MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

En oase i skoven: Her får du områdets ubetinget bedste sommermenu

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

Endelig blev det officielt sommer.

Det står der i hvert fald i kalenderen, og vi fandt derfor jernhesten frem og satte kurs mod Dyrehaven nord for København.

Her er der nemlig kommet nyt liv hos Kirsten Piils lige ved siden af Bakken, og efter at have smagt os igennem mere eller mindre hele aftenmenuen kan vi hurtigt konstatere, at det ikke er sidste gang, at vi har været på disse kanter.

I idylliske omgivelser

Omgivelserne findes næppe meget skønnere end hos Kirsten Piils, der nu også rummer sommerrestauranten, Kilden i Skoven.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Her er naturbingo for alle pengene, som du kan krydre med spændende naturvin og smagen af sommer på en tallerken.

Bag den nye restaurant står Lea Sandby (tidl. Lago og Admiralgade 26), Lauge Beha Smed og Mathias Smed (tidl. Spisestuen og Friheden), der drømmer om at lave noget anderledes.

“Vi vil gerne være mere end en restaurant. Det er også derfor, vi kalder det bar og grill,” fortæller de to til MigogKbh.

“Det skal være et tilflugtssted, hvor du kan komme forbi i løbet af hele dagen. Her er ro og fuglekvidder.”

Foto Mathilde Mågård Hansen

Og ja, det kan vi roligt skrive under på, at her er.

Ambitiøst køkken og små vinproducenter

Uden at fornærme nogen, så er det måske ikke ambitiøse spisesteder, der er flest af omkring Bakken.

Det er mere grillbarer og isboder, og det har jo også sin ret.

Hos Kilden i Skoven går de lidt en anden retning, og vidste man ikke bedre, så ville man næsten tro, at vi var tilbage på Nørrebro.

Foto Mathilde Mågård Hansen

På menuen finder du nemlig retter som carpaccio af tomat, grillet hjertesalat med røget Vesterhavsost og modnet havtaskehale fra grillen.

Her kommer i øvrigt flere retter fra, og det er også her, at du selv henter din mad, når den er klar – lidt ligesom hvis du var til grillmiddag hjemme hos gode venner.

Det hele er naturligvis lavet fra bunden, og smager fuldstændig himmelsk. Klart noget af de bedste, vi har smagt i år indtil videre.

En 5-retters aftenmenu koster 295 kr. pr. person.

Foto PR

I glasset har sommelier Lea Sandby sørget for spændende vine, og grundlæggende for dem alle er, at de er skabt under ordentlige forhold med respekt for håndværket, er europæiske og gerne kommer fra mindre producenter.

Bare duk op

En af de ting som man kan nyde godt af, når man ligger midt i skoven – det er plads.

Her er nemlig masser af siddepladser.

Det betyder, at du ikke behøver at reservere bord på forhånd, hvis I bare kommer et par stykker.

I skal blot dukke op, indtage jeres favoritsiddepladser og se frem til et par timer langt væk fra byens stress og jag.

Læs mere om Kilden i Skoven lige her.

Hvad: Kilden i Skoven
Hvor: Dyrehaven 7, 2930 Klampenborg (lige ved siden af Bakken)
Hvornår: Åbent torsdag kl. 12-22.30, fredag-lørdag kl. 12-00 og søndag fra kl. 12-17

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien