Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR

Uanset om du har dundrende tømmermænd efter en lang nat i Kødbyen eller blot er på udkig efter sund og smagsmættet aftensmad, så har Vesterbro din ryg.

Bydelen bugner af skønne takeaway-steder fra de små og skæve til de mere mainstream. Her guider MigogKBH til fem af de bedste.

Jagger

Rasmus Oubæk driver nogle af Københavns mest eftertragtede restauranter som Pluto i Borgergade, Gorilla i Kødbyen og den kødglade Retour Steak ved Trommesalen.

Som mange andre succesfulde restauratører med den solide kvalitetskasket på, er han dog også dybt fascineret af McDonalds.

Jo, den er god nok. Selv gourmetkokke kan være misundelige på det elegante fastfood-maskineri, der ligger bag de gyldne måger, og derfor har Oubæk sat sig for at lave sin egen udgave.

Hos Jagger er kvalitetsbarometret på råvarer og smag helt oppe at ringe, uden at der er gået på kompromis med fedt- og saltniveauet. En vigtig balancegang!

Jagger har gjort det cool at spise fastfood og tynde fritter igen, og foruden filialen på Istedgade finder du dem også på Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og i Indre København.

Kontakt: www.jaggerfastfood.com
Placering: Istedgade 62, 1650 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SUNS OUT BUNS OUT! 🍔☀️ Go enjoy this lovely weather with good food and good friends 🙋🏻‍♂️ #jaggerfam

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sprød

Sprød er Oehlenschlægergades lille, pastelgrønne takeaway-favorit. Her får du sunde bland-selv-salater, gedigne sandwiches og en enkelt varm ret eller to til mere end fair priser.

Du kan vælge mellem en stor eller lille salat til henholdsvis 60 eller 40 kr., sandwiches stopfyldt med lækkerier som fetacreme, plukket kylling eller varmrøget laks til 65 kr.

Du bestemmer selv, hvorvidt brødet skal være med rug, surdej eller glutenfrit.

De varme retter kan spænde geografisk lige fra en spicy Thai-curry til en omgang danske tarteletter, men prisen ligger altid til 89 kr.

Ligeledes er der et par spændende og sunde børneoptions.

Foruden et par designlækre ventepladser, er der kun siddemulighed hos Sprød i de lune måneder, hvor der stilles et par caféborde og -bænke op på fortovet.

Det gør dog ikke det store, da maden er lige til at tage med på farten eller med hjem på middagsbordet.

Kontakt: www.sproedtakeaway.dk
Placering: Oehlenschlægersgade 50, 1663 København V

Ssam

Efter at have været voldsomt underrepræsenteret i det københavnske restaurantlandskab i en årrække, er det koreanske køkken endelig for alvor på vej frem.

Det skyldes ikke mindst åbningen af Ssam i Colbjørnsensgade, hvor anmeldere på stribe er faldet i svime over den autentiske, koreanske hverdagsmad ”tilpasset” de danske smagsløg.

I særdeleshed har opmærksomheden rettet sig mod den såkaldte ”rib eye bun”, der på rekordtid er blevet en af hovedstadens mest eftertragtede spiser.

Forestil dig tyndskåret rib-eye marineret i en sød, salt og komplet uimodståelig ”bulgogi”-BBQ-marinade i selskab med smeltet gouda-ost, forårsløg og spicy ”oi-muchim” agurkesalat i en blød briochebolle.

Hvad var det? Begyndte din mave lige at synge K-pop?

Heldigvis fås mesterværket fra Ssams hyggelige restaurant som takeaway side om side med ”bibimbab”-bowls, pandestegte ris, dybstegt kylling og andre sager, som du ligeså godt kan forberede dig på at blive afhængig af.

Kontakt: www.ssam.dk
Placering: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Korean soul food, enjoyed with a cold somaek!! Good way to end a Saturday night 🙂 😋🍺

Et opslag delt af SSAM (@ssam.dk) den

California Kitchen

Ovenpå en forfærdelig byggepladsbrand i efteråret 2017, hvor ingen heldigvis kom til skade, åbnede Nørrebro-darlingen California Kitchen endelig sin Vesterbro-filial i januar 2018.

California Kitchen disker op med sundhedsstruttende og farverige bowls inspireret af det gode liv på den amerikanske vestkyst.

Her kan du få stillet sulten med gastronomiske inputs som Hawaiis rå fisk og eksotiske frugter, fjernøstens forkærlighed for dybdesmagende currys og den amerikanske ”mexicali”-fusion af mexicanske indspark og Californisk sundhedslykke med masser af salat, fuldkorn og deslige.

