MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Oplev byen på første klasse: Den ultimative luksus-guide til København

Af Henrik Thierlein
København har mange lækre luksusoplevelser. Hos Balthazar finder du Danmarks største udvalg af champagne. Foto: PR
København har mange lækre luksusoplevelser. Hos Balthazar finder du Danmarks største udvalg af champagne. Foto: PR

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavnerkender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til det eksklusive i vores hovedstad, hvad enten du skal ud at spise, shoppe dyrt og lækkert eller går hele vejen og tager en overnatning i smukke omgivelser. 

Henrik Thierlein

Du kan læse flere af Henrik Thierleins guides til København og resten af landet her.

Forkælelse fra øverste hylde

Danmark er et lille land, og vi bryster os ofte af, at der ikke er meget forskel på høj og lav, men når det kommer til forkælelse fra den øverste skuffe, så har byen, trods sin meget lille størrelse i europæisk sammenhæng, utroligt meget at byde på.

Særligt når det gælder stjerneoplevelser på hoteller, restauranter, shopping og steder for et glas champagne. 

Der er rig mulighed for eksklusiv shopping i Illums Bolighus og hos Georg Jensen. Foto: PR

Vi lægger ud med en god gang royal shopping på byens mest centrale plads før frokosten. Amagertorv er hjemsted for tre af landes mest eksklusive brands, som oven i købet er kongelige hofleverandører. De tre flagship stores sælger alt fra porcelæn over sølvkunst til indretning.

Royal Copenhagen har ligget her længst i dette vidunderlige hus med porcelæn i flere etager fra Danmarks stolthed Flora Danica fra 1790 over mega musel fra 2000 til Bjake Ingels’ stel HAV – et stel, der trods sine moderne takter sender tankerne mod bedstemors Mågestel. 

Stel er vidunderlige og historiske. Det er som et museum, blot kan alt købes! 

Naboen Georg Jensen har et fantastisk udvalg af moderne klassikere helt tilbage fra Georgs barndomsunivers fra skovene omkring Raadvad, hvor han samlede inspiration til nogle af sine helt tidlige smykkedesign, som du stadig kan købe den dag i dag.

Er du mere til livsstil til hjemmet, så er er jeg personligt vild med boliglinjen LIVING med de mange tidløse brugsting til hjemmet.   

Mangler du stadig idéer til hjemmet, så smut ind til naboen på Amagertorv, og find dit næste designermøbel eller -lampe på de øvre etager i mit favorit hus Illums Bolighus. Vipp til bad, Eva Solo til køkken og Kay Bojesens legendariske prisvindende Grand Prix-bestik til bordet. Pas på kreditkortet!   

Restaurant Møntergade. Foto: PR

Fristelser ved frokosttid

Det er tid til frokost rundt om hjørnet på Restaurant Møntergade før check-in på byens hvide dame Hotel d’Angleterre.

Møntergade serverer klassisk smørrebrød i en liga, der kun er set få andre steder i dronningens København og i elegante omgivelser med hvide duge på bordene. Lige del tradition og lige del innovation med kompetent og elegant servering og service. 

Efter frokosten er der ikke langt til hotellet, dog er der et par fristelser på vejen. Savner du et alternativ til Georg Jensens klassiske smykkeunivers, så er Ole Lyngaard Flagsship Store i Ny Østergade 4 et godt eksempel på dansk design fra far og datter Ole og Charlotte Lynggaards finurlige univers. Naboen i nummer 6 byder på Danmarks største udvalg af champagne. 

Balthazar. Foto: PR

Balthazar ligger på bagsiden af d’Angleterre og er et kærkomment stop før check-in på forsiden af bygningen ud mod Kongens Nytorv. Bag de hvide mure gemmer sig et hav af kombinationer, når det kommer til suiter mod torvet og charmerende værelser med balkon mod gården.

Det er som om denne legendariske adresse gemmer på en hel by, når du træder ind. Swimmingpool og massage hos Amazing Space i kælderen – champagne hos Balthazar på bagsiden – gaveidéer hos Creations og sidst men ikke mindst et af byens gastro-templer hos Restaurant Marchal, hvor Michelin-køkkenchef Jakob de Neergaard forsvarer hotellets Michelin-stjerne og laver moderne fransk gastronomi med nordisk touch. En legende er vendt tilbage til komfuret efter en dekade væk fra rollen som køkkenchef. Bienvenue Monsieur de Neergaaard. 

Restaurant AOC. Foto: PR

Har du et par overnatninger på torvet og brug for et par tips til næste dags måltider, så har jeg et par favoritter i ærmet, nemlig to meget forskellige perler. 

Den tidligere køkkenchef på Restaurant Marchal Andreas Bagh er nu bag komfuret på Restaurant Esmée med Det Kongelige Teater, Nyhavn og Charlottenborg som nabo.

Esmée er en hybrid mellem en fashionabel bistro de lux med klassiske franske teknikker, og så med en stemning jeg sjældent har set under disse himmelstrøg, men nærmere leder tankerne hen på Côte d’Azur eller Paris. Comfort Food er det mest rammende ord. 

Er du mere til tasting-menu med fuld vinmenu under det 17. årh. hvælvinger, så ligger Restaurant AOC lige bag Kongens Nytorv og som nabo til Amalienborg Slot. Køkkenchef Søren Selin håndhæver den moderne madstil med base i nordiske råvarer – ny nordisk, når det belønnes med hele to Michelin-stjerner.  

