Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er fredag, og weekenden er indledt.

For mange betyder det også en tur ud på Københavns lækre steder, og en stor del har blikket rettet mod gode cocktails.

Derfor vover vi atter pelsen og kommer her med vores bud på de 10 lækreste cocktailsteder i København.

Vi har helt sikkert i manges optik overset nogen, men det er svært at lave en Top 10 guide, hvis man ikke kan træffe nogle valg og fravalg.

Men hvis vi virkelig mangler nogen steder, så skriv det gerne som en kommentar på vores Facebook-opslag til denne cocktailguide.

Gensyn Bar

Engang lå Husar Pub på Rolighedsvej 20, men det brune værtshus er blevet til en afslappet cocktailbar ved navn Gensyn Bar.

Ejerne, Terkel Kleist og Dave Jackson, åbnede simpelthen den bar, de mente, København manglede.

En hvor man kunne sænke skuldrene og tage sig et slag keglebillard, men hvor cocktails var af en sådan standard, at der rent faktisk var noget at komme efter.

Her er med andre ord hyggeligt.

Mange af deres cocktails er mixet i det helt perfekte blandingsforhold gennem månedsvis af test og lagring på forhånd, så ventetiden er kort, når man bestiller.

Her er også over 150 forskellige whiskeyflasker af vælge imellem.

Gensyn blev for øvrigt stemt ind som Best New Bar in Copenhagen 2017 af Bartender’s Choice Awards.

Rolighedsvej 20
1958 Frederiksberg

Liedkoeb

I en tilbagetrukket baggård på Vesterbro ligger der et tre-etagers cocktailparadis.

Indrettet med masser af lyst læder og matchende træsorter og er en del af Ruby-universet, hvilket garanterer for kvalitet.

Liedkoeb er et større sted og på øverste etage findes deres whiskybar.

De to andre etager er dedikeret cocktails og stilen spænder fra de klassiske drinks twistet op til de mere moderne kombinationer.

Vesterbrogade 72b
1620 København

K Bar

K Bar er Kirsten Holms – og har været det en menneskealder.

K Bar var faktisk Københavns første rigtige cocktailbar, og holder stadigvæk.

Kirsten har styr på sin lille bar, og kender sine gæster. God service er en selvfølgelighed, og cocktailene følger hendes dogme: new traditionalism.

Det dækker over at kunne sine klassikere og lade sig inspirere af tidens trends, men aldrig glemme historien.

Ved Stranden 20
1061 København

Brønnum

Tredje ben i Ruby-familiens stamtræ.

Brønnum er nabo til Det Kongelige Teaters gamle scene, i det tidligere billetkontor og er en relativt stor cocktailbar i historisk stil – med tilhørende stor gårdhave, hvor der kan ryges.

De kæmpestore træudskæringer i selve baren er et besøg værd i sig selv, men menukortet er også lokkende.

Kortet skifter med sæsonerne og producerer selvfølgelig som alle gode cocktailbarer meget af deres egne ingredienser.

August Bournonvilles Passage 1
1055 København

Gilt

På Nørrebro ligger en lidt overset perle, nemlig Gilt.

Her er priserne lidt under byens andre topsteder, så dermed et perfekt første møde med cocktailverdenen.

Men også den garvede cocktailnyder kan finde utroligt spændende sammensætninger på kortet, der skifter med sæsonen.

Gilt er super stilfuldt indrettet med designmøbler og dæmpet lys.

Rantzausgade 39
2200 København

Balderdash

Geoffrey Canilao er Københavns skøre cocktail-professor.

Man ved aldrig hvad den altid glade amerikaner (der er passioneret kunstinteresseret og uddannet) nu har fundet på af kreative cocktails, is eller små snacks. Han er legesyg som få, og man kan altid få noget sjovt i glasset.

De gamle lokaler har masser af intim charme og flere små kringelkroge, man kan hygge sig i.

Valkendorfsgade 11
1151 København

Strøm

Strøm ligger i en intim kælder lige ved Gråbrødretorv. Hernede er der ofte liv og glade dage og godt besøgt.

Stemningen er afslappet og et perfekt sted at møde nye folk. Bag den art-deco inspirerede bar står ejerne, de svenske, men dansktalende Mikael og Andreas Nilsson og spreder god stemning.

Men tag ikke fejl af den tilbagelænede atmosfære, cocktailene er knivskarpe og flere af bartenderen hernede har vundet diverse konkurrencer for deres evne udi mixologi.

Niels Hemmingsensgade 32
1153 København

Curfew

Curfew er en perle på cocktailscenen. Ejet af portugisiske Humberto Saraiva Marques, og han er passioneret cocktail- aficionado til fingerspidserne.

Stilen er gennemført speakeasy og minder om en film fra forbudstidens USA.

Der er så mange indretningsdetaljer og finurligheder i den relativt lille aflange bar til at man kan bruge timevis på at betragte.

