Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Stue 11 PR foto
Stue 11 PR foto

Københavns bedste stegt flæsk og persillesovs.

Ja, hvor får man egentlig det henne? Vi giver her vores bud på byens bedste stegt flæsk.

Umut og Frank fra Guldkroen PR foto

Guldkroen

De to gastro-stjerner/tosser, Umut og Frank fra Guldkroen har selvfølgelig også stegt flæsk på repertoiret.

Når de ikke har travlt med at vælte de sociale medier eller være med i dokumentarprogrammer, laver de kick-ass dansk mad fra bunden.

Deres flæsk bliver skåret i 1,5 cm tykkelse, og sovsen bliver lavet dagen i forvejen.

De koger frisk dansk fløde op med urter, laurbærblade, sort peber og persillestilke og lader den trække natten over, inden de sigter og jævner og smager til med salt og vender friskhakket persille i.

Under stegningen af flæsk hælder de fedtet fra to gange, så det bliver mørt og sprødt uden at tørre ud.

Lige inden servering får det et ekstra skud i ovnen ved 220 gader, så sværene puffer op, og bliver lidt ligesom, når man laver flæskesvær.

Hvor: Guldkroen,
Hvor meget: 195 kr. for ad libitum hver søndag

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

bar jacobsen PR foto

Bar Jacobsen

Man forbinder måske ikke det fine shoppingmekka Illum med traditionel dansk mad. Men det kan være man skulle blive klogere.

For oppe på toppen, med fremragende udsigt over København, ligger nemlig Bar Jacobsen.

De gør sig umage med på tilberedning og råvarer, når de tryller deres flæsk med persillesovs frem.

Hvor: Bar Jacobsen, Østergade 52, på toppen af Illum
Hvor meget: 150 ,- for en portion med flæsk fra frilands gris. For 40 kr. mere får man en Vikingportion

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

axelborg bodega pr foto

Axelborg Bodega

Axelborg Bodega har eksisteret siden 1918 og er opkaldt efter Københavns grundlægger, Biskop Absalon, hvis danske navn var Axel.

Axelborg Bodega er bl.a. kendt for at have haft Simon Spies, som stamgæst gennem mange år.

Hvor: Axelborg Bodega, Axeltorv 1
Hvor meget: 158 for ad libitum

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Christianshavn Færgecafe Foto Mikkel Bækgaard

Christianshavns Færgecafé

I 1850 lejede en sømandsfamilie værelser ud til sømænd her i Strandgade. Da sømanden og hans skib gik til bunds, startede hans kone et hjemmebrænderi.

Politimesteren var stamgæst, og sjovt nok var Christianshavns Færgecafé blandt de første, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling.

De har derfor selvfølgelig over 30 hjemmeblandede urte- og frugtsnaps på kortet.

Christianshavns Færgecafé hygger med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, så man kan næsten bogstaveligt talt kan mærke skumsprøjt.

Maden er klassisk dansk, og kipper således med kaptajnshatten til stedets rødder.

Hvor: Christianshavns Færgecafé, Strandgade 50
Hvor meget: 159,- for ad libitum hver onsdag

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Fridas PR foto

Fridas

Fridas’ åbnede i 1954 og var i mange år hovedsageligt  bodega, men blev i 2000 også til kombineret spisested. Og hver onsdag kører de stegt flæsk med persillesovs.

Deres motto er: Det er usømmeligt at leve for at spise, men da dette er nødvendigt for at leve, bør vi opfylde denne pligt, som alle andre pligter med glæde og på den fornøjeligste måde

Hvor: Fridas, Gammel Kongevej 5
Hvor meget: 168,- for en god portion hver onsdag

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Restaurant Vita PR foto

Restaurant Vita

Klassisk og traditionel dansk mad tager mange afskygninger og kommer i både varm og kold form. Hos Restaurant Vita har de pladen fuld med det bedste med fra det danske borgerkøkken.

Selvfølgelig også stegt flæsk.

Restauranten, der også har åbent til kl. 01 og 03 (05 fredag og lørdag), har i årtier budt store personligheder fra den politiske og kulturelle scene velkommen.

Hvor: Restaurant Vita, Store Kongensgade 25
Hvor meget: 139,-

Læs også: Er Danmarks næste hotdog-konge fra København?: Spis så mange du kan på 15 minutter

Stue 11 PR foto

Stue 11

Stue 11 har både billardstue, terninger og spillemaskiner, hvis man er ude efter en rigtig herrefrokost. Og så serverer baren selvfølgelig også små skarpe.

Ellers gør de det ikke mere kompliceret, end det behøver at være. Indretningen er spartansk, men maden er overvældende.

Hvor: Stue 11, Øster Farimagsgade 11
Hvor meget: 159,- for ad libitum

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste italienske restauranter

Stegt flæsk med persillesovs PR foto

Nyboders Køkken

Sidste år solgte den traditionelle danske restaurant Nyboders Køkken, som ligger i smørhullet på hjørnet af Olfert Fischer gade og Borgergade, 16 tons stegt flæsk.

Nyboders Køkken serverer dansk mad som i gamle dage, med inspirationen hentet fra Nyboder, der blev opført af Kong Christian IV i 1631, som små familieboliger til flådens folk i bydelen Ny-København.

Hvor: Nyboders Køkken, Borgergade 134
Hvor meget: 169,- for ad libitum

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvis man er mere sulten efter stegt flæsk, kan man også gå amok hos de her restauranter:

Hvor: Rio Bravo, Vester Voldgade 86
Hvor meget: 139 for ad libitum

Hvor: Stafetten, Gunnar Nu Hansens Pl. 9
Hvor meget: 89,- for 8-9 skiver. 119,- for 14-15 skiver

Hvor: Søpromenaden, Sortedam Dossering 103
Hvor meget: 149,- ad libitum

Hvor: Klubben, Enghavevej 4
Hvor meget: Ad libitum 130,- hver mandag inkl. lille fadøl. 159,- alle andre dage

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.