Dem du SKAL smage: Her er syv syndige bud på byens bedste fastelavnsboller

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Fastelavn er lige om hjørnet, og mens det for mange betyder udklædning og fastelavnsris, så handler det for os – der har munden fuld af søde tænder – kun om én ting: fastelavnsboller.

Vi har spist os igennem byen lige fra Amager til Østerbro og kommer her med syv syndige bud på den herlige kage:


Hart Bageri

Det er ikke længe siden Hart Bageri slog dørene op på Frederiksberg, men de har allerede formået at blive en storfavorit over hele byen.

De er også hoppet med på bølgen og bager tre slags fastelavnsboller.

En gammeldags af briochebolle med marcipanfyld og chokolade ganache, en særlig kreation bagt af wienerbrødsdej fyldt med vaniljecreme og solbærmarmelade toppet med flødeskum og en briochebolle dyppet i sort te fyldt med marmelade af blodappelsin og en vanilje/blodappelsincreme.

De smager alle tre fuldstændig himmelsk og fortjener klart en plads blandt byens bedste.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hart Bageri Foto: Mathilde Mågård Hansen

Il Buco

På Amager kan de også lave fastelavnsboller – og endda en rigtig god én af slagsen.

Hos Il Buco er alt 100% økologisk ligesom de også prioriterer lokale og bæredygtige råvarer.

De leverer lækkert bagværk over hele byen, men serverer også sagerne i deres egne, hyggelige lokaler på Islands Brygge.

Deres dygtige, franske bagere har kreeret en yderst velsmagende hybrid mellem en svensk Semla og det bedste fra det franske dessertkøkken.

Den er inspireret af den franske, Choux, og er består af en bagt vandbakkelse fyldt med frangipane og diplomat cream.

Den smager så englene synger og er absolut et besøg værd.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S

Il Buco Foto: Mathilde Mågård Hansen

Andersen Bakery

Når du er blevet træt af de traditionelle fastelavnsboller skal du en tur forbi Andersen Bakery i deres nyrenoverede butik på Islands Brygge.

Det japansk-ejede bageri har tolket på den klassiske fastelavnsbolle, som nu har fået et mere moderne og skarpt udseende.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem fire varianter: rabarber/mandel/flødecreme, hindbær/chokolade/nougat, yuzu/æble eller solbær/citronverbana/mascarponecreme.

Udover den mere kreative udgave bager de også en klassisk fastelavnsbolle med gærdej og vaniljecreme, der er 100% økologisk.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Andersen Bakery PR Foto

Andersen & Maillard

De fleste kender nok Andersen og Maillard for den fremragende, hjemmeristede kaffe og deres uovertrufne surdejsbrød, men i denne uge er der yderligere grund til at slå vejen forbi.

De er nemlig også kommet i fastelavnshumør og bager to forskellige wienerbrødsvarianter med flødeskum: én med solbærcreme og én med chokolade/orangecreme.

Hele konceptet omkring Andersen & Maillard handler om, at de bager det, som de godt selv kan lide – og de viser sig også at have rigtig god smag i fastelavnsboller.

Deres bagværk er økologisk og de bager hele dagen, så her skal man altså ikke være nervøs for at træde ind i en udsolgt bager ved eftermiddagstid.

Hvor: Nørrebrogade 62, 2200 København N og Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn

Andersen & Maillard PR Foto

Juno The Bakery

Instagram-favoritten over dem alle. På Østerbro finder du byens længste bagerkø, men altså også et rigtig godt bud på en cremet fastelavnsbolle.

Juno har taget den folkekære og svenske, Semla, til sig og den har vist sig også at kunne vinde københavnernes hjerter.

Den er bagt af en blød gærdej med frisk kardemomme og fyldes med cremet marcipan, ristede Valencia mandler og en gavmild portion flødeskum.

Ligesom resten af Junos bagværk smager den fantastisk, og er man glad for fastelavnsboller, så bliver man næsten nødt til at prøve den.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

Juno The Bakery PR Foto

Meyers Bageri

Er du glad for de gammeldags fastelavnsboller, så skal du en tur forbi Meyers Bageri eller Deli.

Her finder du nemlig en skøn økologisk udgave bestående af en fed gærdej med kardemomme fyldt med både vaniljecreme og en generøs portion remonce og hele herligheden toppes med mørk chokoladeglasur.

Derudover bager de også to wienerbrødsvarianter – én med flødecreme, vaniljecreme og æblekompot og én med hindbærfløde.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Meyers Bageri PR Foto

Lagkagehuset

Det er næsten umuligt at snakke om fastelavnsboller uden at nævne Lagkagehuset, der allerede lagde dem frem i disken i midten af januar.

De bager både en gammeldags fastelavnsbolle af bløddej med creme og chokolade på toppen, men vinderen er uden tvivl deres variant med winerbrødsdej og flødeskum.

Modsat mange andre formår de nemlig at ramme den helt rigtige balance mellem dej og mængden af flødeskum.

Der findes flere varianter og smag fx. blåbær og nougat, creme og vanilje eller hindbær og Sarah Bernhardt – vi garanterer næsten, at du ikke bliver skuffet.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Lagkagehuset PR Foto

Gammeldags fastelavnsbolle fra Cakenhagen i Tivoli PR Foto

Tivoli kører old-school
Det er ved at være sidste chance for at komme ind og smovse Cakenhagens fastelavnsbolle i år – Tivoli lukker for vintersæsonen 23. februar.

Cakenhagen har både den klassiske fastelavnsbolle bagt med vaniljecreme og den vist på foto i wienerbrødsdej med solbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum. Så kan man selv vurdere, om man vil have varm chokolade, te, kaffe eller elegante bobler til på bedste Cakenhagen-manér.

Og så er der bonus med udsigt til Københavns smukkeste skøjtebane og Tivolis snedækkede sæson Vinter i Tivoli.

Hvor: Cakenhagen, Tivoli

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram