Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste burgere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Cock's & Cows Facebook side
Foto: Cock's & Cows Facebook side

Hvor får man egentlig den bedste burger i København?

Det kommer lidt an på stilen og smag, eftersom København er fyldt til bristepunktet med burgerjoints.

Her et overblik over vores bud på de 10 bedste.

Gasoline Grill

I 2016 åbnede Klaus Wittrup en burgerbar på en ombygget tankstation i Indre By.

Herfra serverede han sin drøm om en burger, som han synes, den skal være – nemlig simpel.

Gode råvarer og en perfekt balance mellem surt, sødt, salt, bittert og umami gør nemlig hele forskellen. Den opskrift skaffede ham hurtigt mange stamkunder.

Men intet kunne have forberedt ham på den tsunami af fans, der fulgte efter en kåring som en af verdens 27 bedste burgere af amerikanske Bloomberg i 2017.

Siden har der næsten været permanent kø foran biksen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Klaus Wittrup sværger til den amerikanske burger-stil, altså en ikke for stor burger, der i princippet kan spises med én hånd.

Økologisk kød omfavnet af en potato-roll bolle, hvor noget af melet er udskiftet med kartoffelmos, hvilket gør den mere lækker svampet.

Gasoline Grill har siden åbnet afdelinger i Niels Hemmingsens Gade 20, på Vesterport Station og på Broens Gadekøkken.

Der er et fåtal af siddepladser, hvis overhovedet nogen – Gasoline er ægte burgerjoint.

Find Gasoline Grill her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

We’re enjoying the sun and the burgers here in Copenhagen! Great day! ☀️💚🍔⛽️ Picture by @foodisourforte ・・・

Et opslag delt af GASOLINE GRILL (@gasolinegrill) den

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have burger, flæskestegssandwich, frikadellesandwich, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de på deres moderne danske grillbar – også i dén grad.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Guldgrillen er et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

Deres burger er snasket på den gode måde, og smager af minderne fra dengang man som lille skolebarn stod på den lokale grill og smovsede.
Nansensgade 35, Kbh K

Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Cock’s & Cows

I 2010 fik København en seriøs stormagt i den store københavnske burgerkrig.

Det skete, Cock’s & Cows meldte sig ind i kampen.

Til at starte med indtog de Gammel Strand med en luksuriøs burgeroplevelse, hvor der både var gjort noget ud af indretningen, cocktails, service og så gjorde det selvfølgelig heller ikke noget, at de serverer en seriøs habil burger. Eller rettere, burgere.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

For de har mange varianter herinde, fra den klassiske over saucy babe og helt til The Governator, som kræver et kæbeparti, der kan lukke maks op.

Siden er Cock’s & Cows spredt sig til hele byen med afdelinger i nærmest hver bydel, og kan lettest betegnes som en seriøs burgerrestaurant.

Find Cock’s & Cows her.

YoBurger

YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style.

De steger en briochebolle med klaret smør og stegt, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce.

Vupti, et styk klasseburger.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger.

Find YoBurger her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Take me anywhere YO wish! 💁‍♂️ Enjoy the sun with the best company in the whole world. 🍔🍟

Et opslag delt af YOBURGER (@yoburgerdk) den

Tommi’s Burger Joint

Der går et rygte om, at McDonalds prøvede at åbne på Island, men måtte pakke kufferten i en fart og forlade landet, da de opdagede, hvor gode deres konkurrenter udi burger-kunsten var.

Tommi’s Burger Joint havde simpelthen skræmt den amerikanske mastodont baglæns ud af Island.

Historien er muligvis liret godt op og pyntet af, men den er nu alligevel god.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Ligesom burgeren er det inde hos Tommi’s, der åbnede sin første burgerbar i Kødbyen 2016.

Burgeren er greasy og snasket på den gode måde, indretningsstilen er meget Kødbyen-skramlet og så nede på jorden, som man kunne forvente en islandsk burgerskur kan være.

De omkring 30 pladser derinde er som regel altid besatte.

Find Tommi’s Burger Joint her.

Jagger Fast Food

Jagger er blandt andet startet af den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen som også står for de populære Pluto, Retour og Gorilla-restauranter.

Jagger er deres bud på ægte fast food, men lavet med ægte dansk grundighed og fra bunden, og har som erklæret mål at blive den danske pendant til McD.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

De har da også med lynets hast spredt sig til det meste af byen med knopskydninger af deres koncept, hvor indretningen er spartansk, hvid og effektiv.

Den originale og første Jagger ligger på Istedgade.

Find Jagger Fast Food her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

MOOD. 👀 #jagger_ff #cheeseburgers #pulledporkburger

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sliders

Det er ikke størrelsen, det kommer an på, heller ikke i burgeruniverset.

Det er Sliders et solidt eksempel på. De bragede ind på burgerscenen i 2014 med deres livlige hjørnerestaurant med udsigt over Dronning Louises Bro på Nørrebrogade 1.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

En slider er, for de uindviede, en burger i størrelse small. Det betyder, man har appetit til at smage flere forskellige udgaver, hvilket Sliders da også byder på med deres omkring 10 skiftende udgaver med et par, som allerede er blevet klassikere.

Sliders åbnede i 2017 endnu en stor hjørnerestaurant, denne gang i en nedlagt bank med bankboks og det hele på Istedgades.

Find Sliders her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Raise your hand if you got this on your mind 🙋🏼‍♂️👆🏻🍔 #sunday

Et opslag delt af Sliders (@sliderscph) den

Halifax

Halifax, som er opkaldt efter den canadiske by hvor de to stiftere, Ulrich og Peter, mødte hinanden var noget nær første seriøse aktører på den københavnske burgerfront.