Vesterbro-afdelingen er hipt og smukt indrettet med hvide træpaneler, spejle og masser af grønne planter. Hvis du kan vriste dig fri af atmosfæren kan hele menukortet dog også fås to go.

Kontakt: www.californiakitchen.dk
Placering: Vesterbrogade 58, 1620 København V

1+1 Street Kitchen

På Enghavevej – et forårsrullekast fra Vesterbrogade – finder du et af Københavns bedste, kinesiske takeawaykøkkener.

1+1 Street Kitchen serverer moderne versioner af klassisk, kinesisk street food, og resultatet er et smagsbrag, der ikke desto mindre efterlader din tegnebog nogenlunde intakt.

Her kan du få forskellige nudelretter tematiseret efter en række køkkenregioner fra “landet i midten” som f.eks. Peking-nudler med svinekød tilberedt i fermenteret sojapaste, Chengdu-nudler med oksekød i en spicy sauce af bønner og chili eller Dandan-nudler med svinekød i chili/peanut sauce.

Alle tre kan VARMT anbefales.

Glem heller ikke de prisvenlige sandwiches med kinesisk fyld i sprødt, hjemmebagt brød, de hjemmelavede forårsruller eller de speciellem, små æggepandekager med kinaløg og glasnudler på siden.

Kontakt: www.facebook.com/1plus1streetkitchen/
Placering: Enghavevej 5, 1674 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny ret på menuen! Lu rou fan 魯肉飯 🍚 80,- Taiwanesisk ris bowl med braiseret gris og sojaæg Kom forbi allerede i dag fra kl. 16

Et opslag delt af 1+1 street kitchen 🍜 (@1plus1streetkitchen) den

Kun 3 timer: Spar op 70% til stort julegave-lagersalg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Julen varer lige til påske. Sjældent har ordene været så sande, som når snakken falder på Borg & Bigums lagersalg torsdag den 24. januar.

Scor designerlækre firmagaver

Borg & Bigum er et såkalt ”julepakkeri”, som sælger firmagaver og promotionartikler. Ovenpå julesæsonen 2018 bugner deres lager stadig af overskudsvarer.

Det vil sige, at du kan score fede gaver (pro-tip: du behøver ikke at pakke dem ind, hvis de er til dig selv) med op til 70% rabat i form af danske designerbrands inden for kategorier som køkkengrej, brugskunst og interiør.

Hertil kommer en bred vifte af virksomheds-dingenoter som kuglepenne, nøglekæder, kasketter og sågar cykeltøj og sportstøj med logoer på.

Læs også: Veras fylder Nørrebrohallen med lækkert secondhand tøj

180 minutters shoppe-ekstravaganza

Der er tale om et ultrakort lagersalg, som blot varer i tre timer fra kl. 16-19. Arrangørerne lover, at der løbende fyldes op med nye varer i løbet af de 180 minutter.

Det er muligt at parkere udenfor, ligesom barnevogne er velkomne. Jeg taler erfaring, når jeg siger, at sådan en også kan fungere glimrende som indkøbsvogn.

Især hvis ungerne sover og slet ikke lægger mærke til, at de ligger under et lag af vaser og nyt træningstøj.

MigogKbh på Facebook: Bliv opdateret på håndplukkede lagersalg

Hvad: Borg & Bigum Lagersalg
Hvor: Kirkebjerg Søpark 5A, 2605 Brøndby
Hvornår: Torsdag den 24. januar kl. 16-19
Hvor meget: Gratis entré og op til 70% rabat
Hvordan: Læs mere om lagersalget på dette link https://www.lagersalg.com/borg-og-bigum-lagersalg

Bliv testkanin: Cofoco-restauranter afprøver nye menuer til spotpris

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Vækst/Facebook
Foto: Vækst/Facebook

Er du foodie, firstmover eller bare fan af at spare penge?

Så skal du spærre øjnene op og læse med her.

Restaurant-imperiet Cofoco tester nemlig deres nye forårsmenuer i perioden 20. til 30. januar. Det betyder, at du kan skære 75 kr. af de i forvejen sympatiske menupriser, som kædens spisesteder er kendt for.

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Et spørgeskema til dessert

Som bekendt er intet i verden pånær en mors kærlighed gratis, og derfor er der også et lille aber dabei: Som ”betaling” for besparelsen skal du være klar på at udfylde et feedback-ark, som udleveres af tjeneren på aftenen.

