Dem du SKAL smage: Her er syv syndige bud på byens bedste fastelavnsboller

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Fastelavn er lige om hjørnet, og mens det for mange betyder udklædning og fastelavnsris, så handler det for os – der har munden fuld af søde tænder – kun om én ting: fastelavnsboller.

Vi har spist os igennem byen lige fra Amager til Østerbro og kommer her med syv syndige bud på den herlige kage:


Hart Bageri

Det er ikke længe siden Hart Bageri slog dørene op på Frederiksberg, men de har allerede formået at blive en storfavorit over hele byen.

De er også hoppet med på bølgen og bager tre slags fastelavnsboller.

En gammeldags af briochebolle med marcipanfyld og chokolade ganache, en særlig kreation bagt af wienerbrødsdej fyldt med vaniljecreme og solbærmarmelade toppet med flødeskum og en briochebolle dyppet i sort te fyldt med marmelade af blodappelsin og en vanilje/blodappelsincreme.

De smager alle tre fuldstændig himmelsk og fortjener klart en plads blandt byens bedste.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hart Bageri Foto: Mathilde Mågård Hansen

Il Buco

På Amager kan de også lave fastelavnsboller – og endda en rigtig god én af slagsen.

Hos Il Buco er alt 100% økologisk ligesom de også prioriterer lokale og bæredygtige råvarer.

De leverer lækkert bagværk over hele byen, men serverer også sagerne i deres egne, hyggelige lokaler på Islands Brygge.

Deres dygtige, franske bagere har kreeret en yderst velsmagende hybrid mellem en svensk Semla og det bedste fra det franske dessertkøkken.

Den er inspireret af den franske, Choux, og er består af en bagt vandbakkelse fyldt med frangipane og diplomat cream.

Den smager så englene synger og er absolut et besøg værd.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S

Il Buco Foto: Mathilde Mågård Hansen

Andersen Bakery

Når du er blevet træt af de traditionelle fastelavnsboller skal du en tur forbi Andersen Bakery i deres nyrenoverede butik på Islands Brygge.

Det japansk-ejede bageri har tolket på den klassiske fastelavnsbolle, som nu har fået et mere moderne og skarpt udseende.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem fire varianter: rabarber/mandel/flødecreme, hindbær/chokolade/nougat, yuzu/æble eller solbær/citronverbana/mascarponecreme.

Udover den mere kreative udgave bager de også en klassisk fastelavnsbolle med gærdej og vaniljecreme, der er 100% økologisk.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Andersen Bakery PR Foto

Andersen & Maillard

De fleste kender nok Andersen og Maillard for den fremragende, hjemmeristede kaffe og deres uovertrufne surdejsbrød, men i denne uge er der yderligere grund til at slå vejen forbi.

De er nemlig også kommet i fastelavnshumør og bager to forskellige wienerbrødsvarianter med flødeskum: én med solbærcreme og én med chokolade/orangecreme.

Hele konceptet omkring Andersen & Maillard handler om, at de bager det, som de godt selv kan lide – og de viser sig også at have rigtig god smag i fastelavnsboller.

Deres bagværk er økologisk og de bager hele dagen, så her skal man altså ikke være nervøs for at træde ind i en udsolgt bager ved eftermiddagstid.

Hvor: Nørrebrogade 62, 2200 København N og Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn

Andersen & Maillard PR Foto

Juno The Bakery

Instagram-favoritten over dem alle. På Østerbro finder du byens længste bagerkø, men altså også et rigtig godt bud på en cremet fastelavnsbolle.

Juno har taget den folkekære og svenske, Semla, til sig og den har vist sig også at kunne vinde københavnernes hjerter.

Den er bagt af en blød gærdej med frisk kardemomme og fyldes med cremet marcipan, ristede Valencia mandler og en gavmild portion flødeskum.

Ligesom resten af Junos bagværk smager den fantastisk, og er man glad for fastelavnsboller, så bliver man næsten nødt til at prøve den.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

Juno The Bakery PR Foto

Meyers Bageri

Er du glad for de gammeldags fastelavnsboller, så skal du en tur forbi Meyers Bageri eller Deli.

Her finder du nemlig en skøn økologisk udgave bestående af en fed gærdej med kardemomme fyldt med både vaniljecreme og en generøs portion remonce og hele herligheden toppes med mørk chokoladeglasur.

Derudover bager de også to wienerbrødsvarianter – én med flødecreme, vaniljecreme og æblekompot og én med hindbærfløde.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Meyers Bageri PR Foto

Lagkagehuset

Det er næsten umuligt at snakke om fastelavnsboller uden at nævne Lagkagehuset, der allerede lagde dem frem i disken i midten af januar.

De bager både en gammeldags fastelavnsbolle af bløddej med creme og chokolade på toppen, men vinderen er uden tvivl deres variant med winerbrødsdej og flødeskum.

Modsat mange andre formår de nemlig at ramme den helt rigtige balance mellem dej og mængden af flødeskum.

