MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alle de bedste i København: Her er årets store fastelavnsbolleguide

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Skal du nøjes med at læse bare en enkelt fastelavnsbolleguide i år, så kommer den lige her.

MIgogKbh har taget én for holdet og spist fastelavnsboller til verdens største guldmedalje.

Lige fra Amager til Østerbro og selvom det er et stærkt felt i år, så har vi med nød og næppe begrænset os til 9 favoritter, som du simpelthen ikke må snyde dig selv for.

Læs også Køb billet nu: Københavns nye takeaway-festival er netop skudt i gang


Foto Mathilde Mågård Hansen

Alice

Her er der altså nogen, der har luret den.

Muligvis Københavns første gå-venlige fastelavnsbolle har ramt byen, og den smager ovenikøbet fuldstændig fantastisk.

En sprød wienerbrødsdej med creme og solbærmarmelade toppet med den franske chantilly creme og en smule solbærstøv.

Det hele er afstemt og kommer i de helt rigtige mængder.

En lille bid til af denne her og vi ville dø meget, meget lykkelige.

Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S


Foto Mathilde Mågård Hansen

Hart Bageri

Ikke overraskende leverer Hart Bageri igen, igen.

I år med to fremragende fastelavnsboller.

Kan vi mon friste med en brioche fyldt med remonce dyppet i chokoladeganache og drysset med en smule salt?

Er det ikke stilen, så står Hart også klar med en variant af sprød croissantdej med vaniljecreme og solbærsyltetøj toppet med flødeskum og pulveriseret solbær.

Nøøj, de er gode og smager helt himmelsk.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C og Strandgade 108, 1401 København K


Foto PR

Il Buco

Sidste år var vi mildest talt helt oppe at ringe over fastelavnsbollerne hos Il Buco på Islands Brygge, og i år er ingen undtagelse.

Hos Il Buco er alt 100% økologisk, ligesom de også prioriterer lokale og bæredygtige råvarer.

Igen i år er den inspireret af den franske, Choux (vandbakkelse på dansk), og er fyldt med friske solbær, solbærmarmelade, marcipancreme og flødeskum for at toppe den med en smule solbærstøv.

Den smager så englene synger og er absolut et besøg værd.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S


Andersen Bakery

De har indtaget Instagram og Facebook med storm, og det er ikke uden grund.

De vanvittige fastelavnsboller fra Andersen Bakery er nemlig på alle måder kalorierne værd.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem flere forskellige varianter som bl.a. matcha, rabarber og chokolade/saltkaramel.

Udover den mere kreative udgave bager de også en klassisk fastelavnsbolle med gærdej og vaniljecreme, der er 100% økologisk.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S


Juno The Bakery

På Østerbro finder du byens længste bagerkø, men altså også et rigtig godt bud på en cremet fastelavnsbolle.

Juno har taget den folkekære og svenske, Semla, til sig og den har vist sig også at kunne vinde københavnernes hjerter.

Den er bagt af en blød gærdej med frisk kardemomme og fyldes med cremet marcipan, ristede Valencia mandler og en gavmild portion flødeskum.

Ligesom resten af Junos bagværk smager den fantastisk, og er man glad for fastelavnsboller, så bliver man næsten nødt til at prøve den.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø


Foto Mathilde Mågård Hansen

Bageriet Brød

Tal lige om det bedste fra begge verdener – croissant og semla i én!

Bageriet Brød på Vesterbro har lavet den ultimative hybrid og taget al fyldet fra den klassiske semla bestående af en chunky marcipancreme og flødeskum og i stedet smidt det i en sprød croissant.

Vi er fans.

Hvor: Enghave Pl. 7, 1670 København V


Foto PR

Buka

Vi skal også have lidt med til chokolade-elskerne – og denne her går ud til jer.

Buka i Indre By har lavet en fantastisk fastelavnsbolle af sprød croissantdej og fyldt den med en lækker ganache på mælkechokolade, og den er virkelig svær ikke at elske.

De laver også en klassisk semla, og smager den bare halvt så godt som resten af deres bagværk, så er den helt sikkert også turen værd.

Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København K


Foto PR

Dessertdragen

Byens friskeste fastelavnsboller finder du hos Dessertdragen – og de laves med rigtigt smør!

Wienerbrødsbollerne samles nemlig på bestilling, og du kan vælge mellem en kompot af hindbær, solbær, sveske eller abrikos.

Herefter fyldes den med vaniljecreme, flødeskum og glasur og drys, der matcher kompotten.

En virkelig gennemført fastelavnsbolle uden så mange dikkedarer – bare rigtig god smag.

Hvor: Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K


Meyers Bageri

Er du glad for de gammeldags fastelavnsboller, så skal du en tur forbi Meyers Bageri eller Deli.

Her finder du nemlig en skøn økologisk udgave bestående af en fed gærdej med kardemomme fyldt med både vaniljecreme og en generøs portion remonce og hele herligheden toppes med mørk chokoladeglasur.

Foruden Meyers klassiske wienerdejsvarianter med flødecreme og enten en syrlig-sød hindbærskum eller en æblekompot kogt på Claus Meyers egne æbler fra plantagen på Lilleø ved Lolland, rammer en nytilkommer også hylderne i år:

En wienerdejsfastelavnsbolle med sveskemos, flødecreme og et skvæt cognac kogt fri for alkohol.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram