ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den store guide: Her får du Københavns bedste fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Fastelavnsboller fra Alice og Maison d'Angleterre. Foto Mathilde Mågård Hansen
Fastelavnsboller fra Alice og Maison d'Angleterre. Foto Mathilde Mågård Hansen

Med flødeskum, creme, saltkaramel eller solbærmousse. I en gærdejsbolle, croissant eller med wienerbrød.

Fastelavnsboller kommer efterhånden i mange forskellige varianter, former og smage, og i København kan du finde lidt af det hele.

Vi tipper her til vores 12 favoritter.

Maison d’Angleterre. Foto Mathilde Mågård Hansen

Maison d’Angleterre

Vi har gennem årene smagt mange (!) fastelavnsboller. Vi er nok faktisk langt over 100.

Sidste år var en af de helt store favoritter fastelavnsbollen fra Hotel d’Angleterres luksuskonditori, Maison d’Angleterre, og igen i år er den altså stadig værd at køre efter.

For den kan lidt af det hele, og så er den meget vel også guidens smukkeste.

Du får en bund af sprød croissantdej, som herefter bliver fyldt med vaniljecreme, saltkaramel og ristede mandler for til slut at blive toppet med en vanilje/mascarponeflødeskum.

Du får både noget sødt, sprødt, cremet og saltet i én bid, og det er altså noget nær den perfekte fastelavnsbolle, hvis du spørger MigogKbh.

I år har bollen med saltkaramel fået selskab af en udgave med solbær og mælkechokolade.

Hvad: Maison d’Angleterre
Hvor: Østergade 2, 1100 København K
Hvor meget: 75 kr.

Alice. Foto Mathilde Mågård Hansen

Alice

I begyndelsen af Amager finder man det lille, lokale bageri, Alice.

De har ikke verdens største produktion (hint = kom tidligt!), men det de laver smager dælme godt.

Fastelavnsbollen er i år med solbær, kardemomme og vanilje, og så kommer hele herligheden i en virkelig god wienerbrødsbolle, der hverken er kedelig eller knastør.

En kæmpe anbefaling, hvis du er på jagt efter en fastelavnsbolle, der både har noget sødt og syrligt.

Hvad: Alice
Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S
Hvor meget: 45 kr.

Buka. Foto Mathilde Mågård Hansen

Buka

Vi kender særligt Buka for deres overdådige croissanter med bl.a. tiramisu, jordbær og Nutella.

Men deres fastelavnsboller? De ryger også direkte i den ekstravagante kategori og scorer samtidig et par point for deres flotte udseende.

De har i år fire forskellige slags, hvoraf den ene er en svensk semla.

De tre andre består af en sprød wienerbrødsdej med fyld af enten mælkechokolade og hindbær, solbær samt hasselnød og karamel.

Du finder Buka-bagerierne fire forskellige steder i København.

Hvad: Buka
Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København K, Frederiksberggade 21, 1459 København K, Gl. Kongevej 171, 1850 Frederiksberg og Østerbrogade 82, 2100 København Ø
Hvor meget: 45 kr.

Cadence. Foto PR

Cadence

Lige mellem det gamle Vestebro og den moderne Carlsberg By ligger caféen, Cadence, som også har et solidt bageri.

MigogKbh kommer ofte for deres morgenmad, men fastelavnsboller kan de absolut også godt finde ud af at lave.

Dejen er blød og med god smag, og så kommer den med to forskellige slags toppings: en med chokolade og en med brombær.

Begge er også fyldt med vaniljecreme, mascarpone og creme fraiche.

Prisen er 42 kr., men den er ret stor, så du får en del for pengene.

Hvad: Cadence
Hvor: Ny Carlsberg Vej 40, 1760 København V
Hvor meget: 42 kr.

Ard Bakery. Foto Mathilde Mågård Hansen

Ard Bakery

Så har vi en helt ny spiller på banen.

Sidste år åbnede der et nyt surdejsbageri på Peter Bangs Vej, og det hedder Ard Bakery.

De har også meldt sig ind i fastelavnsbollekampen, og de gør de altså med tre aldeles fremragende bud: to moderne (en med blåbær og en med kaffe) samt en gammeldags.

Bunden på de moderne er sprød, cremen fyldt med god smag og så er der lækker chokolade på toppen – meget svært ikke at elske. Den gammeldags er også klart en af de bedste, vi har smagt.

De moderne koster 50 kr. stykket, og det er naturligvis en sjat. Til gengæld er de næsten 100% økologiske og lavet af danske råvarer.

Hvad: Ard Bakery
Hvor: Peter Bangs Vej 95, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: 50 kr. (35 kr. for den gammeldags)

Hahnemanns Køkken. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hahnemanns Køkken

Københavns bedste wienerbrødsdej?