Der findes flere varianter og smag fx. blåbær og nougat, creme og vanilje eller hindbær og Sarah Bernhardt – vi garanterer næsten, at du ikke bliver skuffet.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Lagkagehuset PR Foto

Gammeldags fastelavnsbolle fra Cakenhagen i Tivoli PR Foto

Tivoli kører old-school
Det er ved at være sidste chance for at komme ind og smovse Cakenhagens fastelavnsbolle i år – Tivoli lukker for vintersæsonen 23. februar.

Cakenhagen har både den klassiske fastelavnsbolle bagt med vaniljecreme og den vist på foto i wienerbrødsdej med solbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum. Så kan man selv vurdere, om man vil have varm chokolade, te, kaffe eller elegante bobler til på bedste Cakenhagen-manér.

Og så er der bonus med udsigt til Københavns smukkeste skøjtebane og Tivolis snedækkede sæson Vinter i Tivoli.

Hvor: Cakenhagen, Tivoli

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.

Alle er inviteret: I aften kan du få verdens største 90’er fest hjem i stuen

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os kan sikkert mærke trangen.

Når dette Corona-mareridt er overstået, så skal der festes til den store guldmedalje. Musik gør os bare gladere.

Men hvis du vil i godt humør, feste og nyde at det trods alt er lørdag i dag, så læs med her.

For i aften samler Vi Elsker 90’erne hele Danmark hjemme i stuerne og disker op med et ’Stay Home 90’s Party’. Et lineup af 90’er-DJs og live acts, direkte på din skærm lørdag den 28. marts kl.16-00.30.

Det bliver verdens største online 90’er fest, og det bliver med en masse fede navne. Husk når festen er slut, så skal uret i øvrigt stilles en time frem til sommertid.

Vi kan feste sammen via vores skærme

De afsprittede hænder skal i dén grad plukke æbler midt på stuegulvet lørdag aften, når Vi Elsker 90’erne disker op med online livestream med nationale og internationale DJ’s.

“Siden vi meldte nyheden ud forleden, så har vi fået så mange beskeder både fra Danmark og mange andre lande.

Folk synes det er et godt initiativ, og vi er stolte over at så mange af vores skønne DJs og artister bakker op omkring det.

Vi hylder alle dem, der passer på hinanden ved at blive hjemme, alene. Men derfor kan vi jo godt feste sammen, hver for sig, via vores skærme derhjemme,” siger Riffi Haddaoui, der står bag sommerens tourkaravaner, Vi Elsker 80’erne og Vi Elsker 90’erne.

Han har på rekordtid fået en lang række 90’er DJs og kunstnere med på idéen om en hyldest til danskerne og til 90’erne.

 

Mange fede navne er klar

Her er ingredienserne til en bragende mindeværdig 90’er-stue-fest:

Du finder din skovmandsskjorte og BayWatch-badedragt frem fra gemmerne på loftet.

Når drinksbowlen er blandet med ’rutebil’, kan du med buffalos og knæklys sætte dig klar foran skærmen og sammen med resten af Danmark – direkte via livestream – være med til årets første 90’er-fest.

Se Tidsplanen herunder – vær opmærksom på at klokken 4.00 er klokken 16.00 og fremdeles.

Dan Rachlin og Riffi Haddaoui guider dig trygt gennem aftenen.

Tune ind på https://www.facebook.com/events/167702950907909/ lørdag aften kl. 16.00-24.00.

Du kan også følge det Live via Twitch her

Der er fede præmier fra sponsorer på højkant aftenen igennem.

Husk du også kan vise din støtte til verdens fedeste 90’er fest, når karavanen stadig efter planen kommer til Rødovre lørdag d. 23. maj med det største line-up nogensinde. Det kan du læse mere om her

Ny fredagstradition: Gratis online cocktailkursus gentages – nu med musikquiz oveni

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com

Mere eller mindre alle er indendøre derhjemme disse uger.

Men hvis hr. Corona tror, det skal lukke ned for vores festlige side og kreativitet, så må den tro om igen.

Fredag 27. marts gentager Getbartender.com således deres gratis online cocktail kursus. Og denne uge er der lagt en musikquiz oveni.

“I denne tid er der ikke meget at fejre. Det kan vi godt mærke, og det er fuldt forståeligt.  Vi vil dog gerne skabe lidt smil, skål og glæde i denne triste tid,” forklarer Rasmus Damgaard fra Getbartender.com

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Madklubbens cocktailbar Bjørns på Vesterbrogade PR Foto

Bliv din egen Tom Cruise

Derfor går de live på Facebook, og lærer folk at lave 2-3 cocktails og gennemgår lidt barudstyr.

Cocktails på aftenen er Gin Hass, Pina Colada og Old Fashioned.

Men hvad så med ingredienser, tænker du.

De har lagt en indkøbsliste op på Facebookeventet, så man kan købe ind dertil.

“Så laver vi en online fest hjemme fra køkkenet!”

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Online cocktailkursus
Hvor: Facebook
Hvornår: Fredag 27. marts kl. 18.00-21.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her på Facebookeventet

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.