Lækkersulten: Her er tre retter i København du SKAL prøve

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Ravioli med flydende parmesan hos Barabba. PR Foto
Ravioli med flydende parmesan hos Barabba. PR Foto

Der kommer hele tiden nye retter på menukortetene rundt omkring i København.

MigOgKbhs altid tændte yummie-radar har slået kraftigt ud på de her 3 aktuelle retter.

Kan du så komme afsted.

Flydende parmesan hos Barabba

Den moderne italienske restaurant Barabba i Store Kongensgade flyver stadigvæk en lille smule under radaren.

Godt nok har de fleste af byens kokke opdaget den, og vælter ind efter service på deres egne restauranter – Barabbas køkken har nemlig åbent til 02 – men ikke nok har egentlig opdaget, præcis hvor verdensklasse den lille perle egentlig er.

Var jeg Michelin-inspektør tøvede jeg ikke et sekund med at tyre en stjerne derind. Køkkenet er nysgerrigt insisterende, personalet topprofessionelt og maden overvældende lækker.

Deres ravioli med flydende parmesan i er forrykt forrygende, og en klar vinder på et i forvejen i særklasse stærkt menukort. Perfekt kogt pasta popper en umami-smag løs i munden, og så glemmer man ellers alt andet omkring sig. Deres grillede blæksprutte i tomat er ligeledes en fest i munden.

5 deleretter til bordet fås for 500 kr.

Hvor: Barabba, Store Kongensgade 34

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Foreverbeets hos The Pescetarian. Foto Rasmus Kramer Schou

Evigheds-rødbeder

Den nyåbnede The Pescetarian lige ved Gefion springvandet har helliget sig det vegetariske køkken og alt godt fra havet.

Det er holdet bag Marv & Ben, som har søsat den nye restaurant, og det borger for kvalitet. Især en ret slog benene væk under os – og det fra den vegetariske del af menukortet.

Den blev præsenteret som ‘forever-beets’, og bag det navn ligger der et par rødbeder, som virkelig har fået en evighed i ovnen.

En hel dag, hvor de er blevet vendt, glaseret, vendt igen og så videre indtil de udviklede den der intenst dybe lakridssmag, som synger om kap med madguderne.

De har så fået selskab af løg, solbærstøv og en luftig og cremet gedeost-skum, der samler det hele i en yummie-bid af en anden verden.

Hvor: The Pescetarian, Amaliegade 49

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Løgtærte hos Restaurant Frank, PR Foto

Løgtærten du aldrig får nok af

Restaurant Frank lige ved Kongens Nytorv er en af byens top 3 value for money restauranter i øjeblikket.

Siden de slog dørene op sidste år, har køkkenchef Christoffer Brink bevist, hvorfor han var Jeppe Foldagers assistent, da de vandt VM sølv til Bocuse d’Or. Velsmag, velsmag, velsmag. Og det til latterligt lave priser, råvarerne taget i betragtning.

Deres ‘karamelliseret løgtærte med sort trøffel & vesterhavsost’ sprænger fuldkommen rammerne for lækkerhed i en næsten Ratatouille-agtig scene, hvor man bliver ført tilbage til sin franske mors køkken – også selvom man aldrig har været i nærheden af Frankrig.

Den smager bare, præcis som gode minder skal smage.
Hvor: Frank, Ny Adelgade 3

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter