Dem du SKAL smage: Her er syv syndige bud på byens bedste fastelavnsboller

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Fastelavn er lige om hjørnet, og mens det for mange betyder udklædning og fastelavnsris, så handler det for os – der har munden fuld af søde tænder – kun om én ting: fastelavnsboller.

Vi har spist os igennem byen lige fra Amager til Østerbro og kommer her med syv syndige bud på den herlige kage:


Hart Bageri

Det er ikke længe siden Hart Bageri slog dørene op på Frederiksberg, men de har allerede formået at blive en storfavorit over hele byen.

De er også hoppet med på bølgen og bager tre slags fastelavnsboller.

En gammeldags af briochebolle med marcipanfyld og chokolade ganache, en særlig kreation bagt af wienerbrødsdej fyldt med vaniljecreme og solbærmarmelade toppet med flødeskum og en briochebolle dyppet i sort te fyldt med marmelade af blodappelsin og en vanilje/blodappelsincreme.

De smager alle tre fuldstændig himmelsk og fortjener klart en plads blandt byens bedste.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hart Bageri Foto: Mathilde Mågård Hansen

Il Buco

På Amager kan de også lave fastelavnsboller – og endda en rigtig god én af slagsen.

Hos Il Buco er alt 100% økologisk ligesom de også prioriterer lokale og bæredygtige råvarer.

De leverer lækkert bagværk over hele byen, men serverer også sagerne i deres egne, hyggelige lokaler på Islands Brygge.

Deres dygtige, franske bagere har kreeret en yderst velsmagende hybrid mellem en svensk Semla og det bedste fra det franske dessertkøkken.

Den er inspireret af den franske, Choux, og er består af en bagt vandbakkelse fyldt med frangipane og diplomat cream.

Den smager så englene synger og er absolut et besøg værd.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S

Il Buco Foto: Mathilde Mågård Hansen

Andersen Bakery

Når du er blevet træt af de traditionelle fastelavnsboller skal du en tur forbi Andersen Bakery i deres nyrenoverede butik på Islands Brygge.

Det japansk-ejede bageri har tolket på den klassiske fastelavnsbolle, som nu har fået et mere moderne og skarpt udseende.

Den laves med en croissantdej i bunden og en sprød mandelkiks på toppen og du kan vælge mellem fire varianter: rabarber/mandel/flødecreme, hindbær/chokolade/nougat, yuzu/æble eller solbær/citronverbana/mascarponecreme.

Udover den mere kreative udgave bager de også en klassisk fastelavnsbolle med gærdej og vaniljecreme, der er 100% økologisk.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Andersen Bakery PR Foto

Andersen & Maillard

De fleste kender nok Andersen og Maillard for den fremragende, hjemmeristede kaffe og deres uovertrufne surdejsbrød, men i denne uge er der yderligere grund til at slå vejen forbi.

De er nemlig også kommet i fastelavnshumør og bager to forskellige wienerbrødsvarianter med flødeskum: én med solbærcreme og én med chokolade/orangecreme.

Hele konceptet omkring Andersen & Maillard handler om, at de bager det, som de godt selv kan lide – og de viser sig også at have rigtig god smag i fastelavnsboller.

Deres bagværk er økologisk og de bager hele dagen, så her skal man altså ikke være nervøs for at træde ind i en udsolgt bager ved eftermiddagstid.

Hvor: Nørrebrogade 62, 2200 København N og Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn

Andersen & Maillard PR Foto

Juno The Bakery

Instagram-favoritten over dem alle. På Østerbro finder du byens længste bagerkø, men altså også et rigtig godt bud på en cremet fastelavnsbolle.

Juno har taget den folkekære og svenske, Semla, til sig og den har vist sig også at kunne vinde københavnernes hjerter.

Den er bagt af en blød gærdej med frisk kardemomme og fyldes med cremet marcipan, ristede Valencia mandler og en gavmild portion flødeskum.

Ligesom resten af Junos bagværk smager den fantastisk, og er man glad for fastelavnsboller, så bliver man næsten nødt til at prøve den.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

Juno The Bakery PR Foto

Meyers Bageri

Er du glad for de gammeldags fastelavnsboller, så skal du en tur forbi Meyers Bageri eller Deli.

Her finder du nemlig en skøn økologisk udgave bestående af en fed gærdej med kardemomme fyldt med både vaniljecreme og en generøs portion remonce og hele herligheden toppes med mørk chokoladeglasur.

Derudover bager de også to wienerbrødsvarianter – én med flødecreme, vaniljecreme og æblekompot og én med hindbærfløde.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Meyers Bageri PR Foto

Lagkagehuset

Det er næsten umuligt at snakke om fastelavnsboller uden at nævne Lagkagehuset, der allerede lagde dem frem i disken i midten af januar.

De bager både en gammeldags fastelavnsbolle af bløddej med creme og chokolade på toppen, men vinderen er uden tvivl deres variant med winerbrødsdej og flødeskum.

Modsat mange andre formår de nemlig at ramme den helt rigtige balance mellem dej og mængden af flødeskum.

Der findes flere varianter og smag fx. blåbær og nougat, creme og vanilje eller hindbær og Sarah Bernhardt – vi garanterer næsten, at du ikke bliver skuffet.

Hvor: Find nærmeste forhandler lige her

Lagkagehuset PR Foto

Gammeldags fastelavnsbolle fra Cakenhagen i Tivoli PR Foto

Tivoli kører old-school
Det er ved at være sidste chance for at komme ind og smovse Cakenhagens fastelavnsbolle i år – Tivoli lukker for vintersæsonen 23. februar.

Cakenhagen har både den klassiske fastelavnsbolle bagt med vaniljecreme og den vist på foto i wienerbrødsdej med solbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum. Så kan man selv vurdere, om man vil have varm chokolade, te, kaffe eller elegante bobler til på bedste Cakenhagen-manér.

Og så er der bonus med udsigt til Københavns smukkeste skøjtebane og Tivolis snedækkede sæson Vinter i Tivoli.

Hvor: Cakenhagen, Tivoli