Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvad har nogle af Danmarks bedste madbloggere og gastrojournalister til fælles? De spiser italiensk mad i Lyngby Storcenter.

Dit livs bedste pasta i Lyngby Storcenter? Lyder det lidt crazy? Så er det nok fordi, det er en hemmelighed blandt nogle af landets bedste madskribenter.

Jeg fortryder også allerede den kø, jeg bliver mødt med ved mit næste besøg, men jeg kan ikke lade være med at dele mit allerbedste tip.

”Carb loading er super vigtigt,” siger de af mine venner, der finder ro og glæde ved at trække i stram lycra og løbe hele og halve maraton.

I min optik er livet i sig selv lidt af et kapløb, og derfor behøver jeg ikke yderligere undskyldning for at dyrke min favoritsport: 100 meter fri carbonara direkte ned i svælget.

Startede som en sommerflirt i 2014

For lidt over fire år siden fik jeg en ny italiensk forelskelse i København.

Dengang var det godt nok ikke pasta, der var tilløbsstykket i den midlertidige madvogn Parma Buskers parkeret i Torvehallerne ved Nørreport.

Det var derimod sandwiches, skinker i metermål og rygtet om en Michelinkok på sommerferie, der trak masserne til.

Dengang, tilbage i 2014, skrev jeg om Parma Buskers på AOK, og snart efter var GASTROs chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, også på pletten for at råde læserne til at stikke snuden forbi, inden pop-uppen var slut.

Hvad de færreste ved er, at kokkene blev hængende i København.

Den ene medejer, Matteo Ugolotti, nåede at vinde to titler som uofficiel verdensmester i risotto til Copenhagen Cooking, inden han for nylig vendte snuden hjem mod Italien.

Nu er det den resterende del af makkerparret, Filippo Cadossi, der disker op med vidunderlige råvarer og ditto kokkehåndværk sammen med sit team.

I Lyngby freakin’ Storcenter!

Det foregår i Lyngby Storcenter. Af alle tænkelige steder.

Lyngby freakin’ Storcenter!

Jo, den er god nok. På det centrale Store Torv midt i komplekset byggede man for nogle år tilbage ”Staderne” med udgangspunkt i de københavnske torvehaller.

Man kan kun lige akkurat sige ”Staderne” i flertal, for kun fire af slagsen blev der plads til.

Her finder du Parma og Pasta gemt lidt væk i hjørnet.

Den lille bod med lufttørret prosciutto dinglende fra loftet, gode støvelandsvine på hylderne og cirka tyve skamler placeret rundt om køkkenet som en spisebar tiltrækker et solidt klientel.

Men det er stort set altid muligt at få plads. Indtil videre i hvert fald.

Her kan du møde en topblogger og god journalistveninde som Mira Arkin, der sidder som en vaskeægte donna og ruller spaghettien op om gaflen i stedet for at bruge kniv.

Jeg har også spottet en bred vifte af andre branchefolk, bloggere og journalister, som jeg ikke nævner ved navn, da de – modsat Mira – ikke har skrevet offentligt om deres hemmelige pastapusher. De er simpelthen ikke klar til at indrømme det endnu.

Friskskåret pasta og friteret dej

Når du bestiller din pasta hos Parma og Pasta, bliver den rullet ud i en meldrysset drømmeseng og skåret på maskine og med kniv for øjnene af dig, før den ryger i det spilkogende vand.

Herefter tilføjes simple ingredienskombinationer som f.eks. smør, parmesan og sort peber, en klassisk tomatsauce eller et møde mellem smeltet gorgonzola og parmaskinke skåret papirtyndt.

Du må heller ikke snyde dig selv for en gang Tagliatelle ai Funghi med cremet svampesauce.

Og, nåh ja, så er der pastaen med salsicciapølse, tomat og sortkål. ”Hej, mit navn er Kaspar, jeg er pastaholiker og kan ikke stoppe”.

Hvis humøret ikke lige har løst billet til pastaland denne dag, eller hvis du simpelthen – som mig – vender tilbage igen og igen, må du heller ikke snyde dig selv for deres ”Tagliere di salumi misti con torta fritta.”

Det lyder måske tungevridende, men det eneste du behøver at bruge munden til, er at nyde et kvalitetsudvalg af salumi (aka. skinker og pølser) som salame, coppa, mortadella og culatello i selskab med små stykker af friteret brød.

Ja, ”torta fritta” er din nye obsession: Perfekt puffede og skoldhede stykker sprød pizzadej direkte fra ønskebrønden til at trække igennem den semiflydende blåskimmelost på træbrættet, før de toppes med brudstykker af tørret gris.

”Mamma Mia, here I go again!”, som Agnetha og Anni-Frid ville synge det. Vi ses i Lyngby Storcenter.

Hvad: Parma og Pasta

Hvor: Lyngby Storcenter på Store Torv. Parma og Pasta har faktisk også en filial i det ligeså eksotiske City 2 i Høje Tåstrup, men jeg foretrækker deres madbod i Kgs. Lyngby.

Website: www.parmaogpasta.dk

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

 

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.