Den får man hos Hahnemanns Køkken på Østerbro – uden tvivl.

Hvordan de kan få den til at smage så godt – ja næsten karamelliseret – er en gåde. Du kan i hvert fald godt glemme alt om den tørre og porøse wienerbrødsdej, der går i næsten 1000 stykker bare af, at man kigger på den.

Hos Hahnemanns Køkken laver de to forskellige slags (solbær og stikkelsbær – begge med vaniljecreme), og de er begge to helt økologiske og lavet med så lokale råvarer, som man overhovedet kan finde.

Hvad: Hahnemanns Køkken
Hvor: Sankt Kjelds Pl. 14, 2100 København
Hvor meget: 56 kr.

Perron. Foto PR

Perron

Hos byens urbane oase, BaneGaarden, er det økologiske bageri, Perron, flyttet ind.

De bager udelukkende på økologiske råvarer, og uanset om man er til den slags eller ej – så er der ikke så meget at rafle om, når det handler om deres fastelavnsboller.

Perron laver i år fire forskellige varianter: en med bergamotte og saltkaramel, en med kaffe og mascarpone, en med blåbær og hvid chokolade og en gammeldags.

De moderne koster 45 kr. mens du slipper 29 kr. for den gammeldags.

Hvad: Perron
Hvor: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Hvor meget: 45 kr. (29 kr. for dem gammeldags)

Foto Rondo Instagram

Rondo

Takket være Juno på Østerbro har svenskernes bud på en fastelavnsbolle fået rigtigt godt fat i københavnerne de sidste par år.

Så godt at flere og flere af bagerierne er gået i den retning.

Ét af dem er Rondo på Nørrebro, og vi er altså kæmpe fans af deres version.

Der er godt med kardemomme i bollen, mandelmassen har den helt rigtig konsistens og der er en passende mængde flødeskum.

Og ja, så kommer den selvfølgelig også i en fornuftig størrelse, så hele oplevelsen ikke er væk på én bid.

Hvad: Rondo
Hvor: Sjællandsgade 7, 2200 København S
Hvor meget: 50 kr.

Foto PR theic

Andersen Bakery

De har indtaget Instagram og Facebook med storm, og det er ikke uden grund.

De vanvittige fastelavnsboller fra Andersen Bakery er nemlig på alle måder kalorierne værd.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem syv forskellige varianter som bl.a. matcha/hindbær, rabarber og chokolade/saltkaramel.

Æble og yuzu er et godt bud, hvis du ønsker en mere frisk fastelavnsbolle.

Hvad: Andersen Bakery
Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Hvor meget: 58 kr. (62 kr. ved forudbestilling)

Meyers. Foto PR

Meyers

Drømmer du om en klassisk fastelavnsbolle uden så mange dikkedarer? En, der bare smager helt vildt godt?

Så er Meyers bagerier din ven.

De har hver dag to forskellige slags flødeudgaver i wienerboller: den gamle kending med sveskekompot og vaniljecreme (kæmpe anbefaling!) samt en ny variant med solbærcreme og chokolademousse.

Hver fredag er der en særlig fastelavnsbolle med hasselnøddemousse og toppet med kaffecreme lavet på amber-karamel-chokolade fra Summerbird, og så finder du naturligvis også den gammeldags variant.

Hvad: Meyers
Hvor: Meyers Bagerier. Find et sted nær dig lige her
Hvor meget: 34 kr. for den gammeldags. 44 kr. for dem med flødeskum (tre for 125 kr.)

Skipper Bageri. Foto PR, Instagram

Skipper Bageri

Nogle synes en klassisk gammeldags fastelavnsbolle er kedelig.

Men så har de ikke fået den fra Skipper Bageri.

Den er nemlig fyldt med snasket vaniljecreme og toppet med en god mørk chokolade og sprøde pistacienødder.

Hele herligheden kommer i en luftig gærdejsbolle, så den har ikke fået for lidt.

Prisen er 37 kr., men det er en stor og fyldig bolle, så vi vil næsten gerne love, at du kun har brug for den ene.

Hvad: Skipper Bageri
Hvor: Østerbrogade 103, 2100 København Ø
Hvor meget: 37 kr.

Croissant-semla fra Bageriet Brød. Foto Mathilde Mågård Hansen

Bageriet Brød

Må din fastelavnsbolle godt stikke lidt ud?

Så skal du sætte kurs mod Bageriet Brød på Enghave Plads.

Her laver de en formidabel gammeldags fastelavnsbolle men vigtigst af alt: en croissant-semla.

Brød har simpelthen delt en af deres lækre croissanter i to og fyldt den med mandelremonce og flødeskum.

Galt eller genialt – det ved vi ikke helt endnu. Men resultatet smager himmelsk!

Hvad: Bageriet Brød
Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V
Hvor meget: 45 kr.

Del artikel