Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Så er det afgjort: Her får du landets bedste gløgg

Af Rasmus Kramer Schou
Wolfgang og Albert fra Noorbohandelen
Wolfgang og Albert fra Noorbohandelen

Hvis man alligevel skal drikke gløgg, hvorfor så ikke drikke den bedste? Vinderen af det uofficielle DM i gløgg 2018 har hjemmebane i København

Engang var gløgg billig rødvin med gamle rosiner i – og en mandel, hvis man var heldig. Den tid er for længst slut.

Især efter at Torvehallerne begyndte at afholde (det uofficielle) DM i gløgg.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna og omklædning

Ambitiøse gløggologer og andre gløgg-glade gæster flokkes om arrangementet, som i år havde 11 kandidater, der skulle kæmpe om den eftertragtede pris.

Det var, heldigvis for os, en københavner, der vandt – så vi kan de næste måneder smage, hvordan en gourmet-gløgg skal brygges, hvis man slår et smut forbi Torvehallerne.

Calvados, vodka og mørk rom

Det var nemlig Noorbohandelen, som har plads i Torvehallerne, der løb med sejren på “hjemmebane”.

Wolfgang og Albert, løb faktisk både med førstepladsen fra dommerpanelet og folkets jury.

De brugte en base af kraftig rødvin med de næsten obligatoriske julekrydderier; kardemomme, allehånde, kanel og nelliker. Men for at pimpe den godt op har de også iblandet calvados, vodka og mørk rom.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Hele denne essens har de sørme også lagt på egetræsfade i et år, så den opnår en mere kompleks af rund smag.

Lyst til at smage?

Jamen, så bare peg den røde vinternæse mod Noorbohandelen i hal 2 i Torvehallerne, hvor de serverer deres DM vindergløgg frem til jul.

Avantgardegløgg

Anden- og tredjepladsen gik til to hjemmebryggere, nemlig Lene Nielsen og Marie-Luise Lubich, og i den mere avantgarde afdeling tog Sune Urth fra Copenhagen Distillery prisen for den mest nyskabende gløgg.

Han havde presset æblemost, sødet det med honning og så toppet den op med en god sjat dild-akvavit, som han også selv laver på Copenhagen Distillery.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Del artikel

Andre læser også