Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Stue 11 PR foto
Stue 11 PR foto

Københavns bedste stegt flæsk og persillesovs.

Ja, hvor får man egentlig det henne? Vi giver her vores bud på byens bedste stegt flæsk.

Umut og Frank fra Guldkroen PR foto

Guldkroen

De to gastro-stjerner/tosser, Umut og Frank fra Guldkroen har selvfølgelig også stegt flæsk på repertoiret.

Når de ikke har travlt med at vælte de sociale medier eller være med i dokumentarprogrammer, laver de kick-ass dansk mad fra bunden.

Deres flæsk bliver skåret i 1,5 cm tykkelse, og sovsen bliver lavet dagen i forvejen.

De koger frisk dansk fløde op med urter, laurbærblade, sort peber og persillestilke og lader den trække natten over, inden de sigter og jævner og smager til med salt og vender friskhakket persille i.

Under stegningen af flæsk hælder de fedtet fra to gange, så det bliver mørt og sprødt uden at tørre ud.

Lige inden servering får det et ekstra skud i ovnen ved 220 gader, så sværene puffer op, og bliver lidt ligesom, når man laver flæskesvær.

Hvor: Guldkroen,
Hvor meget: 195 kr. for ad libitum hver søndag

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

bar jacobsen PR foto

Bar Jacobsen

Man forbinder måske ikke det fine shoppingmekka Illum med traditionel dansk mad. Men det kan være man skulle blive klogere.

For oppe på toppen, med fremragende udsigt over København, ligger nemlig Bar Jacobsen.

De gør sig umage med på tilberedning og råvarer, når de tryller deres flæsk med persillesovs frem.

Hvor: Bar Jacobsen, Østergade 52, på toppen af Illum
Hvor meget: 150 ,- for en portion med flæsk fra frilands gris. For 40 kr. mere får man en Vikingportion

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

axelborg bodega pr foto

Axelborg Bodega

Axelborg Bodega har eksisteret siden 1918 og er opkaldt efter Københavns grundlægger, Biskop Absalon, hvis danske navn var Axel.

Axelborg Bodega er bl.a. kendt for at have haft Simon Spies, som stamgæst gennem mange år.

Hvor: Axelborg Bodega, Axeltorv 1
Hvor meget: 158 for ad libitum

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Christianshavn Færgecafe Foto Mikkel Bækgaard

Christianshavns Færgecafé

I 1850 lejede en sømandsfamilie værelser ud til sømænd her i Strandgade. Da sømanden og hans skib gik til bunds, startede hans kone et hjemmebrænderi.

Politimesteren var stamgæst, og sjovt nok var Christianshavns Færgecafé blandt de første, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling.

De har derfor selvfølgelig over 30 hjemmeblandede urte- og frugtsnaps på kortet.

Christianshavns Færgecafé hygger med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, så man kan næsten bogstaveligt talt kan mærke skumsprøjt.

Maden er klassisk dansk, og kipper således med kaptajnshatten til stedets rødder.

Hvor: Christianshavns Færgecafé, Strandgade 50
Hvor meget: 159,- for ad libitum hver onsdag

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Fridas PR foto

Fridas

Fridas’ åbnede i 1954 og var i mange år hovedsageligt  bodega, men blev i 2000 også til kombineret spisested. Og hver onsdag kører de stegt flæsk med persillesovs.

Deres motto er: Det er usømmeligt at leve for at spise, men da dette er nødvendigt for at leve, bør vi opfylde denne pligt, som alle andre pligter med glæde og på den fornøjeligste måde

Hvor: Fridas, Gammel Kongevej 5
Hvor meget: 168,- for en god portion hver onsdag

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Restaurant Vita PR foto

Restaurant Vita

Klassisk og traditionel dansk mad tager mange afskygninger og kommer i både varm og kold form. Hos Restaurant Vita har de pladen fuld med det bedste med fra det danske borgerkøkken.

Selvfølgelig også stegt flæsk.

Restauranten, der også har åbent til kl. 01 og 03 (05 fredag og lørdag), har i årtier budt store personligheder fra den politiske og kulturelle scene velkommen.

Hvor: Restaurant Vita, Store Kongensgade 25
Hvor meget: 139,-

Læs også: Er Danmarks næste hotdog-konge fra København?: Spis så mange du kan på 15 minutter

Stue 11 PR foto

Stue 11

Stue 11 har både billardstue, terninger og spillemaskiner, hvis man er ude efter en rigtig herrefrokost. Og så serverer baren selvfølgelig også små skarpe.

Ellers gør de det ikke mere kompliceret, end det behøver at være. Indretningen er spartansk, men maden er overvældende.

Hvor: Stue 11, Øster Farimagsgade 11
Hvor meget: 159,- for ad libitum

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Stegt flæsk med persillesovs PR foto

Nyboders Køkken

Sidste år solgte den traditionelle danske restaurant Nyboders Køkken, som ligger i smørhullet på hjørnet af Olfert Fischer gade og Borgergade, 16 tons stegt flæsk.

Nyboders Køkken serverer dansk mad som i gamle dage, med inspirationen hentet fra Nyboder, der blev opført af Kong Christian IV i 1631, som små familieboliger til flådens folk i bydelen Ny-København.

