Guide: Her er fem af de bedste takeaway steder på Vesterbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR
Rib-eye buns fra Ssam. Foto: PR

Uanset om du har dundrende tømmermænd efter en lang nat i Kødbyen eller blot er på udkig efter sund og smagsmættet aftensmad, så har Vesterbro din ryg.

Bydelen bugner af skønne takeaway-steder fra de små og skæve til de mere mainstream. Her guider MigogKBH til fem af de bedste.

Jagger

Rasmus Oubæk driver nogle af Københavns mest eftertragtede restauranter som Pluto i Borgergade, Gorilla i Kødbyen og den kødglade Retour Steak ved Trommesalen.

Som mange andre succesfulde restauratører med den solide kvalitetskasket på, er han dog også dybt fascineret af McDonalds.

Jo, den er god nok. Selv gourmetkokke kan være misundelige på det elegante fastfood-maskineri, der ligger bag de gyldne måger, og derfor har Oubæk sat sig for at lave sin egen udgave.

Hos Jagger er kvalitetsbarometret på råvarer og smag helt oppe at ringe, uden at der er gået på kompromis med fedt- og saltniveauet. En vigtig balancegang!

Jagger har gjort det cool at spise fastfood og tynde fritter igen, og foruden filialen på Istedgade finder du dem også på Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og i Indre København.

Kontakt: www.jaggerfastfood.com
Placering: Istedgade 62, 1650 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SUNS OUT BUNS OUT! 🍔☀️ Go enjoy this lovely weather with good food and good friends 🙋🏻‍♂️ #jaggerfam

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sprød

Sprød er Oehlenschlægergades lille, pastelgrønne takeaway-favorit. Her får du sunde bland-selv-salater, gedigne sandwiches og en enkelt varm ret eller to til mere end fair priser.

Du kan vælge mellem en stor eller lille salat til henholdsvis 60 eller 40 kr., sandwiches stopfyldt med lækkerier som fetacreme, plukket kylling eller varmrøget laks til 65 kr.

Du bestemmer selv, hvorvidt brødet skal være med rug, surdej eller glutenfrit.

De varme retter kan spænde geografisk lige fra en spicy Thai-curry til en omgang danske tarteletter, men prisen ligger altid til 89 kr.

Ligeledes er der et par spændende og sunde børneoptions.

Foruden et par designlækre ventepladser, er der kun siddemulighed hos Sprød i de lune måneder, hvor der stilles et par caféborde og -bænke op på fortovet.

Det gør dog ikke det store, da maden er lige til at tage med på farten eller med hjem på middagsbordet.

Kontakt: www.sproedtakeaway.dk
Placering: Oehlenschlægersgade 50, 1663 København V

Ssam

Efter at have været voldsomt underrepræsenteret i det københavnske restaurantlandskab i en årrække, er det koreanske køkken endelig for alvor på vej frem.

Det skyldes ikke mindst åbningen af Ssam i Colbjørnsensgade, hvor anmeldere på stribe er faldet i svime over den autentiske, koreanske hverdagsmad ”tilpasset” de danske smagsløg.

I særdeleshed har opmærksomheden rettet sig mod den såkaldte ”rib eye bun”, der på rekordtid er blevet en af hovedstadens mest eftertragtede spiser.

Forestil dig tyndskåret rib-eye marineret i en sød, salt og komplet uimodståelig ”bulgogi”-BBQ-marinade i selskab med smeltet gouda-ost, forårsløg og spicy ”oi-muchim” agurkesalat i en blød briochebolle.

Hvad var det? Begyndte din mave lige at synge K-pop?

Heldigvis fås mesterværket fra Ssams hyggelige restaurant som takeaway side om side med ”bibimbab”-bowls, pandestegte ris, dybstegt kylling og andre sager, som du ligeså godt kan forberede dig på at blive afhængig af.

Kontakt: www.ssam.dk
Placering: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Korean soul food, enjoyed with a cold somaek!! Good way to end a Saturday night 🙂 😋🍺

Et opslag delt af SSAM (@ssam.dk) den

California Kitchen

Ovenpå en forfærdelig byggepladsbrand i efteråret 2017, hvor ingen heldigvis kom til skade, åbnede Nørrebro-darlingen California Kitchen endelig sin Vesterbro-filial i januar 2018.

California Kitchen disker op med sundhedsstruttende og farverige bowls inspireret af det gode liv på den amerikanske vestkyst.