Du kan dog også vælge at se det på en anden måde: Du er med til at udvikle menuerne på nogle af Københavns mest populære spisesteder.

Det kan du godt prale med til dine madglade venner.

First like: Du er altid opdateret på madnyt via MigogKbh på Facebook

5-retters italiensk eller grøn gourmet light?

Tilbuddet gælder på fire restauranter: Italienercharmøren Vespa i Store Kongensgade, gourmet-light-grøntelskeren Vækst i Skt. Peders Stræde og støvlelandsfavoritten Scarpetta, som både har filialer på Islands Brygge og i Rantzausgade på Nørrebro.

Som testkanin hos Scarpetta skal du kæmpe dig gennem fem retter (tough, we know!), mens menuen hos Vespa står på seks slags antipasti til deling efterfulgt af tre større retter.

Hos Vækst – hvor de gastronomiske ambitioner er lidt højere – får du tre fintunede retter med kød eller i en vegetarudgave.

Du kan se alle menuer og priser herunder, men inden vi kommer så langt, vil vi nævne, at du køber billetter via dette link.

Læs også: Dimsum-eksperter indvier ny midnatsrestaurant

Scarpetta:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

  • Vitello tonnato med syltede kapersstilke
  • Hjertesalat med bergamotte, pistacie og urter
  • Orrechiette-pasta med salsiccia, broccoli og chili
  • Grillet kalv med caponata af zucchini, aubergine og tomater
  • Blodappelsinsorbet med frisk mynte og citronverbenaMulighed for vegetarmenu.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vespa:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

Antipasti:

  • Udvalg af grønt og salumi
  • Økologisk stracciatella fra La Treccia
  • Blæksprutte  med fennikel, persille og chili
  • Crudo af citrusfrugter med kørvel &ogpistaciekerner
  • Bagte rødbeder med gedefriskost og merian
  • Crostini med bacala og purløg

Primo:

  • Trøffelrisotto med parmesan og olivenolie

Secondo

  • Braiseret svinebryst med bagt græskar, chilivinaigrette, knas af parmesan , græskarkerner og friteret salv
    eller 
  • Hvidvinsdampede muslinger med fennikel, skalotteløg, persille og tomat

Dolce: 

  • Citrontærte med mascarponecreme, brændt hvid chokolade, sprød crumble og marengs

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vækst:
Normalpris 325kr. – Testpris 250 kr. eks. gebyr

  • Røget Kammusling
    Æble – Jordskok – Musling – Dild
  • Friteret Svinenakke
    Rødbede – Yoghurt – Solbær
  • Brombær Sorbet
    Ymer – Malt – Karamel

eller den grønne menu:

  • Stegte Østershatte
    Kålskud – Timian – Sort Trompethat
  • Grillet Selleri
    Sesam – Havgus ost – Estragon
  • Yoghurt is
    Æble – Hvid Chokolade – Lavendel

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Spis brød til: Hent et gratis surdejsbrød hos Mission

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto

Restaurant Mission på The Standard går seriøst op i deres brød.

Køkkenchef Alex har en baggrund hos Nordisk Bageri og Bæst, og derfor er der naturligvis intet i bagningen af brødet på Mission, som er tilfældigt.

Brødet bliver bagt med en surdej, der har rejst med Alex i over 5 år, og som nu har slægtninge i Chicago, New York, Toronto, en lille by i Ontario, San Fransisco og Jylland.

Alex fik den dengang 12 år gamle surdej af en anden dansk kok, da han første gang kom til Danmark.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om brød…

The Standard PR Foto

Brød til folket

Dejen fermenterer i minimum 18 timer før bagning, hvilket giver brødet mulighed for at udvikle de forskellige syrer, som sikrer den aromatiske kvalitet.

Brødet bages til sidst ved ekstremt høj varme i pizzaovnen for at give en sej og sprød skorpe.

Mission har nu besluttet at dele deres unikke brød med nabokvarteret, hvor der i forvejen er langt til et bageri med kvalitetsbrød.

Fremover sælger Mission derfor ud af sin brødproduktion, og man vil hver lørdag kunne købe et surdejsbrød til 35 kr.

Det hele sparkes i gang lørdag d. 19 januar kl. 13:00, hvor alle brød gives ud gratis – men du skal være hurtig, for der er begrænset antal.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvad: Gratis surdejsbrød
Hvor: Restaurant Mission, Havnegade 44
Hvornår: Gratis brød lørdag 19. januar kl. 13.  Derudover brødudsalg hver lørdag fra kl 13:00 for 35 kr. pr. brød (ca. 500 g)