Byens bedste julemad: Her får du god julefrokost i København

Denne guide er fra 2018 – du kan læse den helt nye fra 2019 lige her
Hvor serveres den bedste julefrokost i København egentlig?
Niveauet er højt, så MigOgKbh har her i guiden udvalgt steder, der kan noget ekstra.

Ravelinen
Ravelinen har sjæl. Sådan rigtig historisk vingesus.
Den blev bygget 1700-tallet, herude lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager, hvor bønder spiste og overnattede, når de kom ind til byen med deres varer.
For et par år siden satte køkkenet ambitionsniveauet op i femte gear og har ikke kigget sig tilbage siden med deres klassiske madprofil.
Placeret næsten midt i en sø med panoramaudsigt over voldgraven, beskyttet fra den moderne verden er den et genialt tilflugtssted med old-school indretning og hygge fra top til tå.
Her servers julefrokost både frokost og aften.
Hvad: Ravelinen
Hvor: Torvegade 79
Læs også: Guide til julehyggen: Her får du Københavns bedste gløgg

Bakken
Bakken har måske ikke været kendt for sin gastronomiske profil, men det blev der lavet godt og grundigt om på, da Korsbæk på Bakken blev åbnet i 2015.
Ud med præfabrikeret og ind med gode råvarer lavet fra bunden.
For første gang nogensinde holder Bakken her i 2018 juleåbent, og det betyder også, at man kan komme til Matador-julefrokost med skuespillere flere forskellige steder.
Varnæs (Maudes elegante luksusudgave), Jernbanerestauranten (Den folkelige hos Tjener Boldt), Lauras Køkken (Klassisk hygge) og på Postgården (enkel og ærlig gammel dansk mad).
Bakken holder åbent fredag, lørdag og søndag i december.
Hvad: Jul i Korsbæk
Hvor: Bakken, Dyrehavevej 62
Læs også: For første gang i 20 år: ZOO har fået en lille isbjørne-unge

Christianshavns Færgecafé
I 1850 lejede en sømandsfamilie værelser ud til sømænd her i Strandgade. Da sømanden og hans skib gik til bunds, startede hans kone et hjemmebrænderi.
Politimesteren var stamgæst, og sjovt nok var Christianshavns Færgecafé blandt de første, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling.
De har derfor selvfølgelig over 30 hjemmeblandede urte- og frugtsnaps på kortet.
Christianshavns Færgecafé hygger med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, så man kan næsten bogstaveligt talt kan mærke skumsprøjt.
Maden er klassisk dansk, og kipper således med kaptajnshatten til stedets rødder.
Hvad: Christianshavns Færgecafé
Hvor: Strandgade 50
Læs også: Hemmelig pakistaner nær Vanløse: Laver “wauw”brunch til ingen penge

Maven
Restaurant Maven er en helt speciel restaurant – de ligger nemlig guddommeligt i Nikolaj Kirke.
Lokalerne er intet mindre end grandiose, med højt til loftet med de kæmpestore træbjælker, næsten middelalderstemning med de gamle vinduer og levende lys, og ejerne har virkelig formået at gøre det hyggeligt herinde.
Absolut et af Københavns smukkeste restaurantlokaler.
Maven serverer julemenuer til både frokost og aften i rustik, men veltilberedt stil. Nyd julens sild, tatar, æbleskiver og ris a la ‘Maven’ i de historiske rammer.
Hvad: Restaurant Maven
Hvor: Nikolaj Plads 10
Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Restaurant Kronborg
Restaurant Kronborg kører nogle gange lidt under radaren, når byens bedste smørrebrødsrestauranter bliver nævnt.
Men ægte feinschmeckere har for længst fundet ud af, at hernede hos Claes og Walther i kælderen, dér bliver der kælet om en.
Alle retter er 100 procent gammeldaws hjemmelavede og holdt i en enkel, men særdeles velsmagende stil – med mæthedsgaranti.
Og når Walther skænker snaps, så er der så meget til kanten, at man skal ned og kysse glasset.
At kælderen også er historisk charmerende gør jo heller ikke tingene dårligere.
Hvad: Restaurant Kronborg
Hvor: Brolæggerstræde 12
Læs også: Grøn jul: Her kan du spise grøn julemad i København

Aamanns
Man må simpelthen ikke misse smørrebrødet hos Adam Aamann. Og sådan er det.
Han er, ganske fortjent, kendt som smørrebrødskongen og manden der sendte vores gastronomiske kulturarv smukt ind i det nye årtusind, da han moderniseret de gamle klassikere.
Aamanns 1921 er et mekka for alle smørrebrødsfans, og faktisk også indrettet lidt som en kirke i lyse moderne toner.
Maden er ganske enkelt verdensklasse gourmetsmørrebrød fra øverste hylde, og det ikke for ingenting at Jørgen Leth helst nyder sin sild her.
Her er selvfølgelig ofte fuldt booket, men prøv for din egen skyld at find et bord i ugens tidlige dage, hvor man sagtens kan være heldig.
Hvad: Aamanns
Hvor: Aamanns 1921 Niels Hemmingsens Gade 19-21 og Øster Farigmagsgade 12
Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Palægade
Palægade åbnede for et par år siden og – bum – så føltes det, som om de altid har ligget her.
De røg simpelthen direkte ind på toplisten over byens bedste steder, og Rasmus, Simon og Karina bag er da også en farlig gruppe med erfaringer fra diverse Michelinrestauranter og topsteder i smørrebrødssammenhæng.
Palægade har forstået, at for at få succes i København, skal maden ikke bare være fra øverste luftlag, men hygge er et kodeord, der aldrig bliver nedslidt.
Så de har prioriteret netop hyggen herinde, selvom stilen er moderne med skakternsgulve og smukke materialer i mørke trætoner.
Hvad: Palægade
Hvor: Palægade 8
Hey Darling
Hvis man skulle have lyst til at prøve noget helt nyt i julesammenhæng, så er Hey Darling et godt bud.
De har specialiseret sig i meat-balls, og der er smæk på smagen.
Her til jul har de så udviklet deres Hey Christmas menu som kommer i tre retter.
Den byder blandt andet på meatballs lavet på and med appelsin, bagt fennikel og estragon.
De serveres med en sauce lavet på hvidvin, anis og citrontimian.
Den lille intime kælderrestaurant lige overfor Kartoffelrækkerne har også en drikkemenu, man kan bestille til med både cocktails, vin og Sauternes.
Hvad: Hey Darling
Hvor: Øster Farimagsgade 24

Restauranten i Tårnet på Christiansborg
Traditionen tro kan julegæster søge op i toppen af den danske regeringsbygning og sætte en julefrokost til livs.
Det gastronomiske udgangspunkt er besøg rundt i de danske regionale køkkener – med surrib fra Sønderjylland, sild fra Hanstholm og den efterhånden berømte lammepølse fra Nørre Søby.
Selv snapsen er man på fornavn på – den laves nemlig af restauratør Rasmus Bo Bojesens egen Fætter Erik, der plukker urter og bær i Nordjyllands magre jorde og laver traditionel nordjysk bjesk.
Julefrokosten serveres både til frokost og aften, og udsigten er altid helt suveræn. Og desserten laves af Tor Stubbe, der for nyligt blev nummer seks ved VM i chokolade.
Hvad: Restauranten i Tårnet på Christiansborg
Hvor: Christiansborg Slotsplads
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.
Annonce
Julefrokost catering – Se DiningSix’ store udvalg af julemenuer her