Her kan du få stillet sulten med gastronomiske inputs som Hawaiis rå fisk og eksotiske frugter, fjernøstens forkærlighed for dybdesmagende currys og den amerikanske ”mexicali”-fusion af mexicanske indspark og Californisk sundhedslykke med masser af salat, fuldkorn og deslige.

Vesterbro-afdelingen er hipt og smukt indrettet med hvide træpaneler, spejle og masser af grønne planter. Hvis du kan vriste dig fri af atmosfæren kan hele menukortet dog også fås to go.

Kontakt: www.californiakitchen.dk
Placering: Vesterbrogade 58, 1620 København V

1+1 Street Kitchen

På Enghavevej – et forårsrullekast fra Vesterbrogade – finder du et af Københavns bedste, kinesiske takeawaykøkkener.

1+1 Street Kitchen serverer moderne versioner af klassisk, kinesisk street food, og resultatet er et smagsbrag, der ikke desto mindre efterlader din tegnebog nogenlunde intakt.

Her kan du få forskellige nudelretter tematiseret efter en række køkkenregioner fra “landet i midten” som f.eks. Peking-nudler med svinekød tilberedt i fermenteret sojapaste, Chengdu-nudler med oksekød i en spicy sauce af bønner og chili eller Dandan-nudler med svinekød i chili/peanut sauce.

Alle tre kan VARMT anbefales.

Glem heller ikke de prisvenlige sandwiches med kinesisk fyld i sprødt, hjemmebagt brød, de hjemmelavede forårsruller eller de speciellem, små æggepandekager med kinaløg og glasnudler på siden.

Kontakt: www.facebook.com/1plus1streetkitchen/
Placering: Enghavevej 5, 1674 København V

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny ret på menuen! Lu rou fan 魯肉飯 🍚 80,- Taiwanesisk ris bowl med braiseret gris og sojaæg Kom forbi allerede i dag fra kl. 16

Et opslag delt af 1+1 street kitchen 🍜 (@1plus1streetkitchen) den

Poké-kometer udvider igen: OLIOLI åbner snart endnu et sted

Skrevet af: Michael Qureshi
OLIOLI Foto PR
OLIOLI Foto PR

Siden OLIOLI for et par år siden var blandt de første, som serverede den hawaiianske specialitet poke – en slags dekonstrueret sushi – for københavnerne, er det gået stærkt.

Med åbningen af det første spisested på Gammel Kongevej fulgte en fanskare, der ikke kunne få nok af de farverige bowls, og rygtet samt efterspørgslen spredte sig hurtigt til de øvrige bydele.

På både Frederiksberg og Østerbro samt i Indre By, Kongens Lyngby, lufthavnen, Amagerbrograde samt Nordhavn kan man i dag spise hos OLIOLI.

Nu kan MigOgKbh så fortælle, at OLIOLI ekspanderer yderligere og åbner deres ottende sted i kæden.

Det sker på den prominente adresse Strandvejen 189 i Hellerup, og man forventer at åbne midt i september.

Poke bowl hos Olioli. Foto: PR

Lækkert varieret menukort

Oliolis seneste skud på stammen bliver indrettet i samme stil som kædens øvrige restauranter.

Her er pastellyserøde vægge og lyse træmøbler, og mellem grønne blade lyser ordet “joy” op. Olioli betyder nemlig glæde på hawaiiansk.

Også menukortet følger den velkendte Olioli-stil med et udvalg af poke bowls og friskpresset juice.

Poke er en hawaiiansk ret, som består af stykker af rå fisk, der kan være marineret i blandt andet soja og sesam, og i en poke bowl serveres fiskestykkerne sammen med eksempelvis edamamebønner, ris, avokado, tangsalat og syltet ingefær.

Hos Olioli kan man få enten laks, tun eller rejer i sin poke bowl, men det er også muligt at vælge kød, kylling eller tofu, hvis maden ikke skal komme fra havet.

Hvad: OLIOLI åbner nyt sted
Hvor: Strandvejen 189, Hellerup
Hvornår: Midt september

Som i de go’e gamle dage: Oplev gratis baggårdsmusikanter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Covid-19 har medført at kulturen og kunsten skal finde nye veje.

Og det har gruppen ‘Tro På Duren’ i den grad gjort.

