Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Stue 11 PR foto
Stue 11 PR foto

Københavns bedste stegt flæsk og persillesovs.

Ja, hvor får man egentlig det henne? Vi giver her vores bud på byens bedste stegt flæsk.

Umut og Frank fra Guldkroen PR foto

Guldkroen

De to gastro-stjerner/tosser, Umut og Frank fra Guldkroen har selvfølgelig også stegt flæsk på repertoiret.

Når de ikke har travlt med at vælte de sociale medier eller være med i dokumentarprogrammer, laver de kick-ass dansk mad fra bunden.

Deres flæsk bliver skåret i 1,5 cm tykkelse, og sovsen bliver lavet dagen i forvejen.

De koger frisk dansk fløde op med urter, laurbærblade, sort peber og persillestilke og lader den trække natten over, inden de sigter og jævner og smager til med salt og vender friskhakket persille i.

Under stegningen af flæsk hælder de fedtet fra to gange, så det bliver mørt og sprødt uden at tørre ud.

Lige inden servering får det et ekstra skud i ovnen ved 220 gader, så sværene puffer op, og bliver lidt ligesom, når man laver flæskesvær.

Hvor: Guldkroen,
Hvor meget: 195 kr. for ad libitum hver søndag

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

bar jacobsen PR foto

Bar Jacobsen

Man forbinder måske ikke det fine shoppingmekka Illum med traditionel dansk mad. Men det kan være man skulle blive klogere.

For oppe på toppen, med fremragende udsigt over København, ligger nemlig Bar Jacobsen.

De gør sig umage med på tilberedning og råvarer, når de tryller deres flæsk med persillesovs frem.

Hvor: Bar Jacobsen, Østergade 52, på toppen af Illum
Hvor meget: 150 ,- for en portion med flæsk fra frilands gris. For 40 kr. mere får man en Vikingportion

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

axelborg bodega pr foto

Axelborg Bodega

Axelborg Bodega har eksisteret siden 1918 og er opkaldt efter Københavns grundlægger, Biskop Absalon, hvis danske navn var Axel.

Axelborg Bodega er bl.a. kendt for at have haft Simon Spies, som stamgæst gennem mange år.

Hvor: Axelborg Bodega, Axeltorv 1
Hvor meget: 158 for ad libitum

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Christianshavn Færgecafe Foto Mikkel Bækgaard

Christianshavns Færgecafé

I 1850 lejede en sømandsfamilie værelser ud til sømænd her i Strandgade. Da sømanden og hans skib gik til bunds, startede hans kone et hjemmebrænderi.

Politimesteren var stamgæst, og sjovt nok var Christianshavns Færgecafé blandt de første, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling.

De har derfor selvfølgelig over 30 hjemmeblandede urte- og frugtsnaps på kortet.

Christianshavns Færgecafé hygger med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, så man kan næsten bogstaveligt talt kan mærke skumsprøjt.

Maden er klassisk dansk, og kipper således med kaptajnshatten til stedets rødder.

Hvor: Christianshavns Færgecafé, Strandgade 50
Hvor meget: 159,- for ad libitum hver onsdag

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Fridas PR foto

Fridas

Fridas’ åbnede i 1954 og var i mange år hovedsageligt  bodega, men blev i 2000 også til kombineret spisested. Og hver onsdag kører de stegt flæsk med persillesovs.

Deres motto er: Det er usømmeligt at leve for at spise, men da dette er nødvendigt for at leve, bør vi opfylde denne pligt, som alle andre pligter med glæde og på den fornøjeligste måde

Hvor: Fridas, Gammel Kongevej 5
Hvor meget: 168,- for en god portion hver onsdag

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Restaurant Vita PR foto

Restaurant Vita

Klassisk og traditionel dansk mad tager mange afskygninger og kommer i både varm og kold form. Hos Restaurant Vita har de pladen fuld med det bedste med fra det danske borgerkøkken.

Selvfølgelig også stegt flæsk.

Restauranten, der også har åbent til kl. 01 og 03 (05 fredag og lørdag), har i årtier budt store personligheder fra den politiske og kulturelle scene velkommen.

