Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Den store guide: Her får du Københavns bedste fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Buka. Foto Mathilde Mågård Hansen
Buka. Foto Mathilde Mågård Hansen

Opdateret d. 7. februar 2024.

Med flødeskum, creme, saltkaramel eller solbærmousse.

I en gærdejsbolle, croissant eller med wienerbrød.

Fastelavnsboller kommer efterhånden i mange forskellige varianter, former og smage, og i København kan du finde lidt af det hele.

Vi tipper her til vores favoritter.

Der findes naturligvis mange, skønne fastelavnsboller i København – også mange flere end vi har med på listen her. Smag er subjektivt, og listen tager derfor udgangspunkt i dem, vi synes er de bedste.

Det har været et meget stærkt felt i år, og vi har derfor måtte være benhårde i vores udvælgelse.

Maison d’Angleterre. Foto Mathilde Mågård Hansen

Maison d’Angleterre

Vi har gennem årene smagt mange (!) fastelavnsboller. Vi er nok faktisk langt over 200.

Sidste år var en af de helt store favoritter fastelavnsbollerne fra Hotel d’Angleterres luksuskonditori, Maison d’Angleterre, og igen i år er de altså stadig værd at køre efter.

For den kan lidt af det hele, og så er den meget vel også guidens smukkeste.

Du får både noget sødt, sprødt, cremet og saltet i én bid, og det er altså noget nær den perfekte fastelavnsbolle, hvis du spørger MigogKbh.

Vælg mellem saltkaramel, pistacie/hindbær, vanilje/jordbær samt kaffe.

Hvad: Maison d’Angleterre
Hvor: Østergade 2, 1100 København K
Hvor meget: 75 kr.

Ard Bakery. Foto Mathilde Mågård Hansen

Ard Bakery

Sidste år kom der en helt ny spiller på banen, og de er med i guiden igen i går.

Både fordi deres fastelavnsboller ligner små mesterværker og fordi de smager himmelsk.

Basen består af en god, sprød wienerbrødsdej, som herefter bliver fyldt med enten kaffe/karamel, ribs eller vanilje.

Mens smagen af vanilje er forholdsvis anonym, så er vi store fans af både ribs og kaffe/karamel.

Det er en ordentlig moppedreng, så vær ikke bange for at sulte.

Udover de moderne fastelavnsboller laver Ard Bakery også en skøn gammeldags fastelavnsbolle.

Hvad: Ard Bakery
Hvor: Peter Bangs Vej 95, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: 55 kr.

Andersen Bakery. Foto PR

Andersen Bakery

De har indtaget Instagram og Facebook med storm, og det er ikke uden grund.

De vanvittige fastelavnsboller fra Andersen Bakery er nemlig på alle måder kalorierne værd.

Ja, man kan faktisk ikke tale om fastelavnsboller i København uden at nævne Andersen Bakery

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem syv forskellige varianter som bl.a. rabarber/vanilje, solbær og chokolade/saltkaramel.

Æble og yuzu er et godt bud, hvis du ønsker en mere frisk fastelavnsbolle.

Hvad: Andersen Bakery
Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S og Ørestads Blvd. 49A, 2300 København
Hvor meget: 62 kr.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Juno the bakery

De var nogle af de første, som startede med den svenske semla, og de trækker næsten stadig hver dag kø til langt ud på gaden.

Det er naturligvis Juno the Bakery på Østerbro, vi snakker om, og de sidste par år har semlaen været deres eneste fastelavnsbolle.

Sidste år fik den selskab af en helt ny variant, og den smager så englene synger.

Kagen består af en tynd karamelliseret brioche fyldt med banan, blød saltet vaniljekaramel, 70% mørk Friis Holm chokolade og pisket vaniljecreme.

Den perfekte fastelavnsbolle for dig, der elsker søde sager og i særdeleshed banan.

Hvad: Juno the bakery
Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø
Hvor meget: 55 kr.

Meyers. Foto PR

Meyers Bageri

I år kan du vælge imellem hele fire forskellige fastelavnsboller hos Meyers’ bagerier.

Den gammeldags med creme, den velkendte wienerbrødsbolle med svesker, en ny variant med rabarber/pistacie/vanilje og en helt særlig fredags-fastelavnsbolle med hasselnøddemousse, kaffecreme med Summerbird Amber-chokolade og en sprød bund af hasselnød og chokolade.

Og ja, det er altså svært at beslutte sig for en favorit, for de smager alle skønt.

