MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Af Rasmus Kramer Schou & Mathilde Mågård Hansen
Stegt flæsk hos Christianshavn Færgecafe. Foto Mikkel Bækgaard
Stegt flæsk hos Christianshavn Færgecafe. Foto Mikkel Bækgaard

Københavns bedste stegt flæsk og persillesovs.

Ja, hvor får man egentlig det henne?

Vi giver her vores bud på byens bedste stegt flæsk.

Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

Guldkroen

De to gastro-stjerner/tosser, Umut og Frank fra Guldkroen har selvfølgelig stegt flæsk på repertoiret.

Når de ikke har travlt med at vælte de sociale medier eller være med i dokumentarprogrammer, laver de kick-ass dansk mad fra bunden.

Deres flæsk bliver skåret i 1,5 cm tykkelse, og sovsen bliver lavet dagen i forvejen.

De koger frisk dansk fløde op med urter, laurbærblade, sort peber og persillestilke og lader den trække natten over, inden de sigter og jævner og smager til med salt og vender friskhakket persille i.

Under stegningen af flæsk hælder de fedtet fra to gange, så det bliver mørt og sprødt uden at tørre ud.

Lige inden servering får det et ekstra skud i ovnen ved 220 gader, så sværene puffer op, og bliver lidt ligesom, når man laver flæskesvær.

Hvor: Fredensgade 11A, 2200 København N

axelborg bodega pr foto

Axelborg Bodega

Axelborg Bodega har eksisteret siden 1918 og er opkaldt efter Københavns grundlægger, Biskop Absalon, hvis danske navn var Axel.

Axelborg Bodega er bl.a. kendt for at have haft Simon Spies, som stamgæst gennem mange år.

Alle ugens dage disker de op med lækker stegt flæsk med dijonsennep, hjemmesyltede rødbeder og persillesauce for bare 169 kr. pr person.

Hvor: Axeltorv 1, 1608 København K
Hvor meget: 169 kr. for ad libitum

Christianshavn Færgecafe Foto Mikkel Bækgaard

Christianshavns Færgecafé

I 1850 lejede en sømandsfamilie værelser ud til sømænd her i Strandgade. Da sømanden og hans skib gik til bunds, startede hans kone et hjemmebrænderi.

Politimesteren var stamgæst, og sjovt nok var Christianshavns Færgecafé blandt de første, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling.

De har derfor selvfølgelig over 30 hjemmeblandede urte- og frugtsnaps på kortet.

Christianshavns Færgecafé hygger med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, så man kan næsten bogstaveligt talt kan mærke skumsprøjt.

Maden er klassisk dansk, og kipper således med kaptajnshatten til stedets rødder.

Hvor: Christianshavns Færgecafé, Strandgade 50
Hvor meget: 189 kr. for ad libitum hver onsdag

Foto PR

Frk. Barners Kælder

En ærkedansk middag kan man også få hos Frk. Barners Kælder i Helgolandsgade.

Stemningen er lige som den skal være, og maden passer perfekt til omgivelserne.

Hver tirsdag og søndag serverer de stegt flæsk med persillesovs og kogte kartofler samt sennep og rødbeder til 149 kr. pr person.

Hvor: Helgolandsgade 8A, 1653 København V
Hvor meget: 149 kr.

Restaurant Vita PR foto

Restaurant Vita

Klassisk og traditionel dansk mad tager mange afskygninger og kommer i både varm og kold form. Hos Restaurant Vita har de pladen fuld med det bedste med fra det danske borgerkøkken.

Selvfølgelig også stegt flæsk.

Restauranten, der også har åbent til kl. 01 og 03 (05 fredag og lørdag), har i årtier budt store personligheder fra den politiske og kulturelle scene velkommen.

Hvor: Store Kongensgade 25, 1264 København K
Hvor meget: 179 kr. ad libitum

Stegt flæsk med persillesovs PR foto

Nyboders Køkken

Sidste år solgte den traditionelle danske restaurant Nyboders Køkken, som ligger i smørhullet på hjørnet af Olfert Fischer gade og Borgergade, 16 tons stegt flæsk.

Nyboders Køkken serverer dansk mad som i gamle dage, med inspirationen hentet fra Nyboder, der blev opført af Kong Christian IV i 1631, som små familieboliger til flådens folk i bydelen Ny-København.

Hvor: Nyboders Køkken, Borgergade 134
Hvor meget: 169 kr. for ad libitum

Foto 1733 Facebook

1733

Restaurant 1733 ligger i hjertet af København med udsigt til Slotsholmens Kanal, Christiansborg og Thorvaldsens Museum.

De serverer dejligt dansk smørrebrød – og stegt flæsk ad libitum.

Nyd det mandag-torsdag og igen søndag for 169 kr. med kartofler og persillesovs.

Hvor: Nybrogade 14, 1203 København K
Hvor meget: 169 kr. ad libitum

Hvis man er mere sulten efter stegt flæsk, kan man også gå amok hos de her restauranter:

Hvor: Søpromenaden, Sortedam Dossering 103, 2100 København Ø
Hvor meget: 165 kr. ad libitum

Hvor: Klubben, Enghavevej 4, 1674 København V
Hvor meget: Ad libitum 179 kr.

Hvor: Bar 23, Pile Allé 23, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: 125 kr. tirsdag og torsdag

Hvor: Stue 11, Øster Farimagsgade 11, 1353 København K
Hvor meget: 159 kr. for ad libitum

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram