MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den store guide: Her får du Københavns bedste fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Vi har gjort noget nyt med vores fastelavnsbolleguide i år.

I stedet for at opdele guiden efter steder, har vi nemlig inddelt alle bagerierne i forskellige kategorier, så du ved lige præcis, hvad du kan forvente og hvilken bolle, du skal gå efter – hvis du altså ikke bare tager listen fra en ende af.

Uanset om du foretrækker den traditionelle, den med creme og chokolade, den svenske eller den med saltkaramel, så er der noget for enhver smag.

Så værsgo – hermed de 13 bedste fastelavnsboller i København!


Foto Mathilde Mågård Hansen

Den luksuriøse

Fastelavnsbollen fra Hotel d’Angleterres luksuskonditori kan det hele, og så er den meget vel også guidens smukkeste.

Du får en bund af sprød croissantdej, som herefter bliver fyldt med vaniljecreme, saltkaramel og ristede mandler for til slut at blive toppet med en vanilje/mascarponeflødeskum.

Du får både noget sødt, sprødt, cremet og saltet i én bid, og det er altså noget nær den perfekte fastelavnsbolle, hvis du spørger MigogKbh.

Vi har gennem årene smagt mange (!) fastelavnsboller, men denne her stryger direkte ind i top 3 og er bestemt hver en krone værd.

Hvad: Maison d’Angleterre
Hvor: Østergade 2, 1100 København K
Hvor meget: 65 kr.


Foto PR

Den økologiske

Hos byens urbane oase, BaneGaarden, flyttede det økologiske bageri, Perron, ind sidste efterår.

De bager udelukkende på økologiske råvarer, og uanset om man er til den slags eller ej – så er der ikke så meget at rafle om, når det handler om deres fastelavnsboller.

De sidder nemlig lige i øjet, og især deres smørbagte wienerbrødsdej er én af de bedste, vi længe har smagt.

Perron laver to varianter af fastelavnsboller: én med bergamotte-curd, saltkaramel og citroncreme samt én med æble-hyben-kompot og solbærcreme.

Det er konditor Kathrine Velin (tidl. La Glace, Nimb og Andersen Bakery), som står bag kreationerne, og det gør hun virkelig godt.

Hvad: Perron
Hvor: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Hvor meget: 45 kr.


Foto PR

Den friske

Lige mellem det gamle Vestebro og den moderne Carlsberg By ligger caféen, Cadence, som også har et solidt bageri.

MigogKbh kommer ofte for deres morgenmad, men fastelavnsboller kan de absolut også godt finde ud af at lave.

De bruger en bund af en croissant, og så er den fyldt med citrus, mandelcreme og toppet med vaniljeflødeskum.

Den smager herligt, og tager nok prisen som guidens mest friske kage, så er du ikke til de voldsomt søde kager, som er proppet med chokolade og karamel– så skal du forbi Cadence.

Hvad: Cadence
Hvor: Ny Carlsberg Vej 40, 1760 København V
Hvor meget: 38 kr.


Foto Alice Instagram

Den gammeldags

I begyndelsen af Amager finder man det lille, lokale bageri, Alice.

De har ikke verdens største produktion (hint = kom tidligt!), men det de laver smager dælme godt.

Sidste år var Alice også blandt vores favoritter, men i år er de gået i en helt ny retning med deres fastelavnsbolle.

Kald den gammeldags med et twist – for fremfor klassisk vaniljecreme er den fyldt med den franske diplomatcreme, der kombinerer vaniljecreme og flødeskum. Til sidst toppes med den chokolade.

Et rigtigt dejligt bud, når du trænger til en afveksling fra wienerbrødet.

Hvad: Alice
Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S
Hvor meget: 35 kr.


Foto Rondo Instagram

Den svenske

Takket være Juno på Østerbro har svenskernes bud på en fastelavnsbolle fået rigtigt godt fat i københavnerne de sidste par år.

Så godt at flere og flere af bagerierne er gået i den retning.

Ét af dem er Rondo på Nørrebro, og vi er altså kæmpe fans af deres version.

Der er godt med kardemomme i bollen, mandelmassen har den helt rigtig konsistens og der er en passende mængde flødeskum.

Og ja, så kommer den selvfølgelig også i en fornuftig størrelse, så hele oplevelsen ikke er væk på én bid.

Hvad: Rondo
Hvor: Sjællandsgade 7, 2200 København S
Hvor meget: 45 kr.


Foto PR theic

Den populære

De har indtaget Instagram og Facebook med storm, og det er ikke uden grund.

De vanvittige fastelavnsboller fra Andersen Bakery er nemlig på alle måder kalorierne værd.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem flere forskellige varianter som bl.a. matcha/hindbær, rabarber og chokolade/saltkaramel. Vi blev ret begejstrede for deres version med mokka, som er helt ny i sortimentet i år.

Udover den mere kreative udgave bager de også en klassisk fastelavnsbolle med gærdej og vaniljecreme, der er 100% økologisk.

Hvad: Andersen Bakery
Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S
Hvor meget: 55 kr.