Cocktailstilen er yderst sofistikeret og Humbertos kreativitet gør hver eneste drink til et lille mesterværk

Stenosgade 1
1616 København

Ruby

Ruby kickstartede den spirende cocktailinteresse, der var begyndt at brede sig i København i 2007.

Beliggende i et smukt gammelt byhus fra 1740, kom folkene bag Ruby med en hel ny slags cocktailbar byen aldrig havde set før, nemlig indrettet som en herskabslejligheden.

Hjemlig og stilfuld indretning fuldendte billedet af cocktails som noget sofistikeret, og pludselig kunne gæsterne godt se pointen i at betale over 100 kr. for en drink.

Herinde var der nemlig rigtige bartendere, som satte en ære i deres håndværk og mixede smagseksplosioner, der ikke blot var alkohol, men en sensorisk oplevelse.

Ruby var flere gange med på listen over verdens bedste cocktailbarer, hvilket også skabte kø udenfor.

Og Ruby er stadigvæk et must-visit, hvis man vil prøve nogle af byens mest elegante cocktails i overdådige rammer.

Nybrogade 10
1203 København 

Duck and Cover

I en yderst smagfuldt indretter kælder på Vesterbro ligger et åndehul, hvor man kan komme lidt i dækning fra hverdagen.

Navnet henviser til det samme, og stammer fra krigstiden, hvor soldater råbte netop ‘duck and cover’, når bomberne dryssede ned over dem.

Retro designermøbler og masser af sjæl gør lokalerne hjemlige og hyggelige, og bar baren står blandt andet ejer, Kasper Riewe, en erfaren konkurrence-bartender og mixer sæsonens forskellige ingredienser.

Han har en forkærlighed for snaps, og mestrer smagen, så han kan overvinde selv den hårdeste skeptiker.

Dannebrogsgade 6
1660 København

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

De frække og de kedelige: Danmarks frækkeste by 2019 er kåret

Skrevet af: Redaktionen

Skandinaviens førende webshop inden for sexlegetøj har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop Sinful afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Hvor bor de frækkeste danskere? Hvem køber mest bæredygtigt sexlegetøj?

Hvad er navnene på de personer, der køber mest sexlegetøj? Og hvor mange kilometer dildo har danskerne købt i 2019?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som Sinful besvarer efter de har analyseret alle årets ordrer.

Aalborg topper – men Valby er med

Lad os bare tage den lige på og hårdt. Valby er helt med i toppen, når det gælder Danmarks frækkeste byer.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg dog den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet. Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Her ligger Valby nummer 17.

Danskerne køber mere bæredygtigt sexlegetøj

Med en stigning på over 60 procent inden for bæredygtigt sexlegetøj, har danskerne for alvor fået øjnene op for, at man sagtens kan nyde de frække nattetimer i den grønne ånd.

Hos Sinful er det netop kategorien med de bæredygtige produkter, der er steget mest i løbet af hele året.

“Vi kan tydeligt mærke, at der har været en stigende interesse for vores bæredygtige produkter. Det gælder både genopladelige vibratorer, dildoer, penisringe og onaniprodukter til mænd, men også økologisk glidecreme og massageolie,” fortæller Tonny Andersen, CEO hos Sinful.

Det er især indbyggerne i Esbjerg, der er vilde med Sinfuls bæredygtige produkter.

Faktisk er Esbjerg den by, hvor der er blevet købt mest bæredygtigt sexlegetøj sammenholdt med antallet af indbyggere.

På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Jyllinge og Valby, mens ingen fynske byer er repræsenteret blandt de 30 mest bæredygtige byer.

Litervis af glidecreme og kilometer lange dildoer

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv.

Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful.

Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.

Perfekt julegave til feinschmeckere: Ny gin er lavet med caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Gin har opnået den helt store revival de seneste år.

Der bliver brygget voldsomt mange forskellige smage, de såkaldte botanicals, men nu er der en helt ny gin, der rammer København.

For første gang nogensinde i Danmark er en gin nemlig destilleret med baerii-caviar.

Læs også: Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Caviar gin fra ROGN PR Foto

100 flasker til salg

Og hvorfor egentlig ikke.

Caviar er efterhånden blevet en næsten-standard på mange restauranter og gæsterne har fået øjnene – og smagsløgene – op for den klassiske delikatesse.

Der er således også skudt flere forskellige caviar-producenter op.

En af de mest succesfulde er ‘ROGN’, som er blevet flere gourmetkokkes foretrukne mærke.

Læs også: Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner: Serverer 100 forskellige øl i 70 meter lang bar

Caviar fra ROGN PR Foto

Lavet på Præstø

Og det er lige præcis ROGN, der i samarbejde med Radius Distillery i Præstø lancerer en caviar-gin

“I udlandet har man eksperimentet med caviar-infused gin, men det er første gang, i hvert fald i Danmark, at man destillerer en gin med baerii-caviar,” fortæller Alex Klemensen, manden bag ROGN:

“Ginnen blev undfanget som en skæg idé, et eksperiment, som har vist sig at fungere.