Hotel Sanders. Foto: PR

Fra stjernens hotel til en særlig gin

Det eksklusive København omkring Kongens Nytorv byder også på en helt særlig perle i kategorien boutique hotel de lux. Sanders er grundlagt af balletlegenden Alexander Kølpin, der i årtier var Det Kongelige Teaters helt store stjerne.

Sanders er Alexanders nickname blandt familie og venner, og med sine kun 54 værelser er det et helt og aldeles udansk hotel. En god blanding af retro, elegance og tidløs charme. Lige del London, lige del Paris. 

Spis brasserie-klassikere i Sanders Kitchen, Roof Terrace, Courtyard eller foran pejsen i deres Living room, som også fungerer som husets hjemlige lobby. Hos Sanders kan du også nyde en drink på Tata Cocktail Bar. Baren har vundet priser hvert år siden åbningen i 2018. Mere international bliver denne adresse simpelthen ikke i København.

Restaurant Kadeau i København. Foto: PR

Vil du opleve lidt af byen ved havnen i gåafstand fra hotellet og centrum, så er det blot en gåtur over på den anden side af Knippels Bro, hvor bydelen Christianshavn brillerer med den Michelin-bestøvede Bornholmer-darling Restaurant Kadeau.

Om du ikke lige har planer om en smuttur til solskinsøen, eller du bare ikke synes, at én stjerne er nok, som på Kadeau Bornholm, så har københavnerfilialen hele to stjerner af slagsen.

Køkkenet ledes for øvrigt begge steder af Nicolai Nørregaard, som på dygtigste vis junglerer med de bornholmske råvarer, og sammen med de øvrige ejere har skabt et nordisk univers med en restaurant her på Christianshavn, som med sin indretning og showkøkken midt i lokalet er så overlegen og sublimt udført. Ren nordisk finesse! 

Nimb Bar. Foto: PR

Vesterbro og Frederiksberg kan også noget, når det kommer til det eksklusive i vores hovedstad. Træd ud fra hovedbanen med en pakket weekendtaske, ja eller direkte efter en romantisk tur i Tivoli, og check-in på Nimb – en perle af et (næsten) all suite hotel fra 1909 pakket ind i hvide ornamenter, der leder ens tanker mod et maurisk-inspireret palads.

De 38 værelser og suiter vender mod haven, så man hele året kan følge med i de skiftende årstider og temaer i den gamle have. Man kan sågar booke hjørne-suiten, hvor man fra badekaret kan se rådhustårnet og høre Fredagsrock på scenen, der for øvrigt i år fylder 25 år med et tætpakket jubilæumsprogram. 

Start med at få afternoon tea foran pejsen i Nimb Bar, hvis noget beskedne navn dækker over en riddersal, som kan få selv det største slots riddersal i Danmark til at blegne. Nok byens flotteste rum! 

Her huserer barmanager António Saldanha de Oliveira, når tiden er til en cocktail, hvad enten det er en af de mange klassikere eller Antónios egne kreationer. Nimb Bar har endda sin helt egen gin Nimb Gin med 14 udvalgte botaniske planter inspireret af haverne i… Tivoli. 

På toppen af bygningen finder du Nimb Roof med den opvarmede swimmingpool og skiftende gastronomiske og musikalske events, når vejret tillader det. Når du efter en lang dag trænger til afslapning, så byder kælderen på 300 m² state of the art fitness, hvileområde, wellness-behandlinger og marokkansk hamam, som jeg husker det fra Marrakech.

Luksus på Frederiksberg

Får du lyst til at udforske gastronomien uden for de tykke mauriske mure, hvis luksus brasserie Nimb Brasserie er på min top 10 over brasserie-køkkener i hovedstaden, så besøg den nærliggende velhaver-enklave Frederiksberg, som siden 1858 har været selvstændig kommune. Her har jeg to absolutte darlings, når det kommer til gastronomi af den øverste skuffe. 

Mielcke og Hurtigkarl. Foto: PR

Formel B på den frederiksbergske del af den ellers så brogede Vesterbrogade har fastholdt sin stjerne i gastro-biblen Guide Michelin i snart 20 år. Her er bæredygtigheden i højsæde med hovedsagelig små danske producenter.

Jeg husker stadig en servering med lam fra Varde Ådal, og signaturretten med pighvar er for længst blevet en moderne klassiker. Det samme er desserten Havtorn en surprise. Men fortvivl ikke. Min artikel handler om det eksklusive, og formel B har også importeret Baerii caviar på menuen, dog er garnituren naturligvis nordisk.

Henne om hjørnet, hvor Frederiksberg Allé bliver til Runddelen ligger Frederiksbergs anden store gastronomiske højborg i hovedstadens smukkeste madsal midt i Det Kongelige Danske Haveselskabs Have.

Med referencer til haven er væggene hos Restaurant Mielcke & Hurtigkarl prydet af ukrudt, blade og havens smådyr, og du kan vælge mellem 5 eller 7 retters menuer, her kaldet ”Oplevelsen” og ”Metamorfosen”, som chefkokken og tv-legenden Jakob Mielcke og hans team har sammensat i et af de mest personlige køkkener, jeg kender, her ved indgangen til Frederiksberg Have.

Byen bugner af eksklusive steder, og jeg kan næsten ikke vente med en anden gang at give jer tips til mine de lux favoritter uden for byen, men indtil da, nyd hovedstadens kronjuveler so to speak. 

Hvad: København på første klasse 
Hvor: Byens mest luksuriøse steder
Hvem: Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram

Del artikel

Andre læser også