Ugens tip: Det er her du skal spise frisk fisk og skaldyr i solen

Så blev det mandag, og tid til særligt én ting: Ugens tip.
Hver mandag deler redaktionen nemlig et særligt tip med dig, som er en lille (eller stor) unik oplevelse i København. Noget vi vil anbefale til alle vores venner.
Tidligere har Ugens tip bl.a. været en overdådig pizzabrunch, en lækker getaway og en farvestrålende boligbutik fyldt med dansk design.
Vejrudsigten lover dejligt vejr for hele ugen, og derfor er denne uges tip naturligvis noget, der nydes allerbedst i solskin – og gerne med et koldt glas rosé.
Bliver ikke meget friskere
De hurtige har måske allerede luret den, men vi skal selvfølgelig en tur på fiske- og skaldyrsrestaurant.
Helt præcist på Amager, hvor man på Holmbladsgade finder restauranten H3 i forlængelse af Amager Fiskehus.

En gammel talemåde om skaldyr er, at de smager bedst i måneder med R. Altså januaR, februaR, maRts, apRil, septembeR, oktobeR, novembeR og decembeR.
Det betyder også, at det er nu, du skal finde hummergaflen, skaldyrsknækkeren og hagesmækken frem.
Hos H3 får de alt deres fisk fra det gamle fiskehus inde ved siden af, hvis historie går helt tilbage fra 1902. Og det er da også samme familie, der driver begge steder.
Fisken og skaldyrerne finder du altså ikke meget friskere, og løber kokken tør for jomfruhummere i løbet af aftenen – så kan han eller hun hurtigt stikke hovedet ind ved siden af.

Bedst til prisen
Der findes mange gode steder at spise fisk og skaldyr i København. Faktisk så mange, at vi har specifik guide til byens bedste skaldyrsfade.
Fælles for skaldyrsfadene er jo ofte, at de desværre er ret pebrede i prisen.
Hos H3 slipper du heldigvis for at skulle efterlade hele din formue, når regningen skal betales.
På fadet er der både nykogt hummer, vesterhavs krabbekløer, jomfruhummer, nordatlantiske pil-selv-rejer, franske østers (2 stk. pr. person), pommes frites, surdejsbrød og smør, hjemmerørt mayonnaise og aioli, rødvinsvinaigrette med rødløg og citron, så det er altså en hel del, du får.
Prisen er 695 kr. per person (minimum to personer) og sammenlignet med mængden og andre steder i byen, så er det en ret god pris.

Skaldyrsfadet kan fåes i restauranten til aften og forudbestilles til frokost samt takeaway.
Udover det helt store skaldyrsfad kan du også bestille retter som Moules Frites, Fish and Chips, fiskehandlerens fiskefrikadeller på rugbrød og pil-selv rejer.
Alt sammen til gode priser – og så spiser du endda noget af den bedste og friske fisk, som du overhovedet kan finde i hele København.
Restauranten har åbent til aften tirsdag til lørdag samt til frokost fredag og lørdag.
Alle de gode sager kan både nydes udenfor ved deres hyggelige borde under markisen eller indenfor, hvis vejret pludselig ikke er til at sidde ude.
Læs mere om H3 og book bord lige her.
Hvad: Restaurant H3
Hvor: Holmbladsgade 3, 2300 København S
Hvornår: Åbent tirsdag til torsdag fra kl. 17.30-20 samt fredag til lørdag fra kl. 12-15 og kl. 17.30-21