Baerii-caviaren tilfører nemlig især salt og fedme til ginnen, som omvendt giver modspil til caviaren med den relativt høje alkoholprocent.”

Ud over smagen af caviar, så kan man finde smagsnoter af æbler, citron-timian og kørvel.

Der er indtil videre produceret 100 flasker, som forhandles hos HAV i Torvehallerne– senere, når folkene bag ROGN og FANGST åbner butik i Kødbyen, vil det også blive muligt at købe ginnen dér.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Caviar-gin
Hvor: HAV i Torvehallerne
Hvor meget: 450,- for en flaske
Hvordan: Læs mere her

Dansk likør-succes: Se de spændende opskrifter på lækre jule- og nytårsdrinks

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter i flere år at have gemt sig bagerst i barskabet er likøren nu igen kommet frem i lyset.

Det mærker man hos Queens of Denmark, der i dag forhandles i flere end 120 vinbutikker over hele landet heriblandt i Hovedstaden, og som har vundet flere internationale priser for de økologiske produkter.

Imponér familien og vennerne med lækre jule- og nytårsdrinks

Med de lækre økologiske likører fra  Queens of Denmark, åbner der sig en helt ny verden, når du skal lave drinks, konfekt, sovsen til din risalamande eller andre af julens mange lækkerier.

I forbindelse med julen har Queens of Denmark samlet en masse jule- og nytårsdrinks, hvor der indgår likør – nogle er nyfortolkninger, andre er mere klassiske drinks.

Hvad siger du eksempelvis til en “Solbær Sour”, “Hyldeblomst Spritz”, “Hot Queen”, “Black Tonic” og sågar en “Julesangria” og ”Snapsen alle kan li’”:


”Snapsen alle kan li’” består af 3 cl snaps, 2 cl Queens Solbær og 10 cl tonic. Fyld et glas med isterninger og mix langsomt snaps, Queens Solbær og tonic.

Smager af sommerens bær og frugter

Queens of Denmark er økologisk danskproduceret likør og findes i fire varianter: Hyldeblomst, solbær, jordbær samt æble og kvæde.

Bag serien står 42-årige Titte Skotlander, der med en smittende passion for smage og spiritus har skabt Queens of Denmark med udgangspunkt i de bær og frugter, hun finder i sin egen baghave.

I dag er produktionen dog for længst flyttet hjemmefra, men hendes lidenskab for likøren er stadig den samme.

MigOgKbh har snakket med Titte Skotlander og fået hendes bedste fif til, hvordan du anvender likør i dine drinks.

Hvorfor tror du likørens popularitet er steget i løbet af de sidste par år?

“Der er en gastronomisk bølge på mange planer i Danmark, der ikke kun handler om mad, men også alkohol: Alt er blevet genopfundet fra de gode gamle dage – fra frikadeller til smørrebrød og likør – i det nye nordiske køkken.

Der er jeg gået ind og taget likøren seriøst. Industrialiseringen har betydet at mange likører på markedet er syntetiske og oversøde, men jeg har taget likøren under kærlig behandling og brugt ordentlige og økologiske råvarer.

Det begynder folk godt at kunne forstå, men de skal introduceres for det på ny, da mange har haft en dårlig oplevelse med likør.”

Hvad er det særlige, som likør kan?

“Oprindeligt er langt de fleste klassiske cocktails baseret på spiritus, citron- eller limesaft og noget sødt, f.eks. sukkersirup. Likøren kan bruges i stedet for sirup og det gør den superanvendelig.

Man kan også let eksperimentere med Queens i drinks, man allerede laver derhjemme – f.eks. i en ”gin og lemon” eller ”dark and stormy”. Det smager fantastisk godt, det er nemt – og så bliver de klassiske drinks bare endnu mere festlige af det.”

Hvordan vil du beskrive dine likører?

De smager rigtigt meget af det, der står på flasken. Står der jordbær, smager de af jordbær, fordi der er kun jordbær, sukker og spiritus i – intet andet. Og så har de en fin balance mellem syre og sødme.

Det er økologisk; der er ingen tilsætningsstoffer. Det smager som når man selv laver det.”

Hvis du skulle anbefale en personlig favorit drink at bruge likøren i, hvad skulle det være?

Jeg ville bruge solbær-likøren med hvidvin eller mousserende hvidvin. Det er en sindssyg god velkomstdrink, som alle kan lave, og den passer også til både julen og nytårsaften.”

Find alle opskrifterne her

Du kan se her, hvor du finder den nærmeste forhandler

Se en professionel bartender give gode tips på Youtube herunder