Især stor ros og klapsalver for en formidabel wienerbrødsdej.

Du finder Meyers Bageri fire steder i København.

Hvad: Meyers Bageri
Hvor: Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro og Amager. Se alle lokationer her
Hvor meget: Wienerbrødsfastelavnsboller: 1 stk. for 48 kr. og 3 stk. for 135 kr. Gammeldags fastelavnsbolle: 1 stk. for 36 kr. 

Foto Mathilde Mågård Hansen

Københavns Bageri

I april 2023 åbnede der et nyt luksus-bageri i Carlsberg Byen.

Navnet er Københavns Bageri og bag stedet står ejerne af to andre meget populære bagerier i København.

Nemlig Anders Lorenz fra Alice på Amager og Rasmus Sjødahl fra Benji på Nørrebro.

Københavns Bageri fik på et splitsekund enorm mediebevågenhed fra hele landet, da du i butikken kunne købe en hel kringle til intet mindre end 300 kroner (eller en enkelt stykke for 40 kr.).

Selv forklarede ejerne at prisen hang sammen med råvarernes kvalitet, arbejdskraft og den generelle prisudvikling i samfundet.

Efter den store opmærksomhed er det ikke helt dårligt set af Københavns Bageri, Alice og Benji, at den ene af årets fastelavnsboller tager afsæt i den omtalte og hypede kringle.

Og nøj, den smager godt!

Smagene er de samme som i kringlen med masser af blommer og svesker samt en generøs mængde rom, men størrelsen (og prisen) er en smule mindre.

Grundet romsmagen er den nok mest for voksne.

Hvad: Kringle-fastelavnsbolle
Hvor: Københavns Bageri (Flaskehalsen 22, 1799 København V), Alice (Markmandsgade 1, 2300 København S) og Benji (Fælledvej 23, 2200 København N)
Hvor meget: 54 kr.

Perron på BaneGaarden. Foto Sofie Hvitved

Perron på BaneGaarden

Spis årets fastelavnsboller i urbane omgivelser hos BaneGaarden.

Deres bageri PERRON har i år kreeret fire lækre varianter, og det er især de moderne med en bund af wienerbrødsdej, der scorer høj karakter herfra.

De fås med enten saltkaramel/bergamotte-curd/citroncreme, vilde svenske blåbær/solbærcreme og kaffe-karamel ganache/mascarponecreme med Amber chokolade fra Summerbird.

Alle smager skønt og netop fordi de er så forskellige er her noget for enhver smag.

Uanset om du kan lide det sødt eller surt.

Hvad: BaneGaarden
Hvor: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Hvor meget: 48 kr. (35 kr. for den gammeldags)

Foto PR

Cakenhagen

Som de ‘luksusdyr vi nu er, har vi efterhånden vænnet os til, at fastelavnsboller efterhånden er små mesterværker.

Og det må man sige, at de også er hos Tivolis konditori, Cakenhagen.

Fastelavnsbollerne er inspireret af Tivolis fine Harlekintern, og alle i kondditorholdet på Cakenhagen har i år fået lov til at lave deres egen fastelavnsbolle og smagssammensætning.

Det er der blevet seks delikate og meget forskellige boller ud af med smag af bl.a. Irish Coffee, Peach Melba og citrus.

Hvad: Cakenhagen
Hvor: Vesterbrogade 1, 1620 København V
Hvor meget: 69 kr.

Andersen & Maillard. Foto PR, Instagram

Andersen & Maillard

Det er primært croissanterne og den gode kaffe, der har fået os forbi Andersen & Maillards bagerier de sidste par år, men i år har de altså opgraderet deres fastelavnsbolle-‘game’.

Så dem skulle vi naturligvis prøve.

Wienerbrødsdejen er dejlig sprød, og så er den endda formet i et flot mønster – ikke dårligt.

Bollerne bliver fyldt med enten chokolade/blodappelsin eller solbær/vanilje, og det er særligt sidstnævnte, der er værd at køre efter.

Skøn balance mellem sødt, sprødt og syrligt.

Hvad: Andersen & Maillard
Hvor: Nørrebrogade 62 i 2200 København N, Antwerpengade 10 i 2150 Nordhavn og Ny Østergade 15 i 1101 København K
Hvor meget: 46 kr.

Hart Bageri. Foto PR, Instagram

Hart

Under Corona var der massiv kø foran Hart Bageri på Gammel Kongevej for at smage deres fastelavnsboller.