Hvor: Nyboders Køkken, Borgergade 134
Hvor meget: 169,- for ad libitum

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvis man er mere sulten efter stegt flæsk, kan man også gå amok hos de her restauranter:

Hvor: Rio Bravo, Vester Voldgade 86
Hvor meget: 139 for ad libitum

Hvor: Stafetten, Gunnar Nu Hansens Pl. 9
Hvor meget: 89,- for 8-9 skiver. 119,- for 14-15 skiver

Hvor: Søpromenaden, Sortedam Dossering 103
Hvor meget: 149,- ad libitum

Hvor: Klubben, Enghavevej 4
Hvor meget: Ad libitum 130,- hver mandag inkl. lille fadøl. 159,- alle andre dage

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Håber på mange københavnere i år: Kanalrundfarterne sejler snart igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det bliver ikke en sommer, hvor København overrendes af turister fra alverdens lande.

Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag eftermiddag står det klart, at der kommer langt færre turister til byen end man havde håbet på.

Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde før, at vi lokalt her i København støtter flere af de typiske “turistattraktioner”.

Canal Tours har siden 1904 sejlet igennem Københavns smukke havn og kanaler i såvel åbne som overdækkede både. Nu må kanalrundfartsbådene snart komme på vandet igen, og den første afgang bliver den 8. juni.

I år håber man ekstra meget på, at københavnerne tager ud på flere ture, og danske turister i højere grad hopper ombord.

Stromma Danmark, der ejer Canal Tours, krydser fingre for at resten af sæsonen bliver god for alle. ”Kom ud og nyd samværet, få oplevelser i lokalområdet og tag forsvarlig revanche med både frokoster, kaffe/kage og guidede sejlture.”

Således lyder opfordringen fra Stromma i en pressemeddelelse.

Særlige Corona-forholdsregler

Grundet Covid-19 er der taget specielle forholdsregler, så alle kan være trygge og bruge den gode energi på at nyde.

Canal Tours har opsat spritdispensere, og herudover er antallet af gæster pr. sejltur halveret i forhold til, hvad bådene er godkendt til.

I den kommende tid sejles der udelukkende med åbne både (og så uddeles der gratis regnponchos, hvis himlen skulle åbne sig).

Der er desuden tydeligt afmærket ved billethusene i Nyhavn og Ved Stranden.

Meget at opleve fra vandsiden

Rasmus Vinter, som bl.a. har sejlet som kaptajn i Canal Tours i flere år, fortæller at han glæder sig endnu mere end normalt til at komme på vandet.

Der er en helt speciel stemning i kanalerne, og oplevelsen med den friske luft, vind i håret og glade gæster har været savnet.

Der er så meget at opleve fra vandsiden, og det giver et helt andet billede af København.

Meget er blevet aflyst på grund af Corona dette forår og et godt stykke af sommeren, og trods reduceringen i det antal gæster, der normalt kan være på bådene, er der stadig fødselsdage, konfirmationer og virksomhedsarrangementer, som bliver fejret ombord på kanalrundfarterne.

Man kan derfor booke bådene til private arrangementer i større grad end tidligere, lyder det.

Klar til frisk øl fra tap igen: Nørrebro Bryghus genåbner med gratis ølsmagning

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Øl
Øl

Vi har allesammen savnet vores barer, restauranter og bodegaer – ingen tvivl om det.

De heldigvis også savnet dig, og Nørrebro Bryghus har faktisk savnet deres gæster så meget, at de giver et gavekort til en gratis ølsmagning, hvis du booker bord.

Læs også Carlsberg med nyhed: Lover gratis øl når stederne genåbner

Nørrebro Bryghus Foto Rasmus Kramer Schou

Et slaraffenland for øl-elskere

Nørrebro Bryghus på Ryesgade har ligget siden 2003 og har haft intet mindre end 250 forskellige slags øl gennem hanerne siden da.

Med friske ideer, kærlighed til øl og hårdt arbejde har bryggerne brygget alt fra sorte til lyserøde, bomstærke til spæde, sommerfriske til vintervarmende typer af øl.

Udover at byde på en masse, lækre øl sørger de også for at forkæle dig fra deres køkken.

De benytter nordiske råvarer, som passer perfekt til øl, og menuen tilpasses de mange smagsoplevelser i øl, malt, humle og krydderier.

Øl og årstider er omdrejningspunktet for køkkenet med inspiration fra den franske madskole og det nordiske køkken.

I denne uge slår de igen dørene op for øl-glade københavnere, og det bliver endda med to, helt nye øl fra deres sub-brand, BRAW – og et knaldgodt tilbud.

Læs også Helt genialt: Bryghus lancerer Drive In salg på fire nye slags øl

Nørrebro Bryghus PR Foto

Book bord og få gavekort til gratis ølsmagning

Nørrebro Bryghus åbner dørene på Ryesgade med et brag af et tilbud.

Du får nemlig et gratis værdibevis pr. gæst til ølsmagning på Bryghuset, når I har været inde at spise senest d. 7. juni 2020 (værdi 150 kr. pr. person).

Værdibevis kan indløses i juni, juli og august til en af deres mange ølsmagninger på Bryghuset.

Læs også Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Hvad: Nørrebro Bryghus genåbner
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N
Hvornår: Torsdag d. 28. maj 2020
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram