Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvad har nogle af Danmarks bedste madbloggere og gastrojournalister til fælles? De spiser italiensk mad i Lyngby Storcenter.

Dit livs bedste pasta i Lyngby Storcenter? Lyder det lidt crazy? Så er det nok fordi, det er en hemmelighed blandt nogle af landets bedste madskribenter.

Jeg fortryder også allerede den kø, jeg bliver mødt med ved mit næste besøg, men jeg kan ikke lade være med at dele mit allerbedste tip.

”Carb loading er super vigtigt,” siger de af mine venner, der finder ro og glæde ved at trække i stram lycra og løbe hele og halve maraton.

I min optik er livet i sig selv lidt af et kapløb, og derfor behøver jeg ikke yderligere undskyldning for at dyrke min favoritsport: 100 meter fri carbonara direkte ned i svælget.

Startede som en sommerflirt i 2014

For lidt over fire år siden fik jeg en ny italiensk forelskelse i København.

Dengang var det godt nok ikke pasta, der var tilløbsstykket i den midlertidige madvogn Parma Buskers parkeret i Torvehallerne ved Nørreport.

Det var derimod sandwiches, skinker i metermål og rygtet om en Michelinkok på sommerferie, der trak masserne til.

Dengang, tilbage i 2014, skrev jeg om Parma Buskers på AOK, og snart efter var GASTROs chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, også på pletten for at råde læserne til at stikke snuden forbi, inden pop-uppen var slut.

Hvad de færreste ved er, at kokkene blev hængende i København.

Den ene medejer, Matteo Ugolotti, nåede at vinde to titler som uofficiel verdensmester i risotto til Copenhagen Cooking, inden han for nylig vendte snuden hjem mod Italien.

Nu er det den resterende del af makkerparret, Filippo Cadossi, der disker op med vidunderlige råvarer og ditto kokkehåndværk sammen med sit team.

I Lyngby freakin’ Storcenter!

Det foregår i Lyngby Storcenter. Af alle tænkelige steder.

Lyngby freakin’ Storcenter!

Jo, den er god nok. På det centrale Store Torv midt i komplekset byggede man for nogle år tilbage ”Staderne” med udgangspunkt i de københavnske torvehaller.

Man kan kun lige akkurat sige ”Staderne” i flertal, for kun fire af slagsen blev der plads til.

Her finder du Parma og Pasta gemt lidt væk i hjørnet.

Den lille bod med lufttørret prosciutto dinglende fra loftet, gode støvelandsvine på hylderne og cirka tyve skamler placeret rundt om køkkenet som en spisebar tiltrækker et solidt klientel.

Men det er stort set altid muligt at få plads. Indtil videre i hvert fald.

Her kan du møde en topblogger og god journalistveninde som Mira Arkin, der sidder som en vaskeægte donna og ruller spaghettien op om gaflen i stedet for at bruge kniv.

Jeg har også spottet en bred vifte af andre branchefolk, bloggere og journalister, som jeg ikke nævner ved navn, da de – modsat Mira – ikke har skrevet offentligt om deres hemmelige pastapusher. De er simpelthen ikke klar til at indrømme det endnu.

Friskskåret pasta og friteret dej

Når du bestiller din pasta hos Parma og Pasta, bliver den rullet ud i en meldrysset drømmeseng og skåret på maskine og med kniv for øjnene af dig, før den ryger i det spilkogende vand.

Herefter tilføjes simple ingredienskombinationer som f.eks. smør, parmesan og sort peber, en klassisk tomatsauce eller et møde mellem smeltet gorgonzola og parmaskinke skåret papirtyndt.

Du må heller ikke snyde dig selv for en gang Tagliatelle ai Funghi med cremet svampesauce.

Og, nåh ja, så er der pastaen med salsicciapølse, tomat og sortkål. ”Hej, mit navn er Kaspar, jeg er pastaholiker og kan ikke stoppe”.

Hvis humøret ikke lige har løst billet til pastaland denne dag, eller hvis du simpelthen – som mig – vender tilbage igen og igen, må du heller ikke snyde dig selv for deres ”Tagliere di salumi misti con torta fritta.”

Det lyder måske tungevridende, men det eneste du behøver at bruge munden til, er at nyde et kvalitetsudvalg af salumi (aka. skinker og pølser) som salame, coppa, mortadella og culatello i selskab med små stykker af friteret brød.

Ja, ”torta fritta” er din nye obsession: Perfekt puffede og skoldhede stykker sprød pizzadej direkte fra ønskebrønden til at trække igennem den semiflydende blåskimmelost på træbrættet, før de toppes med brudstykker af tørret gris.

”Mamma Mia, here I go again!”, som Agnetha og Anni-Frid ville synge det. Vi ses i Lyngby Storcenter.

Hvad: Parma og Pasta

Hvor: Lyngby Storcenter på Store Torv. Parma og Pasta har faktisk også en filial i det ligeså eksotiske City 2 i Høje Tåstrup, men jeg foretrækker deres madbod i Kgs. Lyngby.

Website: www.parmaogpasta.dk

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i København holder Late Summer Sale

Skrevet af: Redaktionen

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City på Vesterbrogade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i København stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele København og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Magnus, butikschef hos Blue City på Vesterbrogade 84.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Kbh-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Vesterbrogade 84.