Hvor: Restaurant Vita, Store Kongensgade 25
Hvor meget: 139,-

Læs også: Er Danmarks næste hotdog-konge fra København?: Spis så mange du kan på 15 minutter

Stue 11 PR foto

Stue 11

Stue 11 har både billardstue, terninger og spillemaskiner, hvis man er ude efter en rigtig herrefrokost. Og så serverer baren selvfølgelig også små skarpe.

Ellers gør de det ikke mere kompliceret, end det behøver at være. Indretningen er spartansk, men maden er overvældende.

Hvor: Stue 11, Øster Farimagsgade 11
Hvor meget: 159,- for ad libitum

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Stegt flæsk med persillesovs PR foto

Nyboders Køkken

Sidste år solgte den traditionelle danske restaurant Nyboders Køkken, som ligger i smørhullet på hjørnet af Olfert Fischer gade og Borgergade, 16 tons stegt flæsk.

Nyboders Køkken serverer dansk mad som i gamle dage, med inspirationen hentet fra Nyboder, der blev opført af Kong Christian IV i 1631, som små familieboliger til flådens folk i bydelen Ny-København.

Hvor: Nyboders Køkken, Borgergade 134
Hvor meget: 169,- for ad libitum

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvis man er mere sulten efter stegt flæsk, kan man også gå amok hos de her restauranter:

Hvor: Rio Bravo, Vester Voldgade 86
Hvor meget: 139 for ad libitum

Hvor: Stafetten, Gunnar Nu Hansens Pl. 9
Hvor meget: 89,- for 8-9 skiver. 119,- for 14-15 skiver

Hvor: Søpromenaden, Sortedam Dossering 103
Hvor meget: 149,- ad libitum

Hvor: Klubben, Enghavevej 4
Hvor meget: Ad libitum 130,- hver mandag inkl. lille fadøl. 159,- alle andre dage

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

3 dages festival: Københavns største kaffefestival åbner i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmmm kaffe. PR Foto
Mmmmm kaffe. PR Foto

Kaffe er så meget mere end bare kaffe.

De seneste år har vi skiftet den gamle, snorkende filterkaffemaskine ud.

Nu brygger vi i stigende grad på forkromede espressomaskiner eller som ”pour over” med temperaturstyrede elkedler, dyre kværne og manuelt bryggeudstyr som på de fineste kaffebarer.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

Læs også: Københavns luksusbrunch sender dig direkte i himlen

Danish Coffee Festival PR Foto

Afholdes DM til festivalen

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Forvent kaffe, som giver dig lyst til at slubre som en sommelier, og bruge ord som fersken og appelsin om smagen.

Som publikum vil du også få chancen for at træne egne evner og få viden om kaffe i de forskellige workshops.

Ud over at forkæle smagsløgene med ekstraordinært god kaffe, er der også mulighed for at stille sulten med lidt lækkerier.

Får du brug for en pause fra de mange sublime kaffer på Danish Coffee Festival, bør du unde dig selv lidt lækkert fra årets kulinariske partner.

Restaurant Kadeau at Home disker op med morgen-mad, frokost og aftensmad med Michelin-stjernedrys, et bornholmsk tvist og til favorable priser.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om kaffe…

Danish Coffee Festival PR Foto

 

Fra ketchup til caviar: Søllerød Kro holder onsdagsaftener for studerende til spotpris

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto
Søllerød Kro - Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Hvis du er på S.U., står den nok mere på ketchup end caviar.

Det skal der gøres noget ved.

I hvert fald hvis det står til en af landets bedste Michelin-restauranter: Søllerød Kro.

Restauranten er kendt for sit fantastiske værtskab og sin uhyre velsmagende mad baseret på de bedste råvarer, man kan opdrive.

Kvalitet koster som bekendt, og det kan være svært at få råd til, hvis man er på SU.

Læs også: Overblik: Her er alle Michelinstjernerne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Fuld menu til under halv pris
Derfor har Søllerød Kro besluttet at lave et bord for studerende, som kan få en væskeægte Søllerød-oplevelse til en meget favorabel pris på udvalgte datoer i foråret.

