Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

MigogKbh guider: Her får du Københavns 5 bedste fastelavnsboller

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Grannys House Frederiksberg
Foto: Grannys House Frederiksberg

Kær bolle har mange former, og den ikoniske fastelavnsbolle er ingen undtagelse.

Hvad der startede som en kristen højtidsspise som optakt til fasten, har sidenhen udviklet sig i forskellige retninger.

De to mest klassiske stilarter er en lukket hvedebolle pumpet tyk og lykkelig af creme eller syltetøj og så en overskåren wienerbrødsvariant med fyld – første gang spottet i en opskrift fra den legendariske Frk. Jensen.

Selvom den første fastelavnsbolle i Danmark kan spores helt tilbage til et kirkemaleri fra år 1250, er det syndige og traditionsrige stykke bagværk stadig ultramoderne her i 2019.

MigogKbh guider til redaktionens fem favoritter, og hvis du er bekymret for at få strandkroppen i form til sommer, skal du blot huske på: Rund er også en form.

Læs også: Vind billetter til Danmarks største ad-libitum kagebord

Hart Bageri

Det hypede Frederiksbergbageri ledt an af den amerikanske bageekspert Richard Hart har hevet fastelavnsbollen op i gourmetkategorien.

Fyldet varierer ofte fra dag til dag, men du kan altid være en sikker på, at smagsoplevelsen er turen (og ventetiden i køen) værd.

Herunder ser du Harts fastelavnsbolle med 70%-chokoladecreme og hindbærganache. Ja tak!

Placering: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C
Kontakt: www.hartbageri.com

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hart Bageri (@hartbageri) den

Granny’s House

Når Katrine Foged Thomsen ikke dømmer ambitiøse amatørbagere i Den Store Bagedyst på DR1, driver hun bageri- og cafékæden Grannys House.

Her følger man traditionelle opskrifter med en høj ”mums”-faktor, og uanset om du fylder tønden for enden af spiserøret med fyldte hvedeboller eller overskårne wienerbrødsfavoritter er du garanteret en omgang vaskeægte mormorlykke.

Placering: Flere steder. Vi har testen fastelavnsboller i Frederiksbergafdelingen: H. C. Ørsteds Vej 23, 1879 Frederiksberg C
Kontakt: www.grannyshouse.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Grannys House Frederiksberg (@grannys_house.frederiksberg) den

Læs også: Interview: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Bodenhoff

Bagerikæden Bodenhoff har både selvstændige filialer og kagebikse integreret i supermarkeder i København og på Frederiksberg.

Det var hos Bodenhoff i Superbrugsen på Vesterbro, at vi hentede en af vores livs bedste fastelavnsboller, som dermed kunne præsenteres på redaktionen som ”hjemmebragt” i stedet for ”hjemmebagt”.

Prøv  den klassiske med fyld af creme og flødeskum eller varianter med f.eks. hindbær eller mokka.

Placering: Flere steder. Vi har testet fastelavnsboller på Vesterbro: Matthæusgade 50, 1666 København V
Kontakt: www.bodenhoffs.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bodenhoff Bageri (@bodenhoff_officiel) den

Juno the Bakery

Juno the Bakery på Østerbro er for dig, der går så meget op i dit bagværk, at du gerne står i kø i en halv time for den perfekte gluten-gasme.

Ejeren Emil Glaser har en fortid på legendariske Noma, og tilgangen til bagehåndværket er da også på et himmelhøjt niveau i Århusgade.

Fastelavnsbollen er ingen undtagelse: Inspireret af den svenske ”Semla”-udgave af en fastelavnsbolle med kardemomme, cremet marcipan, ristede mandler og flødeskum. Én bid, og du udbryder et:”Oh Ju-NO they didn’t!” But oh yes they did.

Placering: Århusgade 48, 2100 København Ø
Kontakt: www.instagram.com/juno_the_bakery/

Læs også: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Juno the bakery (@juno_the_bakery) den

La Glace

At sige ”Kage i København” uden at sige ”La Glace” er som at råbe ”Mona” på Louvre i Paris, uden at nogen svarer ”Lisa!”.

Den navnkundige konditor-institution i Skoubogade i hjertet af København excellerer selvfølgelig også udi fastelavnsbollegenren, og smagskombinationerne er helt klassiske: Creme og jordbær eller flødeskum med solbær.

La Glace er det perfekte sted for dig, der vil have fastelavnsfråderen på i elegante omgivelser og med strittende lillefinger i kaffekophanken.

Placering: Skoubogade 3, 1158 København K
Kontakt: www.laglace.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Conditori La Glace (@laglacedk) den

Del artikel

Andre læser også