MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Endelig sker det: Historisk bygning forvandles til Københavns nye dansehaller

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Foreløbig illustration af Mikkelsen Arkitekter
Foto: Foreløbig illustration af Mikkelsen Arkitekter

Nu kan arbejdet med at omdanne en af Carlsberg Byens historiske bygninger endelig begynde.

Kedelhuset blev engang brugt til at producere varmt vand til ølproduktionen, men nu skal den store hal huse noget ganske andet.

Her vil man i fremtiden kunne besøge Dansehallerne, som skal være et nationalt knudepunkt for dans, koreografi og spændende kulturoplevelser.

Kedelhuset er 4.600 m² stort, og der bliver således masser af plads til, at professionelle dansere kan træne, udfolde sig og fremvise dansen for publikum.

Samtidig skal Dansehallerne også have plads til amatører og foreningsliv.

Et kulturelt samlingspunkt

Mange aktører har samarbejdet for at muliggøre projektet med at omdanne Kedelhuset til Dansehallerne – heriblandt Københavns Kommune og Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

“Vi er meget glade for, at det nu er lykkes at få Dansehallerne tilbage til Carlsberg Byen, og vi ser frem det liv, de kommer til at bidrage med i området,” fortæller Jens Nyhus, adm. direktør, CEO, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

“Når Dansehallerne åbner, bliver den tilstødende Franciska Clausens Plads ligeledes færdig, og den nye, centrale plads bliver sammen med Dansehallerne et kulturelt samlingspunkt i bykvarteret, hvor vi også åbner to nye spisesteder i bunden af Kedelhuset og en række butikker på den modsatte side af vejen,” siger han.

Foto: Foreløbig illustration af Mikkelsen Arkitekter

Bygningen skal rumme både scener, studier, mødepladser og administration, og så skal to nye spisesteder ligge i bunden af Kedelhuset.

Det er Mikkelsen Arkitekter, der skal stå for at transformere den historiske bygning, og i den indvendige kerne vil den rå, mægtige hal blive ombygget med respekt for de bevaringsværdige arkitektoniske kvaliteter.

Dansehallerne har tidligere ligget i Carlsbergs nedlagte mineralvandsfabrik, men i øjeblikket foregår Dansehallernes forestillinger på forskellige scener rundt omkring i byen, mens man venter på at kunne rykke ind i det nye hus for dans og koreografi.

Del artikel

Andre læser også