Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Michelin for under 500 kroner: 9 gode spisesteder i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Høst. Foto PR
Høst. Foto PR

En aften på Michelin-restaurant er vanvittigt lækkert, men det kan også nemt blive en bekostelig affære.

Her står MigogKbh selvfølgelig klar til at hjælpe.

Michelin uddeler hvert år de eftertragtede Bib Gourmand-priser for god kvalitet til skarpe priser samt en særlig Michelin Plate for madlavning, som er anbefalelsesværdig.

Find her ni gode Michelin-anbefalede restauranter i København, hvor du kan spise for under 500 kr.

Norrlyst Foto PR

Norrlyst

Den nordiske stil er også et hit hos Norrlyst i Kompagnistræde, som på under ét år bliver tildelt en fornem Bib Gourmand. Sådan!

Til frokost serverer de moderne smørrebrød, som altid tager udgangspunkt i sæsonens råvarer, og til aften står menuen på en 4-retters Norrlyst menu enten med eller uden kød for kun 385 kr.

Stadig med de lokale og sæsonbetonede råvarer i fokus.

Der er skruet maks op for hyggen i den gamle, charmerende kælder, så skynd dig endelig at få booket bord, hvis du ikke allerede har gjort det.

Hvor: Kompagnistræde 8, 1208 København K

Foto PR

Restaurant Carl Nielsen

For 114 år boede den danske komponist, Carl Nielsen, i Toldbodgade 5, hvilket er inspirationskilden til restauranten af samme navn.

Og for holdet bag er det vigtigt, at historierne fra Carl Nielsens liv er den røde tråd.

Det kommer blandt andet til udtryk på deres menukort, der har fortolket Carl Nielsens værk ”Solen er så rød, mor”, som en rørt tatar med en æggeblomme farvet med rødbedesaft.

Bygningen fra 1716 er fredet, og de gamle, skæve gulve og vægge i stuerne på første sal er med til at skabe en utrolig hyggelig og autentisk stemning.

For ej at glemme smørrebrødet der smager helt fortryllende.

Hvor: Toldbodgade 5, 1253 København K

Foto PR

Selma

Smørrebrødsrestauranten, Selma, bliver igen belønnet med en flot Bib Gourmand for én af Danmarks bedste frokoster.

Den svenske køkkenchef, Magnus Pettersson, formår gang på gang at give traditionelle stykker et moderne ’touch’ og med deres store udvalg af fadøl – så er Selma virkelig et svært sted ikke at elske.

MigogKbh vender i hvert fald retur efter hvert eneste besøg.

Hvor: Rømersgade 20, 1362 København K

Foto PR

Høst

Høst på Nørre Farimagsgade hører under Cofoco-koncernen og er formentlig deres mest populære restaurant.

Både for turister og madglade københavnere.

Madlavningen er ny nordisk og lokal, og indretningen er rustik, landlig og gerne fyldt med store planter.

Kig indenfor og så forstår man godt, hvorfor den nordiske restaurant er så populær blandt de udenlandske gæster.

Og så er den ovenikøbet yderst prisvenlig – du slipper nemlig bare 495 kr. for fem retter med mulighed for at tilvælge vinmenu.

Hvor: Nørre Farimagsgade 41, 1364 København K

Foto: Anarki Facebook side

Anarki

Ikke langt fra søerne ligger Anarki, der endnu en gang har hevet deres Bib Gourmand hjem til Frederiksberg.

Menuen skiftes jævnligt efter sæson og humør i køkkenet, ligesom de heller ikke lader sig begrænse af dogmer.

Maden er ærlig, og smager af det, den ligner.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet – også som begynder.

Hvor: Vodroffsvej 47, 1900 Frederiksberg

Møntergade Foto PR

Møntergade

Ikke længe efter de gamle smørrebrødskonger og -dronninger fra Palægade overtog det gamle røde hus på Møntergade kom også udmeldingen om, at de ville overtage Restaurationens gamle lokaler på den anden side af gaden.

Og nu høster de så en Bib Gourmand for deres klasse arbejde, der altid sidder lige i skabet.

Deres smørrebrød er helt klassisk, super velsmagende og så findes betjeningen vist ikke meget bedre i København.

Vælg et par stykker a la carte eller prøv for eksempel det store frokostbord med fire serveringer til 495 kr.

Her er åbent til frokost alle ugens dage fra kl. 11.30, men det kan også anbefales at svinge forbi til aften, hvor køkkenet omdannes til et dansk/fransk brasserie.

Hvor: Møntergade 19, 1116 København K

Mathias Silberbauer pop up PR Foto

Silberbauers Bistro

Her har vi fat i én af de nye drenge i klassen.

Da Manfreds lukkede i 2020 blev lokaler på Jægersborggade overtaget af den tidligere kokkeelev, Mathias Silberbauer, og dem må man sige, at han har fået succes med.

I år bliver han nemlig belønnet med en flot Bib Gourmand for hans ’low-key’ og prisvenlige fiske- og skaldyrsbistro med hovedretter til lige omkring 200 kr.

Menuen finder du på en sort tavle i restauranten, og den skifter gerne dagligt. 

Hvor: Jægersborggade 40, 2200 København N

Foto: Enomania Facebook side

Enomania

I små 10 år har det dansk-italienske par, Damiano og Charlotte, budt indenfor til ædle dråber og ditto smagsoplevelser hos Enomania.

Menukortet er ultra lille med kun en håndfuld retter på, som skifter løbende og uden varsel.

Et must-try, hvis du er vild med simpel mad og store vine.

Hvor: Vesterbrogade 187, 1800 Frederiksberg C

Foto PR

RADIO

Danmarks første ’nordiske bistro’ er netop rundet 10 år og lykkedes endnu en gang med at bibeholde deres Michelin Plate, som de har haft siden 2015.

Stemningen er dejlig uformel, men både det, de serverer på tallerkenerne og hælder i glasset er topkvalitet.

Menuen skifter en gang om måneden, og du kan vælge imellem tre eller fem retter – begge dele til under 500 kr. pr. person.

Hvor: Julius Thomsens Gade 12, 1632 Kobenhavn V

Del artikel

Andre læser også