Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Hvad har nogle af Danmarks bedste madbloggere og gastrojournalister til fælles? De spiser italiensk mad i Lyngby Storcenter.

Dit livs bedste pasta i Lyngby Storcenter? Lyder det lidt crazy? Så er det nok fordi, det er en hemmelighed blandt nogle af landets bedste madskribenter.

Jeg fortryder også allerede den kø, jeg bliver mødt med ved mit næste besøg, men jeg kan ikke lade være med at dele mit allerbedste tip.

”Carb loading er super vigtigt,” siger de af mine venner, der finder ro og glæde ved at trække i stram lycra og løbe hele og halve maraton.

I min optik er livet i sig selv lidt af et kapløb, og derfor behøver jeg ikke yderligere undskyldning for at dyrke min favoritsport: 100 meter fri carbonara direkte ned i svælget.

Startede som en sommerflirt i 2014

For lidt over fire år siden fik jeg en ny italiensk forelskelse i København.

Dengang var det godt nok ikke pasta, der var tilløbsstykket i den midlertidige madvogn Parma Buskers parkeret i Torvehallerne ved Nørreport.

Det var derimod sandwiches, skinker i metermål og rygtet om en Michelinkok på sommerferie, der trak masserne til.

Dengang, tilbage i 2014, skrev jeg om Parma Buskers på AOK, og snart efter var GASTROs chefredaktør, Jesper Uhrup Jensen, også på pletten for at råde læserne til at stikke snuden forbi, inden pop-uppen var slut.

Hvad de færreste ved er, at kokkene blev hængende i København.

Den ene medejer, Matteo Ugolotti, nåede at vinde to titler som uofficiel verdensmester i risotto til Copenhagen Cooking, inden han for nylig vendte snuden hjem mod Italien.

Nu er det den resterende del af makkerparret, Filippo Cadossi, der disker op med vidunderlige råvarer og ditto kokkehåndværk sammen med sit team.

I Lyngby freakin’ Storcenter!

Det foregår i Lyngby Storcenter. Af alle tænkelige steder.

Lyngby freakin’ Storcenter!

Jo, den er god nok. På det centrale Store Torv midt i komplekset byggede man for nogle år tilbage ”Staderne” med udgangspunkt i de københavnske torvehaller.

Man kan kun lige akkurat sige ”Staderne” i flertal, for kun fire af slagsen blev der plads til.

Her finder du Parma og Pasta gemt lidt væk i hjørnet.

Den lille bod med lufttørret prosciutto dinglende fra loftet, gode støvelandsvine på hylderne og cirka tyve skamler placeret rundt om køkkenet som en spisebar tiltrækker et solidt klientel.

Men det er stort set altid muligt at få plads. Indtil videre i hvert fald.

Her kan du møde en topblogger og god journalistveninde som Mira Arkin, der sidder som en vaskeægte donna og ruller spaghettien op om gaflen i stedet for at bruge kniv.

Jeg har også spottet en bred vifte af andre branchefolk, bloggere og journalister, som jeg ikke nævner ved navn, da de – modsat Mira – ikke har skrevet offentligt om deres hemmelige pastapusher. De er simpelthen ikke klar til at indrømme det endnu.

Friskskåret pasta og friteret dej

Når du bestiller din pasta hos Parma og Pasta, bliver den rullet ud i en meldrysset drømmeseng og skåret på maskine og med kniv for øjnene af dig, før den ryger i det spilkogende vand.

Herefter tilføjes simple ingredienskombinationer som f.eks. smør, parmesan og sort peber, en klassisk tomatsauce eller et møde mellem smeltet gorgonzola og parmaskinke skåret papirtyndt.

Du må heller ikke snyde dig selv for en gang Tagliatelle ai Funghi med cremet svampesauce.

Og, nåh ja, så er der pastaen med salsicciapølse, tomat og sortkål. ”Hej, mit navn er Kaspar, jeg er pastaholiker og kan ikke stoppe”.

Hvis humøret ikke lige har løst billet til pastaland denne dag, eller hvis du simpelthen – som mig – vender tilbage igen og igen, må du heller ikke snyde dig selv for deres ”Tagliere di salumi misti con torta fritta.”

Det lyder måske tungevridende, men det eneste du behøver at bruge munden til, er at nyde et kvalitetsudvalg af salumi (aka. skinker og pølser) som salame, coppa, mortadella og culatello i selskab med små stykker af friteret brød.

Ja, ”torta fritta” er din nye obsession: Perfekt puffede og skoldhede stykker sprød pizzadej direkte fra ønskebrønden til at trække igennem den semiflydende blåskimmelost på træbrættet, før de toppes med brudstykker af tørret gris.

”Mamma Mia, here I go again!”, som Agnetha og Anni-Frid ville synge det. Vi ses i Lyngby Storcenter.

Hvad: Parma og Pasta

Hvor: Lyngby Storcenter på Store Torv. Parma og Pasta har faktisk også en filial i det ligeså eksotiske City 2 i Høje Tåstrup, men jeg foretrækker deres madbod i Kgs. Lyngby.

Website: www.parmaogpasta.dk

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

 

28 millioner kr.: Er det her din nye lejlighed?