‘Tro På Duren’ har nemlig planlagt en række organiserede, gratis baggårdskoncerter.

Det sker primært i Indre Bys æstetiske baggårde og en enkelt gang på Amager på Kofoeds Skole.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Musik i gaden

Tro På Duren, der primært består af en flok gamle venner fra Nordjylland, spiller sammen med klarinettisten Alex Vasile, der normalvis spiller for turister på restauranter, barer, i gader og stræder i Indre By.

De akkompagneres visuelt af de to gadeperformere/gøglere Viktor og Elias, der plejer at gøgle inde i Indre By ved Storkespringvandet.

Tro På Durens kerne er Lasse Kortegaard Kristensen og Amalie Holst Holtegaard, der sammen har udviklet konceptet siden tidligt forår, hvor covid-19 bød op til alternativer til sommerens aflyste festivaler og koncertoplevelser.

Koncerterne får støtte fra Indre By Lokaludvalg og JazzDanmark.

Læs også: Italiensk perle på Østerbro: Hummerkejseren serverer byens vildeste skalddyrsfad

Tid og sted

Koncerterne finder sted:

Lørdag  8. august kl.15:00 Rosengade, imellem husene. Primært for lokalbefolkningen, men alle er velkomne! (Med gøgleri).

Søndag  9. august kl. 15:00 i gården ved Larsbjørnsstræde og Teglgårdsstræde. Primært for lokalbefolkningen.

Onsdag 12. august kl.20:00 Regensen, i gården. Alle er velkomne! (Med gøgleri).

Fredag 14. august kl.13:00 Kofoeds Skole. Alle er velkomne.

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Gratis

Koncerterne er alle gratis, og man dukker bare op.

Dog anbefales der, at man dukker op på Kofoeds Skole, Rosengade eller Regensen, da disse er baggårde, der har meget plads, og derfor er de mest ideelle steder covid-19-mæssigt.

Koncerter tager halvanden time, og alt efter vejr og stemning.

Læs også: Byens mest underholdende cykeltur: Kør København rundt med en drag queen

Hvad: Baggårdskoncerter
Hvor: 4 baggårde i København
Hvornår: 8,9,12 og 14. august
Hvor meget: Gratis

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Torvehallerne bliver grønnere: Ud med biler – ind med cykler og træer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Der skal være endnu bedre forhold for de to-hjulede i København.

Nu starter et projekt med at gøre området ved Torvehallerne grønnere.

For at skabe plads til mere cykelparkering og de nye grønne byrum, vil der blive nedlagt 32 bilparkeringspladser – 17 p-pladser i Rømersgade og 15 i Linnésgade.

Der plantes også 15 nye træer, kommer bredere fortove og nye bænke samt bedre forhold for cyklister med 76 nye cykelparkeringspladser.

Læs også: Østergro er reddet: Tagfarmen vinder over parkeringspladser

Rømersgade ved Torvehallerne PR Foto

Fakta om projektet

Samlet set øges antallet af cykelparkeringspladser i projektet med 76 pladser – fra 260 til 336 pladser. 23 af de nye cykelparkeringspladser er i Linnésgade og 53 er i Rømersgade. Ladcykler kan anvende de almindelige cykelstativer.

Der plantes i alt 15 nye træer på strækningen mellem Frederiksborggade og Gothersgade, heraf syv træer i Linnésgade og otte træer i Rømersgade.

Kørebanearealet indsnævres fra 4,5 meter til 4 meter og skråparkering ændres til længdeparkering for at give plads til plantning af træer og bredere fortove.

Der opstilles også fire bænke og fire affaldskurve.

Læs også: I sneglefart: Københavnsk vejstrækning er Danmarks langsomste

Færdigt i 2021

Efter anlæg af projektet vil der være otte almindelige bilparkeringspladser i Linnésgade og ni bilparkeringspladser i Rømersgade.

Antallet af handicappladser, pladser til delebiler, el-biler og taxaer fastholdes.

Anlægsarbejdet i Linnésgade mellem Frederiksborggade og Gothersgade og på Rømersgade mellem Vendersgade og Frederiksborggade er planlagt fra august til december.

Anlæg i Rømersgade mellem Frederiksborggade og Gothersgade og på Linnésgade mellem Vendersgade og Frederiksborggade er planlagt fra januar til april 2021.

Læs også: Gratis buketter: Magisk blomstermark er tilbage i fuldt flor