Det var tilbage i 2007, og de havde en helt anderledes kvalitetstankegang end hvad ellers var normen herhjemme.

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind. Halifax har efterhånden udvidet til hele byen, samt rullet konceptet ud i flere byer.

Find Halifax her.

Østerbros Originale Burgerbar

Østerbros Originale Burgerbar startede egentlig som Vesterbros Originale Burgerbar, og har stadigvæk sin bror liggende på Istedgade.

Men restauranten på Østerbros Triangel ligger flottere, lysere og næsten industrielt i sin indretning med rå murstensvægge og hvide klinker.

Over 10 forskellige burgere pryder menukortet og alt deres kød er økologisk fra fritgående kvæg, og så kan man vælge mellem lys, mørk eller briochebolle.

Find Østerbros Originale Burgerbar her.

Grillen

Da Thomas Rasmussen og Michael Listov-Raunkjær var unge, sagde de altid ‘vi ses på grillen’, ligesom mange andre også har gjort efter skoletid. I 2014 slog de så dørene op til deres helt egen Grillen.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Den lå på Nørrebrogade 13, og gør jo egentlig stadigvæk, men siden er deres koncept med rå, urban indretning og et habilt udvalg af forskellige burgere blevet så populært, at de har slået burger-dørene op flere steder.

Find Grillen her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Det eneste rigtige på en lørdag 🤤😉 Vi ses på Grillen 👋🏼 #grillenburgerbar #guiltypleasure #burger #takeaway

Et opslag delt af GRILLEN BURGERBAR 🍔 (@grillenburgerbar) den

Café Sokkelund

Hvis man er til disciplinen café-burger, må man ikke snyde sig selv for Sokkelunds på Frederiksbergs Smallegade 36.

Selvom burgerne herinde koster væsentligt mere end ude hos de små burgerjoints, men man sidder jo også på fin café.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Den traditionsrige beværtning sætter en ære i at leve op til deres rygte om en af byens bedste burgere. Deres bacon/cheese er værd at møde og bliver serveret med en bøf af hakket oksetykkam i en økologisk briochebolle.

Dertil Sokkelunds ostesauce af cheddar, emmenthaler og gruyère. Der er også andre udgaver på menukortet, blandt andet en tatar-burger.

Find Café Sokkelund her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Tak for Besøget Emil👍 #emilthorup #sokkelund #sokkelove #sokkeburger #instagramrecord

Et opslag delt af Sokkelund Cafe & Brasserie (@sokkelund) den

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her

Verdensklasse bager: København har nu en af verdens bedste bagere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto
Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Vi kender Bocuse d’Or, hvor der bliver lavet mad i verdensklasse og hevet guldmedaljer hjem til København.

Flere har også hørt om det danske konditorlandshold.

Lidt under radaren flyver det danske bagerlandshold måske.

Læs også: Fyldte croissanter og brød: København har fået nyt Nutella-bageri

Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Brødrevolution

Det kan hænge sammen med, at det er 12 år siden holdet overhovedet kvalificerede sig til verdensmesterskaberne.

Et mesterskab vi for øvrigt aldrig har modtaget medaljer i.

Før nu.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Bragende bronze

Asger Hansen, Siri Pallesen og Mikkel Hansen har nemlig lige vundet bronzemedalje i Paris, Frankrig efter hårdt og koncentreret arbejde i otte timer i ‘Coupe du Monde de la Boulangerie’.

På førstepladsen landede Kina og på anden pladsen Japan. Det betyder blandt andet, at Danmark slog hjemmebanefavoritterne Frankrig samt de tidligere mestre fra USA.

Blandt kategorierne til konkurrencen var baguettes, specialbrød og et skuestykke, som er en skulptur skabt af brød.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

En brødskulptur fra Coupe du Monde de la Boulangerie PR Foto

Nordhavn har verdens tredje bedste bager

En af de tre bagere på det danske hold, Asger Hansen, holder dagligt til hos Andersen & Maillard i Nordhavn, hvor han er chefbager og med til at udvikle repertoiret i den populære nye bager.

”Det har været en helt ubeskrivelig stor oplevelse at komme på podiet til VM.

Vi er selvsagt meget stolte  – og nu glæder jeg mig bare til at udvikle og bage endnu mere af det brød, jeg brænder for, her i Nordhavn,” fortæller en stolt medaljevinder og mesterbager.

Læs også: Bagel-himlen: Amerikansk bagel-bager tryller luksus bagels frem i København

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

 

Mikkellers Baghaven fejrer fødselsdag lørdag: Kom til gratis gourmetøl og hotdog

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR
I denne weekend kan du komme til fest hos Mikkeller på Refshaleøen. Foto: PR

For to år siden slog den kendte ølbrygger Mikkeller dørene op ude på Refshaleøen til deres ‘Baghaven’.

Det bliver fejret i morgen lørdag 18. januar, hvor de samtidig åbner for deres helt nye Baghaven Blenderia, som man kan få en tour på, hvis man har købt en billet til den kommende  Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration.

Den festival kan du læse meget mere om i linket lige herunder.

Læs også: Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Gratis øl og hotdogs

Ellers kan man altid hygge sig med de 100 gratis øl fra fad, som bliver delt ud til fødselsdagsgæsterne.

Programmet byder desuden på sjældne flasker og magnumøl. Der er live bluegrassmusik og man kan riste skumfiduser over bålet.

Kl. 18.00 er der gratis gourmethotdogs til folket, og Mikkeller har sat særdeles interessante øl på hanerne for at fejre dagen.

Læs også: Flyvende drinks: Ølbar i Københavns Lufthavn nomineret til verdens bedste

Hvad: Baghaven 2 års fødselsdag
Hvor: Mikkeller Baghaven, Refshalevej 169b
Hvornår: Lørdag 18. januar.
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.