Hør dem før din nabo: Fremtidens stjerner spiller på festival på Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR
Nu rammer Uhørt Festival skateparken på Enghavevej. Foto: PR

Er du træt af at høre de samme pophits i radioen igen og igen? Og trænger dine playlister til inspiration til nye beats eller ballader?

Så er der heldigvis hjælp at hente 23. og 24. august i København!

Siden 2013 har festivalen Uhørt præsenteret stribevis af upcoming bands og solister, og nu har du atter chancen for at høre morgendagens store stjerner før din nabo.

Læs også: Ny nicherestaurant: Serverer Sydamerikas yndlingshapsere på Vesterbro

Tre scener og masser af musik

Årets udgave af Uhørt foregår der, hvor Vesterbro møder København SV – nemlig i skateparken på Enghavevej.

Her opstilles tre scener, som over to dage vil byde på hele 39 koncerter.

Du har med stor sandsynlighed ikke hørt om størstedelen af de musikere, der er på årets program, og det skyldes, at de er helt nye og på vej mod hitlisterne.

Foto: PR

Alle, som spiller på Uhørt, er udvalgt, fordi de har et stort talent og en lovende fremtid i sigte, og tidligere har bands som bl.a. The Minds of 99 været en del af festivalens line-up. Og som du måske ved, er The Minds of 99 i dag et af Danmarks mest populære bands.

Du kan dykke ned i årets program og læse om musikerne her.

Billige billetter

Modsat mange andre festivaler sælges billetterne til Uhørt til ganske overkommelige priser. En partoutbillet, som giver adgang til alle koncerter både fredag og lørdag, koster 195 kroner + gebyr.

Vil du kun deltage i festivalen en dag, kan du købe billet til enten fredag eller lørdag for 145 kroner + gebyr.

Find billetter her.

Hvis du ikke tager cyklen til Uhørt, kan du hoppe på S-toget og stå af på Carlsberg Station. Herfra skal du blot gå 300 meter for at komme til skateparken.

Du kan også tage bus 1A, 3A eller 10, som alle stopper i nærheden.

Læs også: Ny lille burgerjoint på Vesterbro: Vil drille de store med billige burgere

Foodtrucks ruller ind på festivalen

Når man skal danse hele dagen til fed musik, har man brug for masser af energi. Derfor sørger Uhørt for både vådt og tørt til ganen.

En række foodtrucks triller ind på festivalområdet, så du kan fylde maven med street food mellem koncerterne, og der vil selvfølgelig være drikkevarer i rigelige mængder at skylle maden og musikken ned med.

Vær opmærksom på, at du ikke kan betale med kontanter på festivalen, men der tages imod både kort og MobilePay.

Hvad: Uhørt Festival
Hvor: Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: 23. og 24. august 2019
Hvordan: Køb billet her

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Naan.

På oldpersisk betyder det brød.

Så det danske naan brød betyder egentlig: brød brød.

Hvilket jo egentlig giver ret god mening, eftersom det nærmest er dobbelt så godt, som vanligt brød.

Det er nok en af verdens ældste kulinariske genistreger og menes at stamme fra området omkring Pakistan og det nordlige Indien.

Selvom et naanbrød er relativt simpelt stykke håndværk, smager det fuldkommen uovertruffent, hvis det er lavet rigtigt.

Meget af hemmeligheden ligger i den særlige tandoori-ovn.

Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Sådan en har de investeret i hos The Taj på Øresundsvej 22 på Amager – for de har nemlig specialiseret sig i naan.

En cylinderformet lerovn som opvarmes med trækul og let når temperaturer over 450 grader.

Naanbrødet bliver så ‘klasket ‘op under ovnen og hænger på mystisk vis så mere eller mindre på hovedet uden at falde ned.

(Det har noget med den enorme varme at gøre, men vi opgav at finde den helt tekniske og kemiske forklaring – byd gerne ind i kommentarfeltet, hvis du er tandoori-ekspert)

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

The Taj har en ægte tandooriovn til deres naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou
The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Foto Rasmus Kramer Schou

Her er selvfølgelig det helt klassiske tandoori naan, men man kan også prøve andre udgaver.

Faktisk mere end 18 forskellige.

Blandt andet – spiced cheese naan, butter pesto naan, kismiri naan (med rosiner og kokosmel) kemma naan (med hakket oksekød i) eller panir naan med frisklavet hytteost, som bliver lavet på stedet.

Og ja, der er også Nutella-naan.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

The Taj på Øresundsvej har specialiseret sig i naanbrød. Her Nutellanaan Foto Rasmus Kramer Schou

De bliver smurt med den klarede smør ghee og altså bagt i den originale tandoori ovn, som The Taj har købt og importeret fra London.

London, spørger du?

Ja, London, som med sine mange indiske tilflyttere faktisk har gjort chicken tikka masala til nationalspisen i England.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Give-Away

Hvis du skriver i kommentarsporet til artiklen på MigogKbhs Facebook, hvem du vil dele naan-brød med, så trækker vi 20 forskellige, der får en gratis omgang Naan på The Taj.

Hvad: The Taj Take Away
Hvor: Øresundsvej 22, Amager
Hvor meget: 24-36 kr. for naan brød
Hvordan: Læs mere her