Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Østerbro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Hønen & Ægget Facebook side
Foto: Hønen & Ægget Facebook side

Østerbro er en bydel, der deler vandene.

For nogle er den lig med spelt og børnefamilier.

For andre er den Københavns svar på Paris’ Saint Germain komplet med charme, skønhed og en ufortyndet sans for livsnyderi.

Heldigvis er Østerbro helt sin egen, og hvis der er noget, man har dyrket til perfektion i postnummer 2100, så er det cafékulturen.

MigogKbh guider til 5 vidt forskellige af slagsen, der dog alle har høj kvalitet og økologikærlighed som fællesnævnere.

Café Bopa

Bopa Plads, Løgstørgade 8, 2100 København Ø

Bopa Plads er et af Østerbros foretrukne, små åndehuller.

Selv om pladsen er lille, emmer der af pariservibes med petanque og udendørsservering under de grønne træer.

Café Bopa ligger side om side med Café Pixie, og begge steder kan faktisk anbefales.

Det bliver dog Bopa, der løber med det meste af spaltepladsen, og her kan du forvente frankofile caféklassikere side om side med andre middelhavsfristelser og mere nordisk afstemte favoritter.

Kaffen er god, stemningen uhøjtidelig og på weekendnætter skrues der op for musikken og danses igennem.

Find Café Bopa her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Solen er ude og pladsen er i den grad vakt til live #frækfredag #læskendelemonade #sprælskespritz #coolcocktails 😎🍹

Et opslag delt af #CafeBopa (@cafebopa) den

Café Livingstone

I en tid, hvor klimakampen raser, og lange flyrejser sendes i drivhusskammekrogen, er én af de mulige løsninger at tage på smagsrejse langt, langt borte men alligevel lige rundt om hjørnet.

Det kan du gøre på Café Livingstone, der godt nok ligger lige ud til de ærkekøbenhavnske søer, men som serverer herlige anretninger lige fra Mellemamerika til Bali.

Interiøret byder på farvestrålende skodder, der sender tankerne på tur til Fjernøsten, ligesom du kan købe nips fra Mellemøsten med hjem som en souvenir.

I mellem alle de eksotiske indslag er der også plads til vafler, burgere og andre mere lokalkendte favoritter.

Find Café Livingstone her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af CAFÉ LIVINGSTONE 📍 (@cafelivingstone) den

Hahnemanns Køkken

”Madmekka” er et ord, der bruges flittigt i diverse byguides og kulturmedier i disse år.

Det være sig om madmarkeder, street food-haller eller en ny, hip restaurant.

Definitionen af et madmekka synes vi dog ligger på ydre Østerbro. På Skt. Kjelds Plads for at være mere præcise. Her finder du Hahnemanns køkken drevet af Trine Hahnemann.

Der er tale om et kombinationssammensurium bestående af et bageri, en kaffebar, en restaurant, et konditori, en madforretning, en kokkeskole samt et event space.

Sving forbi til morgen, middag eller aften og nyd de skønne retter, hvoraf mange er vegetariske og har gjort sig fortjent til det økologiske guldmærke.

Find Hahnemann Køkken her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Morgenmad lørdag og søndag fra 10-14. Grøn shakshuka, Rød Shakshuka, Frittata, Surdejsbrød og yoghurt m. granola, frugtkompot og urter. •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Breakfast Saturday and Sunday from 10-14. Green Shakshuka, Red Shakshuka, Frittata, Sourdoughbread and Yogurt with Granola, Fruit Compote and Herbs. * * * * * @steensgaardskinke @grojuice #økologi #organic #bageri #bager #friskbagt #brød #boller #buns #kardemommeroll #croissant #kardemommesnurre #wienerbrød #friskbagt #freshlybaked #østerbro #copenhagen #hahnemannskøkken #hverdagsmad #sktkjeldsplads14 #københavn #copenhagenfood #foodmadewithlove #madglæde #foodlover #mad #food #spisdigglad #hverdagsmad #lokaleråvarer #todayfood

Et opslag delt af Hahnemanns Køkken København (@hahnemannskokken) den

Hønen & Ægget

Hvad kom først? Hønen eller ægget?

Det korrekte svar er: ”Who cares, så længe du kan få begge dele serveret i topform på en af Østerbros hyggeligste gader.”

Med Kartoffelrækkerne som genbo, kan du hos Hønen & Ægget sætte gaflen og skeen i alt fra Eggs Benedict til hønsesalat og stegt poussin.

Eller noget så simpelt og velsmagende som et økologisk, blødkogt æg.

Stemningen på det lille spisested er uformel og indbydende med et look, der bedst kan beskrives som ”farmhouse chic” komplet med blotlagte mursten, bondevinduer som dekorationer og masser af fliser og lystmalet træ.

Find Hønen & Ægget her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Vi har både åbent lørdag og zzZzzzzzzøndag fra 09-16! God påske!

Et opslag delt af Hønen & Ægget (@hoenenogaegget) den

Enigma Kantina

Da Post- og Telemuseet for et par år siden rykkede fra Indre By til Trianglen på Østerbro, skiftede man ikke bare adresse men også navn.

Enigma klinger af noget mystisk, men faktisk er oplevelsen ganske lige til.

Det skyldes ikke mindst Claus Meyers herlige café i den smukke, lyserøde og søjlebeklædte bygning på hjørnet af Blegdamsvej og Øster Allé. Selv kalder han stedet for ”Kantina”, og her får du delevenlig mad med rødder lige fra Paris over Beirut til Stockholm.

Der er garanti for en caféoplevelse med solid smagsfrankering og hygge i kategori ”A Prioritare” ved bordene i postmuseets højloftede spisesal.

