Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste burgere

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Cock's & Cows Facebook side
Foto: Cock's & Cows Facebook side

Hvor får man egentlig den bedste burger i København?

Det kommer lidt an på stilen og smag, eftersom København er fyldt til bristepunktet med burgerjoints.

Her et overblik over vores bud på de 10 bedste.

Gasoline Grill

I 2016 åbnede Klaus Wittrup en burgerbar på en ombygget tankstation i Indre By.

Herfra serverede han sin drøm om en burger, som han synes, den skal være – nemlig simpel.

Gode råvarer og en perfekt balance mellem surt, sødt, salt, bittert og umami gør nemlig hele forskellen. Den opskrift skaffede ham hurtigt mange stamkunder.

Men intet kunne have forberedt ham på den tsunami af fans, der fulgte efter en kåring som en af verdens 27 bedste burgere af amerikanske Bloomberg i 2017.

Siden har der næsten været permanent kø foran biksen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Klaus Wittrup sværger til den amerikanske burger-stil, altså en ikke for stor burger, der i princippet kan spises med én hånd.

Økologisk kød omfavnet af en potato-roll bolle, hvor noget af melet er udskiftet med kartoffelmos, hvilket gør den mere lækker svampet.

Gasoline Grill har siden åbnet afdelinger i Niels Hemmingsens Gade 20, på Vesterport Station og på Broens Gadekøkken.

Der er et fåtal af siddepladser, hvis overhovedet nogen – Gasoline er ægte burgerjoint.

Find Gasoline Grill her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

We’re enjoying the sun and the burgers here in Copenhagen! Great day! ☀️💚🍔⛽️ Picture by @foodisourforte ・・・

Et opslag delt af GASOLINE GRILL (@gasolinegrill) den

Guldgrillen

Det tyrkiske kokke-ikon Umut Ra Sakarya og køkkenchef Frank Svärd Pedersen har knækket den kulinariske kode og ved, hvad folket vil have.

Folket vil have burger, flæskestegssandwich, frikadellesandwich, bøfsandwich, pølsemix, grillkylling og allervigtigst – brun sovs.

Så det får de på deres moderne danske grillbar – også i dén grad.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Guldgrillen er et slaraffenland for alle elskere af klassisk dansk grillmad, her dog bare bygget på kvalitet og lavet helt fra bunden.

Deres burger er snasket på den gode måde, og smager af minderne fra dengang man som lille skolebarn stod på den lokale grill og smovsede.
Nansensgade 35, Kbh K

Masser af brun sovs hos Guldgrillen og Umut Sakarya.

Cock’s & Cows

I 2010 fik København en seriøs stormagt i den store københavnske burgerkrig.

Det skete, Cock’s & Cows meldte sig ind i kampen.

Til at starte med indtog de Gammel Strand med en luksuriøs burgeroplevelse, hvor der både var gjort noget ud af indretningen, cocktails, service og så gjorde det selvfølgelig heller ikke noget, at de serverer en seriøs habil burger. Eller rettere, burgere.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

For de har mange varianter herinde, fra den klassiske over saucy babe og helt til The Governator, som kræver et kæbeparti, der kan lukke maks op.

Siden er Cock’s & Cows spredt sig til hele byen med afdelinger i nærmest hver bydel, og kan lettest betegnes som en seriøs burgerrestaurant.

Find Cock’s & Cows her.

YoBurger

YoBurgers udgave af bøf-i-bolle er den traditionelle US-style.

De steger en briochebolle med klaret smør og stegt, former bøffen af tre forskellige Grambogård okseudskæringer, smækker de faste gæster, ost, tomat, salat i og fuldender med deres secret sauce.

Vupti, et styk klasseburger.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

YoBurger tilbyder et par siddepladser, men de fleste af deres steder er konceptet mere udformet med henblik på at snuppe sig en hurtig burger i farten på en af deres indtil videre fire afdelinger.

Find YoBurger her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Take me anywhere YO wish! 💁‍♂️ Enjoy the sun with the best company in the whole world. 🍔🍟

Et opslag delt af YOBURGER (@yoburgerdk) den

Tommi’s Burger Joint

Der går et rygte om, at McDonalds prøvede at åbne på Island, men måtte pakke kufferten i en fart og forlade landet, da de opdagede, hvor gode deres konkurrenter udi burger-kunsten var.

Tommi’s Burger Joint havde simpelthen skræmt den amerikanske mastodont baglæns ud af Island.

Historien er muligvis liret godt op og pyntet af, men den er nu alligevel god.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Københavns bedste gourmetrestauranter

Ligesom burgeren er det inde hos Tommi’s, der åbnede sin første burgerbar i Kødbyen 2016.

Burgeren er greasy og snasket på den gode måde, indretningsstilen er meget Kødbyen-skramlet og så nede på jorden, som man kunne forvente en islandsk burgerskur kan være.

De omkring 30 pladser derinde er som regel altid besatte.

Find Tommi’s Burger Joint her.

Jagger Fast Food

Jagger er blandt andet startet af den tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen som også står for de populære Pluto, Retour og Gorilla-restauranter.

Jagger er deres bud på ægte fast food, men lavet med ægte dansk grundighed og fra bunden, og har som erklæret mål at blive den danske pendant til McD.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

De har da også med lynets hast spredt sig til det meste af byen med knopskydninger af deres koncept, hvor indretningen er spartansk, hvid og effektiv.

Den originale og første Jagger ligger på Istedgade.

Find Jagger Fast Food her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

MOOD. 👀 #jagger_ff #cheeseburgers #pulledporkburger

Et opslag delt af JAGGER Copenhagen (@jagger_ff) den

Sliders

Det er ikke størrelsen, det kommer an på, heller ikke i burgeruniverset.

Det er Sliders et solidt eksempel på. De bragede ind på burgerscenen i 2014 med deres livlige hjørnerestaurant med udsigt over Dronning Louises Bro på Nørrebrogade 1.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

En slider er, for de uindviede, en burger i størrelse small. Det betyder, man har appetit til at smage flere forskellige udgaver, hvilket Sliders da også byder på med deres omkring 10 skiftende udgaver med et par, som allerede er blevet klassikere.

Sliders åbnede i 2017 endnu en stor hjørnerestaurant, denne gang i en nedlagt bank med bankboks og det hele på Istedgades.

Find Sliders her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Raise your hand if you got this on your mind 🙋🏼‍♂️👆🏻🍔 #sunday

Et opslag delt af Sliders (@sliderscph) den

Halifax

Halifax, som er opkaldt efter den canadiske by hvor de to stiftere, Ulrich og Peter, mødte hinanden var noget nær første seriøse aktører på den københavnske burgerfront.

Det var tilbage i 2007, og de havde en helt anderledes kvalitetstankegang end hvad ellers var normen herhjemme.

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind. Halifax har efterhånden udvidet til hele byen, samt rullet konceptet ud i flere byer.

Find Halifax her.

Østerbros Originale Burgerbar

Østerbros Originale Burgerbar startede egentlig som Vesterbros Originale Burgerbar, og har stadigvæk sin bror liggende på Istedgade.

Men restauranten på Østerbros Triangel ligger flottere, lysere og næsten industrielt i sin indretning med rå murstensvægge og hvide klinker.

Over 10 forskellige burgere pryder menukortet og alt deres kød er økologisk fra fritgående kvæg, og så kan man vælge mellem lys, mørk eller briochebolle.

Find Østerbros Originale Burgerbar her.

Grillen

Da Thomas Rasmussen og Michael Listov-Raunkjær var unge, sagde de altid ‘vi ses på grillen’, ligesom mange andre også har gjort efter skoletid. I 2014 slog de så dørene op til deres helt egen Grillen.

Læs også: Vores bud på dem i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Den lå på Nørrebrogade 13, og gør jo egentlig stadigvæk, men siden er deres koncept med rå, urban indretning og et habilt udvalg af forskellige burgere blevet så populært, at de har slået burger-dørene op flere steder.

Find Grillen her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Det eneste rigtige på en lørdag 🤤😉 Vi ses på Grillen 👋🏼 #grillenburgerbar #guiltypleasure #burger #takeaway

Et opslag delt af GRILLEN BURGERBAR 🍔 (@grillenburgerbar) den

Café Sokkelund

Hvis man er til disciplinen café-burger, må man ikke snyde sig selv for Sokkelunds på Frederiksbergs Smallegade 36.

Selvom burgerne herinde koster væsentligt mere end ude hos de små burgerjoints, men man sidder jo også på fin café.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Den traditionsrige beværtning sætter en ære i at leve op til deres rygte om en af byens bedste burgere. Deres bacon/cheese er værd at møde og bliver serveret med en bøf af hakket oksetykkam i en økologisk briochebolle.

Dertil Sokkelunds ostesauce af cheddar, emmenthaler og gruyère. Der er også andre udgaver på menukortet, blandt andet en tatar-burger.

Find Café Sokkelund her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Tak for Besøget Emil👍 #emilthorup #sokkelund #sokkelove #sokkeburger #instagramrecord

Et opslag delt af Sokkelund Cafe & Brasserie (@sokkelund) den

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ leger bytte bytte købmand i verdensomspændende madlotteri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
René Redzepi Noma PR Foto
René Redzepi Noma PR Foto

Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ er nogle af de mest berømte gouremtrestauranter, vi har i København.

Men derfor kan der jo sagtens være tid til leg og sjov en gang imellem.

Og det er lige præcis, hvad der er på menuen tirsdag 3. december hos de pågældende restauranter.

De er nemlig alle med i årets ‘Grand Gelinaz shuffle stay in tour’.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bytte bytte købmand
138 restauranter i 38 lande har byttet opskrifter i et hemmeligt lotteri, hvor alle restauranter er kommet i en stor hat.

Og man har så trukket en anden restaurants 8 opskrifter, som man skal fortolke til denne ene aftens 8 retters middag.

Det betyder altså f.eks., at René Redzepi måske har trukket opskrifterne fra den kvindelige køkkenchef Selassie Atadika, som normalt laver gourmetmad på restaurant Midunu i Ghanas hovedstad Accra.

Eller måske har Nicolai Nørregaard trukket opskrifterne fra verdensstjernen Alex Atala fra restaurant D.O.M. i Brasilien, som han så skal fortolke.

Og så fremdeles.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Anderledes aften på hjemmebanen
Hver restaurant har sat deres egen pris på denne 8 retters middag og de koster mellem 150 og 400 euro for en aften, eksklusiv drikkevarer.

Nicola Fanetti (Brace), Matt Orlando (Amass), Nicolai Nørregaard (Kadeau), Rene Redzepi (Noma) og Christian Puglisi (Relæ) leger alle sammen med denne aften og byder altså indenfor til en anderledes gourmetmiddag på deres egen hjemmebane.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Hvad: Grand Gelinaz shuffle stay in tour
Hvor: Noma, Brace, Amass, Kadeau og Relæ
Hvornår: Tirsdag 3. december
Hvor meget: 130-400 Euro pr. person eksklusiv drikkevarer
Hvordan: Læs mere her og book billet

Læs også: En kasse med højtbelagt, tak: Nyt firma sender smørrebrød direkte til døren

Stederne fortæller: Nye guidede ture tager dig med ind i Københavns historie

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

København er en by spækket med historie. Næsten hvert et gadehjørne og hver en baggård gemmer på fortællinger, der fortjener at blive givet videre.

Hvis du har prøvet at være på byvandring i København, har du sikkert også mærket dette på egen krop. Der findes nemlig en række dygtige fortællere, som tager nysgerrige folk med på gåtur i gaderne og kommer med massevis af spændende facts og historier undervejs.

Nogle af byvandringerne handler om mordgåder og kan få hårene til at rejse sig, mens andre guidede gåture fokuserer på eksempelvis arkitektur og musikhistorie.

Læs også: Historier fra København: Klummer fra en af byens skarpe penne ude som bog

Men det er ikke kun i gader og stræder, de gode historier er at finde. Mange af byens gamle bygninger er også fulde af anekdoter fra fortiden og venter blot på at blive fortalt videre. Derfor har den garvede byguide Mads Kristian Mikkelsen, der driver formidlingsvirksomheden Vandrehistorien, skabt et nyt koncept, som bringer byvandringerne indenfor.

377 års historie på halvanden time

Konceptet hedder Stedet Fortæller, og for at kunne give deltagerne endnu flere spændende historier om København, har Mads Kristian Mikkelsen allieret sig med en række kloge hoveder, som kan bidrage med sjov og lærerig viden om byen.

Tidligere på året blev Stedet Fortæller skudt i gang i Helligåndshuset, hvor 120 gæster hørte om Middelalderens overtro og blev klogere på alt fra 1700-tallets parykker til ølbrygning, og nu er turen kommet til en af Københavns mest ikoniske bygninger.

Læs også: Farvel til et stykke historie: Legendarisk Frederiksberg-café skal rives ned efter 2020

Foto: Pxhere

Onsdag 27. november går turen op ad Rundetårns sneglegang og ind i Biblioteksalen over Trinitatis Kirke. Her står Mads Kristian Mikkelsen klar til at fortælle om stedets historie sammen med Torben Frandsen fra Weirdwalks, Erik Nicolaisen Høy, som er afgående bibliotekar ved Hovedbiblioteket, Rasmus Agertoft, som er Rundetårns egen historiske konsulent, samt Poul Duedahl, der er professor ved Aalborg Universitet og forfatter til historiske bøger.

De fem herrer har en god bunke fortællinger med sig, og til sammen giver de dagens gæster 377 års historie på halvanden time.

Fortælleaftenens indslag kommer blandt andet omkring Københavns største offentlige tissehus, Rundetårns unge år og Danmarkshistoriens værste turist.

Læs også: Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Arrangementet begynder klokken 19, men inden da er der mulighed for at besøge observatoriet på toppen af Rundetårn, der er åbent og bemandet fra klokken 18. Mens man lytter til de interessante fortællinger, kan man forsyne sig med drikkevarer i baren, og i pausen er der lidt til den søde tand.

Billetter koster 135 kroner per stk og kan købes her.

Efter nytår vender Stedet Fortæller tilbage til Helligåndshuset og kommer blandt andet også forbi Teatermuseet i Hofteatret.

Hvad: Stedet Fortæller
Hvor: Biblioteksalen over Trinitatis Kirke, Rundetårn, Købmagergade 52 A, København K
Hvornår: Onsdag 27. november 2019 kl. 19

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Har jagtet de værste mordere: Drabscheferne holder intenst foredrag i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I løbet af et år ser vi mange spændende mennesker på scenen forskellige steder i København.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl holder nemlig et intenst foredrag i København næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 7. september 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: Mandag d. 7. september
Billetsalg her