Køen er væk – men bollerne er stadig gode.

Vi har i år smagt tre forskellige varianter af deres fastelavnsboller: en gammeldags med en gavmild portion creme, den ‘kendte’ og anmelderroste med solbær og en helt ny variant med passionsfrugt.

Både solbær og passionsfrugt er friske, lækre udgaver af en ellers til tider tung fastelavnsbolle.

Dermed også gode bud hvis du ikke er til alt for bombastiske kager.

Udover Frederiksberg finder du også Hart på Østerbro, Refshaleøen og Vesterbro.

Hvad: Hart
Hvor: Flere steder i København. Se alle adresser på deres hjemmeside her
Hvor meget: 45-48 kr.

Sankt Peders Bageri. Foto PR, Instagram

Sankt Peders Bageri

I Sankt Peders Stræde i Indre By ligger ét af Danmarks ældste bagerier.

Vi kommer oftest for deres gigantiske onsdagssnegle, men deres fastelavnsboller er også turen værd.

Vores favorit var helt klart deres udgave med fyldende saltkaramel, en cremet saltkaramelcreme og nougat, som bliver fyldt i en smørbagt croissantbolle.

Cremet og lækker – og den perfekte fastelavnsbolle til dig, der bare ikke kan få nok af det hele.

Hvad: Sankt Peders Bageri
Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Hvor meget: 42 kr.

Croissant-semla fra Bageriet Brød. Foto Mathilde Mågård Hansen

Bageriet Brød

Må din fastelavnsbolle godt stikke lidt ud?

Så skal du sætte kurs mod Bageriet Brød på Enghave Plads.

Her laver de en formidabel gammeldags fastelavnsbolle men vigtigst af alt: en croissant-semla.

Brød har simpelthen delt en af deres lækre croissanter i to og fyldt den med mandelremonce og flødeskum.

Galt eller genialt – det ved vi ikke helt endnu. Men resultatet smager himmelsk!

Hvad: Bageriet Brød
Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V
Hvor meget: 45 kr.

LÚA. Foto PR, Instagram

LÚA

Fastelavnsboller med et asiatisk twist?

Jo, hvorfor ikke.

Hos LÚA på Dronnings Tværgade kan du smage lækre Choux fyldt med creme, der smager af bl.a. pistacie, yuzu, havtorn/hvid chokolade og matcha.

Den ‘sprøde’ choux-dej står perfekt op til de fløjsbløde cremer, og er du ved at være lidt træt af de klassiske smage som bær og vanilje er LÚA altså et godt bud.

Hvad: LÚA
Hvor: Dronningens Tværgade 12, 1302 København K
Hvor meget: 50 kr.

Buka. Foto Mathilde Mågård Hansen

Buka

Vi kender særligt Buka for deres overdådige croissanter med bl.a. tiramisu, jordbær og Nutella.

Men deres fastelavnsboller? De ryger også direkte i den ekstravagante kategori og scorer samtidig et par point for deres flotte udseende.

De har i år tre forskellige slags: en ‘klassisk’ bolle af croissantdej med diplomatcreme og chokoladeglasur, en svensk semla og deres helt egen kreation, som bliver delt i to.

Sidstnævnte kan du få med smag af enten solbær, mælkechokolade/hindbær, hasselnød/saltkaramel samt pistacie/hindbær.

Du finder Buka-bagerierne fire forskellige steder i København.

Hvad: Buka
Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København K, Frederiksberggade 21, 1459 København K, Gl. Kongevej 171, 1850 Frederiksberg og Østerbrogade 82, 2100 København Ø
Hvor meget: 52 kr.

Rug Bakery hos Villa Copenhagen. Foto Mathilde Mågård Hansen

Rug Bakery

Er du ved at være godt træt af wienerbrødsdej?

Så stik hovedet ind hos Villa Copenhagens bageri, RUG, der laver tre bløde varianter af fastelavnsboller.

En klassisk svensk semla med masser af kardemomme og ristede mandler, en gammeldags med vanilje, marcipan og mørk chokolade samt en maritozzo, der stammer fra Italien.

Sidstnævnte en briochebolle, der fyldes med kumquatmarmelade og chantillycreme med blodappelsin, som giver en dejlig frisk og syrlig smag.

Fastelavnsbollerne kan både købes to-go eller nydes i caféen.

Hvad: Rug Bakery
Hvor: Tietgensgade 39, 1704 København V
Hvor meget: 50 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver torsdag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også