Find Enigma Kantina her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Enigma Kantina (@enigma_kantina) den

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ leger bytte bytte købmand i verdensomspændende madlotteri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
René Redzepi Noma PR Foto
René Redzepi Noma PR Foto

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ er nogle af de mest berømte gouremtrestauranter, vi har i København.

Men derfor kan der jo sagtens være tid til leg og sjov en gang imellem.

Og det er lige præcis, hvad der er på menuen tirsdag 3. december hos de pågældende restauranter.

De er nemlig alle med i årets ‘Grand Gelinaz shuffle stay in tour’.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bytte bytte købmand
138 restauranter i 38 lande har byttet opskrifter i et hemmeligt lotteri, hvor alle restauranter er kommet i en stor hat.

Og man har så trukket en anden restaurants 8 opskrifter, som man skal fortolke til denne ene aftens 8 retters middag.

Det betyder altså f.eks., at René Redzepi måske har trukket opskrifterne fra den kvindelige køkkenchef Selassie Atadika, som normalt laver gourmetmad på restaurant Midunu i Ghanas hovedstad Accra.

Eller måske har Nicolai Nørregaard trukket opskrifterne fra verdensstjernen Alex Atala fra restaurant D.O.M. i Brasilien, som han så skal fortolke.

Og så fremdeles.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Anderledes aften på hjemmebanen
Hver restaurant har sat deres egen pris på denne 8 retters middag og de koster mellem 150 og 400 euro for en aften, eksklusiv drikkevarer.

Nicola Fanetti (Brace), Matt Orlando (Amass), Nicolai Nørregaard (Kadeau), Rene Redzepi (Noma) og Christian Puglisi (Relæ) leger alle sammen med denne aften og byder altså indenfor til en anderledes gourmetmiddag på deres egen hjemmebane.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Hvad: Grand Gelinaz shuffle stay in tour
Hvor: Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ
Hvornår: Tirsdag 3. december
Hvor meget: 130-400 Euro pr. person eksklusiv drikkevarer
Hvordan: Læs mere her og book billet

Læs også: En kasse med højtbelagt, tak: Nyt firma sender smørrebrød direkte til døren

Stederne fortæller: Nye guidede ture tager dig med ind i Københavns historie

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

København er en by spækket med historie. Næsten hvert et gadehjørne og hver en baggård gemmer på fortællinger, der fortjener at blive givet videre.

Hvis du har prøvet at være på byvandring i København, har du sikkert også mærket dette på egen krop. Der findes nemlig en række dygtige fortællere, som tager nysgerrige folk med på gåtur i gaderne og kommer med massevis af spændende facts og historier undervejs.

Nogle af byvandringerne handler om mordgåder og kan få hårene til at rejse sig, mens andre guidede gåture fokuserer på eksempelvis arkitektur og musikhistorie.

Læs også: Historier fra København: Klummer fra en af byens skarpe penne ude som bog

Men det er ikke kun i gader og stræder, de gode historier er at finde. Mange af byens gamle bygninger er også fulde af anekdoter fra fortiden og venter blot på at blive fortalt videre. Derfor har den garvede byguide Mads Kristian Mikkelsen, der driver formidlingsvirksomheden Vandrehistorien, skabt et nyt koncept, som bringer byvandringerne indenfor.

377 års historie på halvanden time

Konceptet hedder Stedet Fortæller, og for at kunne give deltagerne endnu flere spændende historier om København, har Mads Kristian Mikkelsen allieret sig med en række kloge hoveder, som kan bidrage med sjov og lærerig viden om byen.

Tidligere på året blev Stedet Fortæller skudt i gang i Helligåndshuset, hvor 120 gæster hørte om Middelalderens overtro og blev klogere på alt fra 1700-tallets parykker til ølbrygning, og nu er turen kommet til en af Københavns mest ikoniske bygninger.

Læs også: Farvel til et stykke historie: Legendarisk Frederiksberg-café skal rives ned efter 2020

Foto: Pxhere

Onsdag 27. november går turen op ad Rundetårns sneglegang og ind i Biblioteksalen over Trinitatis Kirke. Her står Mads Kristian Mikkelsen klar til at fortælle om stedets historie sammen med Torben Frandsen fra Weirdwalks, Erik Nicolaisen Høy, som er afgående bibliotekar ved Hovedbiblioteket, Rasmus Agertoft, som er Rundetårns egen historiske konsulent, samt Poul Duedahl, der er professor ved Aalborg Universitet og forfatter til historiske bøger.

De fem herrer har en god bunke fortællinger med sig, og til sammen giver de dagens gæster 377 års historie på halvanden time.

Fortælleaftenens indslag kommer blandt andet omkring Københavns største offentlige tissehus, Rundetårns unge år og Danmarkshistoriens værste turist.

Læs også: Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Arrangementet begynder klokken 19, men inden da er der mulighed for at besøge observatoriet på toppen af Rundetårn, der er åbent og bemandet fra klokken 18. Mens man lytter til de interessante fortællinger, kan man forsyne sig med drikkevarer i baren, og i pausen er der lidt til den søde tand.

Billetter koster 135 kroner per stk og kan købes her.

Efter nytår vender Stedet Fortæller tilbage til Helligåndshuset og kommer blandt andet også forbi Teatermuseet i Hofteatret.

Hvad: Stedet Fortæller
Hvor: Biblioteksalen over Trinitatis Kirke, Rundetårn, Købmagergade 52 A, København K
Hvornår: Onsdag 27. november 2019 kl. 19

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I løbet af et år ser vi mange spændende mennesker på scenen forskellige steder i København.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl holder nemlig et intenst foredrag i København næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 7. september 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: Mandag d. 7. september
Billetsalg her