”Vi er rigtig glade for, at så mange unge mennesker har lyst til at spise på Søllerød Kro, og det vil vi gerne give dem chancen for til en rigtig god pris. De får naturligvis den samme menu, som alle vores andre gæster får, så der bliver ikke tale om en light-udgave af Søllerød Kro,” forsikrer køkkenchef Brian Mark Hansen.

Læs også: Her er Bib Gourmand restauranterne i København 2020

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Tag studievennerne under armen
Der er tale om et seksmandsbord, så har man fem studiekammerater, der vil med, kan man booke hele bordet, og ellers er det en god mulighed for at få nogle nye madbekendtskaber.

Menuen består af aperitif, snacks, den aktuelle syvrettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt.

Denne oplevelse koster normalt 2.685 kroner, men studerende på en dansk videregående uddannelse får hele baduljen for blot 1.200 kroner.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Søllerød Kro – Michelinrestaurant til S.U. priser PR Foto

Først til mølle…kroen
Til at begynde med udbyder Søllerød Kro studenterbordet d. 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4., og det er naturligvis først til mølle-princippet, der gælder.

Bemærk, at alle ved bordet skal være studerende på en dansk videregående uddannelse.

OBS: Gyldigt studiekort til en dansk videregående uddannelse skal fremvises ved ankomst.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Studenterbord på Michelin-restaurant
Hvor: Søllerød Kro, Søllerødvej 35
Hvornår: Den 11.3., 25.3., 15.4. og 29.4.
Hvor meget: 1.200 kroner for aperitif, snacks, den aktuelle 7-rettersmenu med tilhørende vinmenu, mineralvand, kaffe og sødt
Hvordan: Billetter kan købes lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto
Osso Buco hos SANT Spiseri PR Foto

Amager er Amager.

Her kommer man hinanden ved og er på fornavn med naboerne.

Det er også drømmen for det nye spiseri SANT, som byder gæsterne indenfor på Strandlodsvej 63A.

De holder test-weekend lørdag 29. februar og søndag 1. marts, hvor der er 50 procent rabat på hele menukortet.

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Elsker køkkenet
Det er Petar og Sigurd, som står bag spiseriet SANT. De har tilsammen 27 år i servicebranchen under bæltet.

“På Sant serverer sæsonens bedste, og nøje udvalgte råvarer – og så elsker vi selv at stå i køkkenet og fermentere, sylte og bage friskt surdejsbrød.”

Peter har kroatiske rødder og er opvokset med en naturlig respekt og kærlighed for mad, samtidig med, at køkkenet altid var hele familiens samlingspunkt.

Det er en kærlighed der har hængt ved hele livet og nu, små ti år senere, med mange gåture i området og etableringen af ny familie, har han endelig fundet de helt rigtige rammer for spiseriet Sant – blot et øjekast fra hans eget køkkenvindue.

Lokalsamfundet er vigtigt at værne om. Og derfor invitere de også en gang om ugen til fællesspisning.

Nemlig hver onsdag fra kl. 18.00. Der er 60 pladser. Først til mølle.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

SANT Spiseri på Amager PR Foto

Sænk skuldrene
“Sant er et lokalt åndehul med ugentlig fællesspisning og sociale arrangementer. Vores altoverskyggende mål er, at være det lokale samlingspunkt, hvor vores gæster sænker skuldrene, og så sætter vi en ære i at kunne flere fornavne end vinetiketter. Derfor holder vi åbent alle ugens syv dage.”

Petars partner-in-crime, Sigurd, var i 2014 medansvarlig for åbningen af Köd på Vesterbro.

Efterfølgende blev han driftschef og slutteligt restaurantansvarlig, inden han modtog et opkald fra Petar, der spurgte, om ikke de skulle åbne SANT sammen.

SANT har åbent hver dag, hele dagen. De serverer brunch fra kl. 09 frem til 14.00 hverdag. Der er både almindelig brunch og vegansk brunch.

Her serveres også en håndfuld mættende salater (76,-) med både kylling, laks, falafel eller avocado.

Aftenretterne byder blandt andet på gode gamle Osso Buco (105,-) , fuld power og smørmørt oksekød. Der er også pulled pork bao buns eller en svamperisotto til 90 kr.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Hvad: SANT – Spiseri
Hvor: Strandlodsvej 63A, Amager
Hvornår: Åbner lørdag 29. februar
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.