Foto Café Kaf Instagram

Den veganske

Spiser du vegansk, så er du på ingen måder udelukket fra fastelavnsbollefesten.

MigogKbh har nemlig smagt adskillige veganske fastelavnsboller, men førstepladsen går til Café Kaf på Nørrebro.

Det er en klassisk wienerbrødsdej, som er fyldt godt (!) op med både flødeskum og vaniljecreme, og begge dele er lige så cremede, som man drømmer om.

Her kan du godt pakke din fordomme om tørt og kedeligt, vegansk bagværk langt væk, for denne her smager helt perfekt.

Hvad: Café Kaf
Hvor: Birkegade 21, 2200 København N
Hvor meget: 48 kr.


Foto Mathilde Mågård Hansen

Den traditionelle

Sidste år blev vi blæst fuldstændig bagover af fastelavnsbollerne på La Glace, der tog afsæt i fire af deres mest populære lagkager.

I år er de også gået klassisk til værks men i en lidt anden retning.

De har igen fire forskellige varianter i en klassisk wienerbrødsdej, men de er hver især navngivet efter en kendt dansker, der har levet i samme tid som La Glace selv.

Smag for eksempel en Lise Nørgaard med jordbærgele med vaniljeflødeskum eller en H.C. Andersen med hindbærcreme med stjerneanis og citronskum.

Fastelavnsbollerne kan både tages med eller nydes i de hyggelige og charmerende lokaler på Skoubogade 3.

Hvad: La Glace
Hvor: Skoubogade 3, 1158 København K
Hvor meget: 55 kr.


Foto Dough Girls Doughnuts Instagram

Den i en donut

Hvem siger det ene absolut skal udelukke det andet?

Hos Dough Girls får du lidt af det hele, når de serverer deres fastelavnsbolle, som er en smagfuld hybrid mellem donut, Tiramisu og fastelavnsbolle.

Den består nemlig af en cruller (friturestegt wienerbrød), som er dyppet i en intens mørkristet kaffeglasur og lagt sammen med rig mascarponecreme. På toppen er der perler af belgisk mørk chokolade, en lady finger og mørk kakao.

Forvent det bedste fra flere verdener og den perfekte kombination mellem cremet og sprødt.

Udover versionen med Tiramisu laver de også en vegansk ’Semla berliner’ med marcipan.

Hvad: Dough Girls Donuts
Hvor: Århusgade 171, 2150 Nordhavn og Frederiksborggade 50, 1360 København K
Hvor meget: 
54 kr.


Foto Collective Bakery Instagram

Den med creme og chokolade

Sidste år åbnede kaffeimperiet, Coffee Collective, deres helt eget bageri på Nørrebrogade.

De er derfor for første gang også med på fastelavnsbolletrenden med hele tre forskellige slags.

Vores favorit er dog deres bløde version, der består af en italiensk sød bolle ved navn Maritozzo, som er skåret op på midten og derefter fyldt med både en med rig og cremet chokoladeganache og en let syrnet og fed mascarpone- og vaniljecreme.

Haps – dem kan vi snildt spise mange af!

Hvad: Collective Bakery
Hvor: Nørrebrogade 176, 2200 København N
Hvor meget: 38 kr.


Foto PR

Den glutenfri

Er du på glutenfri kost, så skal du da heller ikke snydes for fastelavnsboller.

Hos ét af byens mest populære glutenfri bagerier, H.U.G., er køen ofte lang, men jager du en bolle uden gluten, så synes vi, du skal spise den her.

De har i alt tre forskellige slags, men især den med marcipanremonce og hindbærsyltetøj er god – og så er den endda mælkefri oveni.

Der er godt med chokolade på toppen, og det gør den bestemt kun bedre.

Hvad: H.U.G.
Hvor: Øster Farimagsgade 20, 2100 København Ø
Hvor meget: 28 kr.


Foto Sankt Peders Bageri Instagram

Den med saltkaramel

I Sankt Peders Stræde i Indre By ligger ét af Danmarks ældeste bagerier. Det siger de i hvert fald selv.

Vi kommer oftest for deres gigantiske onsdagssnegle, men deres fastelavnsboller er også turen værd.

Vores favorit var helt klart deres udgave med fyldende saltkaramel, en cremet saltkaramelcreme og nougat, som bliver fyldt i en smørbagt croissantbolle.

Cremet og lækker – og den perfekte fastelavnsbolle til dig, der bare ikke kan få nok af det hele.

Hvad: Sankt Peders Bageri
Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Hvor meget: 42 kr.


Foto Hart Instagram

Den med yuzu

Hart kender de fleste efterhånden, og du har helt sikkert også prøvet at stå i kø for deres fastelavnsboller.

I år er der kommet en ny fætter på menuen, så de har i alt tre forskellige slags.

Den nye variant er en blød bolle med den japanske citrusfrugt, vaniljecreme og mandelmasse og så en sprød top.

Ligesom Cadence er den ikke guidens sødeste, men virkelig et godt bud til dig, der drømmer om en frisk og lækker fastelavnsbolle.

Hvad: Hart Bageri
Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Hvor meget: 40 kr.