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk
En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Hvis du står på på hjørnet af Esplanaden og Store Kongensgade og lægger nakken godt tilbage, så er der lige sat et ‘Til Salg’ skilt i vinduet oppe på 5. sal.

Og skulle de have 28 millioner kroner til overs, så skulle du måske booke en rundvisning.

Ellers kan du bare kigge lidt her.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Det er Claus Borg & Partner, der har byens pt. næstdyreste lejlighed til salg.

Læs også: Dyreste lejlighed til salg nogensinde: Se Joe & Juice-stifters vilde bolig til 50 millioner

Lejligheden  ligger på Store Kongensgade 116, 5. tv og har heroppe udsigt direkte til Nyboder, Marmorkirken og op ad Store Kongensgade til Hotel d’Angleterre.

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Køkkenet er specialbygget og har blandt andet stort integreret vinkøleskab, samt direkte udgang til den 23 kvadratmeter store terrasse med både morgen- og aftensol.

Læs også: Sat til salg for 24,9 mio. kr.: Danmarks dyreste rækkehus ligger midt i København

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Lejligheden er 241 kvm stor og har en separat masterafdeling som er indrettet med stort soveværelse, specialdesignet walk-in samt stort eksklusivt badeværelse med bl.a. fritstående badekar, dampbad og armaturer fra Vola.

Læs også: Vild Villa: Hovedstadens dyreste hus sat til salg for 50 mio. kr.

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Der er også en gæste-⁄teenageafdeling, som er indrettet som en selvstændig bolig med stor stue⁄soveværelse, eget køkken samt bad og toilet.

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

En af Københavns dyreste lejligheder. Foto: claus-borg.dk

Se hele lejligheden hos Claus Borg & Partner.

Efterårsbuket: Nu kan du plukke Glyptotekets blomster ganske gratis

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Blomster, blomster, blomsterbuket.
Blomster, blomster, blomsterbuket.

Snart sætter nattefrosten ind. Det betyder, at flere blomster siger tak for i år og bukker under for kulden.

Derfor skal blomsterne klippes ned af byens gartnere, så de kan lægge løg til næste års blomsterhav i byen.

Det synes Københavns Kommune faktisk er lidt synd.

For hvorfor egentlig lade ganske smukke blomster til spilde, når nu stadigvæk kan nyde dem?

Læs også: Gratis buketter: Magisk blomstermark er tilbage

Glyptotekets Have Foto: Københavns Kommune

Gartner-back-up
Derfor inviterer Københavns Kommune til af plukke en gratis buket sommerblomster i haveanlægget bag Ny Carlsberg Glyptotek – der er blandt andet Dahlia, Løvemund, Salvie og Verbena.

Der er åbent for ganske gratis blomsterplukning mandag den 14. oktober kl. 9-13.

Ikke nok med det – Københavns Kommune har faktisk sendt gartnere derud, som kan hjælpe dig og svare på spørgsmål.

Samtidig kan du benytte lejligheden til at opleve de mange skulpturer i haven som f.eks. Auguste Rodins ”Grubleren”.

Der er indgang til haven fra både Tietgensgade, Niels Brocks Gade og Ved Glyptoteket.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Husk:

  • Medbring en saks og noget at transportere blomsterne i
  • Du må kun plukke blomster fra de bede, der er omkranset af lave hække
  • Du må ikke træde i hækkene
  • Der kan være bier i blomsterne, så pas på
  • Ryd op efter dig selv

Hvad: Pluk blomster gratis
Hvor: Glyptoteket
Hvornår: Mandag den 14. oktober kl. 9-13
Hvor meget: Gratis

Søndagsshopping: Køb de kendtes klæder på luksus-loppemarked i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Du kender dem fra tv og sociale medier, hvor de altid fremstår knivskarpt i lækkert designertøj og dyre sko.

Når det kommer til mode, er influencers en inspiration for mange, og hvis du er en af dem, der har drømt om at have klædeskab som en kendis, er det nu, du skal slå til.

Online-markedet Trendsales har bedt 25 influencers om at rydde ud i garderoberne og sælge ud af sko, tøj og accessories til spirende fashionistaer, så nu har du chancen for at få fingre i lækkert vintage- og genbrugsguld til gode penge.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Kendte kvinder på stribe

Luksus-loppemarkedet finder sted på adressen Store Kannikestræde 19 i Indre By søndag 13. oktober klokken 10 til 15.

Her står kendisser som blandt andre Christiane Schaumburg-Müller, Mathilde Gøhler, Carla Mickelborg, Irina Olsen og Mette Marie Lei Lange klar med borde og stativer fulde af sager, som du kan købe.

Du kan se alle de influencers, der deltager, på Facebook.

For at få adgang til de kendte kvinders loppeguld skal du betale entré i døren eller sikre dig en billet i forsalg.

Prisen er 50 kroner, hvis du ankommer mellem klokken 10 og 12, og herefter skal du af med 30 kroner for at komme ind.

Find din billet på billetto.dk.

Hvad: Trendsales Special Edition Market
Hvor: Store Kannikestræde 19, København K
Hvornår: Søndag 13. oktober kl. 10-15

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik