Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvad har nogle af Danmarks bedste madbloggere og gastrojournalister til fælles? De spiser italiensk mad i Lyngby Storcenter.

Dit livs bedste pasta i Lyngby Storcenter? Lyder det lidt crazy? Så er det nok fordi, det er en hemmelighed blandt nogle af landets bedste madskribenter.

Jeg fortryder også allerede den kø, jeg bliver mødt med ved mit næste besøg, men jeg kan ikke lade være med at dele mit allerbedste tip.

”Carb loading er super vigtigt,” siger de af mine venner, der finder ro og glæde ved at trække i stram lycra og løbe hele og halve maraton.

I min optik er livet i sig selv lidt af et kapløb, og derfor behøver jeg ikke yderligere undskyldning for at dyrke min favoritsport: 100 meter fri carbonara direkte ned i svælget.

Startede som en sommerflirt i 2014

For lidt over fire år siden fik jeg en ny italiensk forelskelse i København.

Dengang var det godt nok ikke pasta, der var tilløbsstykket i den midlertidige madvogn Parma Buskers parkeret i Torvehallerne ved Nørreport.

Det var derimod sandwiches, skinker i metermål og rygtet om en Michelinkok på sommerferie, der trak masserne til.

Dengang, tilbage i 2014, skrev jeg om Parma Buskers på AOK, og snart efter var GASTROs chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, også på pletten for at råde læserne til at stikke snuden forbi, inden pop-uppen var slut.

Hvad de færreste ved er, at kokkene blev hængende i København.

Den ene medejer, Matteo Ugolotti, nåede at vinde to titler som uofficiel verdensmester i risotto til Copenhagen Cooking, inden han for nylig vendte snuden hjem mod Italien.

Nu er det den resterende del af makkerparret, Filippo Cadossi, der disker op med vidunderlige råvarer og ditto kokkehåndværk sammen med sit team.

I Lyngby freakin’ Storcenter!

Det foregår i Lyngby Storcenter. Af alle tænkelige steder.

Lyngby freakin’ Storcenter!

Jo, den er god nok. På det centrale Store Torv midt i komplekset byggede man for nogle år tilbage ”Staderne” med udgangspunkt i de københavnske torvehaller.

Man kan kun lige akkurat sige ”Staderne” i flertal, for kun fire af slagsen blev der plads til.

Her finder du Parma og Pasta gemt lidt væk i hjørnet.

Den lille bod med lufttørret prosciutto dinglende fra loftet, gode støvelandsvine på hylderne og cirka tyve skamler placeret rundt om køkkenet som en spisebar tiltrækker et solidt klientel.

Men det er stort set altid muligt at få plads. Indtil videre i hvert fald.

Her kan du møde en topblogger og god journalistveninde som Mira Arkin, der sidder som en vaskeægte donna og ruller spaghettien op om gaflen i stedet for at bruge kniv.

Jeg har også spottet en bred vifte af andre branchefolk, bloggere og journalister, som jeg ikke nævner ved navn, da de – modsat Mira – ikke har skrevet offentligt om deres hemmelige pastapusher. De er simpelthen ikke klar til at indrømme det endnu.

Friskskåret pasta og friteret dej

Når du bestiller din pasta hos Parma og Pasta, bliver den rullet ud i en meldrysset drømmeseng og skåret på maskine og med kniv for øjnene af dig, før den ryger i det spilkogende vand.

Herefter tilføjes simple ingredienskombinationer som f.eks. smør, parmesan og sort peber, en klassisk tomatsauce eller et møde mellem smeltet gorgonzola og parmaskinke skåret papirtyndt.

Du må heller ikke snyde dig selv for en gang Tagliatelle ai Funghi med cremet svampesauce.

Og, nåh ja, så er der pastaen med salsicciapølse, tomat og sortkål. ”Hej, mit navn er Kaspar, jeg er pastaholiker og kan ikke stoppe”.

Hvis humøret ikke lige har løst billet til pastaland denne dag, eller hvis du simpelthen – som mig – vender tilbage igen og igen, må du heller ikke snyde dig selv for deres ”Tagliere di salumi misti con torta fritta.”

Det lyder måske tungevridende, men det eneste du behøver at bruge munden til, er at nyde et kvalitetsudvalg af salumi (aka. skinker og pølser) som salame, coppa, mortadella og culatello i selskab med små stykker af friteret brød.

Ja, ”torta fritta” er din nye obsession: Perfekt puffede og skoldhede stykker sprød pizzadej direkte fra ønskebrønden til at trække igennem den semiflydende blåskimmelost på træbrættet, før de toppes med brudstykker af tørret gris.

”Mamma Mia, here I go again!”, som Agnetha og Anni-Frid ville synge det. Vi ses i Lyngby Storcenter.

Hvad: Parma og Pasta

Hvor: Lyngby Storcenter på Store Torv. Parma og Pasta har faktisk også en filial i det ligeså eksotiske City 2 i Høje Tåstrup, men jeg foretrækker deres madbod i Kgs. Lyngby.

Website: www.parmaogpasta.dk

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

 

Makeover: Unik oase i Ørstedsparken har nyheder på menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto

En storbyoase.

Sådan har vi i mange år kendt Cafe Hacienda i Ørstedsparken.

Mellem træer og buske lige ved hjørnet af Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade, lå det lille gemte fristed. De har nu fået nye ejere – nemlig Julian og Christoffer –  og de har samtidig skiftet caféens navn til Flindt & Ørsted.

Den fantastiske udsigt direkte til søen er der stadigvæk – ligesom de vejende grønne træer, kaffe i solen og fuglekvidder er intakt.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ejendomsmæglerudsigt
Hos Flindt & Ørsted har de gået efter konceptet – småt, men godt.

Derfor tilbyder de et simpelt menukort og en rigtig ‘ejendomsmæglerudsigt’.  Alt tilberedes med råvarer af høj kvalitet og serveres til rimelige priser.

Her bydes på morgenmad, frokost og aftensmad af forskellige og varierede retter, lavet og anrettet med årstidens friske råvarer. Her er også kommet picnic kurv og minsandten åbent hele året.

Flint & Ørsted har rubbet neglene og renoveret cafeen indenfor, så der nu også er mulighed for at nyde en bid mad indendørs.  Desuden har de sørget for, at toiletterne har fået en ordentlig overhaling og blevet tidssvarende.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København april 2019

Hvad: Flint & Ørsted
Hvor: Nørre Farimagsgade 6, Ørstedsparken

Pift hjemmet og altanen op: Design-plantemarked rammer Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

”Grønt er godt for øjnene,” siger de kloge.

Men mon ikke grønt også er godt for dit hjem? Grønne planter kan i hvert fald peppe indretningen op og sætte fuld fart på forårsfornemmelserne.

Hvis det kribler i dine grønne fingre, fordi du mangler den perfekte kaktus til vindueskarmen eller en kreativ planteløsning til altanen, bør du lægge vejen forbi Absalon på Vesterbro lørdag den 27. april.

Her er nemlig design-plantemarked fra kl. 10 til 16, og det betyder, at du kan finde eksotiske palmer, blomster, kaktusser, hængeplanter, retroplanter, krydderurter, udendørsplanter og alt derimellem både i og uden for kulturhuset på Sønder Boulevard.

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Der vil desuden være mulighed for at købe frø, plantekasser, haveredskaber, krukker, keramik og sjove designvarer til blomster og planter.

Er du selv en kreativ plantemager, kan du søge om at få en bod på markedet. Skriv til plantemarkedet@plukk.dk.

I Absalons bar kan du købe mad, søde sager og drikkevarer.

Der er gratis adgang til plantemarkedet.

Hvad: Plantemarked
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 27, København V
Hvornår: Lørdag 27. april 2019 kl. 10-16
Hvordan: Læs mere på Facebook

Førerløse minibusser bliver måske snart sluppet løs i Nordhavn

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR Foto Autonomous Mobility
PR Foto Autonomous Mobility

Fremtiden er på vej.

Snart ligner Nordhavn måske en scene fra ‘I, Robot’, hvor selvkørende biler suser rundt.

I hvert fald har det danske firma Autonomous Mobility fået en ansøgning igennem i Vejdirektoratet om at måtte gå i gang.

De er parate, og har allerede to små el-busser holdende klar i Nordhavn.

Hvis godkendelsen kommer, er det planen, at busserne skal køre et loop i Nordhavn som vist på billeder herunder.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

PR Foto Autonomous Mobility

El-busserne er ganske gratis at benytte, og de kommer til at køre mandag til fredag kl. 10-18.

Projektet skal være med til at sparke døren ind til førerløs trafik i København, så vi kan komme et skridt nærmere fremtiden.

“Det bliver kollektiv transport, der løser fremtidens trafikudfordringer i vores storbyer, og derfor giver det mening at støtte et projekt med førerløse busser i København. Projektet vil ikke løse trafikudfordringer fra dag ét,  men vi får værdifulde erfaringer med selvkørende busser i et lille hjørne af København,” siger Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Læs også: Vilde planer: Nordhavn får flydende sauna i havnen

45 km/t
De små busser har plads til 11 siddende og 4 stående passagerer – og kan dreje både for- og baghjulene. Der er ingen for- eller bagende, så den er ligeglad, hvilken vej den kører.

Bussen har faktisk en topfart på 45 km/t, men ro på, for så hurtigt kommer den ikke til at køre ved Nordhavn.

Busserne har tidligere kørt ved ITS World Congress 2018 i Bella Center, og der var topfarten sat til omkring 8 km/t.

Den kan køre cirka otte timer mellem hver opladning. Det giver en køreredius på op til 100 km.

Autonomous Mobility har også projekter i Aalborg, Gøteborg samt Oslo.

I starten kører de små busser med ansatte operatører, som kan forklare, tegne og fortælle passagerne, hvordan busserne virker og om teknologien bagved.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

PR Foto Autonomous Mobility