsomt underrepræsenteret i det københavnske restaurantlandskab i en årrække, er det koreanske køkken endelig for alvor på vej frem.

Det skyldes ikke mindst åbningen af Ssam i Colbjørnsensgade, hvor anmeldere på stribe er faldet i svime over den autentiske, koreanske hverdagsmad ”tilpasset” de danske smagsløg.

I særdeleshed har opmærksomheden rettet sig mod den såkaldte ”rib eye bun”, der på rekordtid er blevet en af hovedstadens mest eftertragtede spiser.

Forestil dig tyndskåret rib-eye marineret i en sød, salt og komplet uimodståelig ”bulgogi”-BBQ-marinade i selskab med smeltet gouda-ost, forårsløg og spicy ”oi-muchim” agurkesalat i en blød briochebolle.

Hvad var det? Begyndte din mave lige at synge K-pop?

Heldigvis fås mesterværket fra Ssams hyggelige restaurant som takeaway side om side med ”bibimbab”-bowls, pandestegte ris, dybstegt kylling og andre sager, som du ligeså godt kan forberede dig på at blive afhængig af.

Kontakt: www.ssam.dk
Placering: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Korean soul food, enjoyed with a cold somaek!! Good way to end a Saturday night 🙂 😋🍺

Et opslag delt af SSAM (@ssam.dk) den

California Kitchen

Ovenpå en forfærdelig byggepladsbrand i efteråret 2017, hvor ingen heldigvis kom til skade, åbnede Nørrebro-darlingen California Kitchen endelig sin Vesterbro-filial i januar 2018.

California Kitchen disker op med sundhedsstruttende og farverige bowls inspireret af det gode liv på den amerikanske vestkyst.

Her kan du få stillet sulten med gastronomiske inputs som Hawaiis rå fisk og eksotiske frugter, fjernøstens forkærlighed for dybdesmagende currys og den amerikanske ”mexicali”-fusion af mexicanske indspark og Californisk sundhedslykke med masser af salat, fuldkorn og deslige.

Vesterbro-afdelingen er hipt og smukt indrettet med hvide træpaneler, spejle og masser af grønne planter. Hvis du kan vriste dig fri af atmosfæren kan hele menukortet dog også fås to go.

Kontakt: www.californiakitchen.dk
Placering: Vesterbrogade 58, 1620 København V

1+1 Street Kitchen

På Enghavevej – et forårsrullekast fra Vesterbrogade – finder du et af Københavns bedste, kinesiske takeawaykøkkener.

1+1 Street Kitchen serverer moderne versioner af klassisk, kinesisk street food, og resultatet er et smagsbrag, der ikke desto mindre efterlader din tegnebog nogenlunde intakt.

Her kan du få forskellige nudelretter tematiseret efter en række køkkenregioner fra “landet i midten” som f.eks. Peking-nudler med svinekød tilberedt i fermenteret sojapaste, Chengdu-nudler med oksekød i en spicy sauce af bønner og chili eller Dandan-nudler med svinekød i chili/peanut sauce.

Alle tre kan VARMT anbefales.

Glem heller ikke de prisvenlige sandwiches med kinesisk fyld i sprødt, hjemmebagt brød, de hjemmelavede forårsruller eller de speciellem, små æggepandekager med kinaløg og glasnudler på siden.

Kontakt: www.facebook.com/1plus1streetkitchen/
Placering: Enghavevej 5, 1674 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny ret på menuen! Lu rou fan 魯肉飯 🍚 80,- Taiwanesisk ris bowl med braiseret gris og sojaæg Kom forbi allerede i dag fra kl. 16

Et opslag delt af 1+1 street kitchen 🍜 (@1plus1streetkitchen) den

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her