MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Historisk genvej: Særligt fokus på ild og ånd i ny bistro i Jorcks Passage

Af André Bentsen
Brand- og konstruktionseksperter fra ingeniørkoncernen AFRY har bidraget til gennemgribende renovering og transformation i bygningerne i Jorcks Passage. Foto: André Bentsen
Brand- og konstruktionseksperter fra ingeniørkoncernen AFRY har bidraget til gennemgribende renovering og transformation i bygningerne i Jorcks Passage. Foto: André Bentsen

Hele Danmark holdt vejret, da Børsen gik op i flammer.

Nu understreger eksperter, at bygningerne i den historiske ‘Jorcks Passage’ renoveres med fokus på både brandsikkerhed og at bevare bygningens ånd.

Udefra ligner den historiske passage, der forbinder Strøget med Skindergade nemlig sig selv, men inde bag facaden har de bevaringsværdige bygninger fået nyt liv – og en æstetisk smuk fælles bistro for lejere i Jorcks Passage.  

”Vi har haft et godt og tæt samarbejde med både AFRY, DesignGroup Architects og DEKO om at transformere to kontorlejemål til kantine- og mødecenter. Der har været mange udfordringer undervejs, og der er ufatteligt mange regler, der skal overholdes i sådan et projekt. Men der er fundet gode løsninger på alle udfordringerne, fordi alle har bidraget hertil,” siger Bjarke Bendix Cloos, direktør i Jorcks Ejendomsselskab.

Jorcks Passage er et af deres ældste og smukkeste ejendomme og er bygget af Reinholdt W. Jorck, der har lagt navn til både passagen og deres ejendomsselskab.

”Derfor er det selvfølgelig essentielt for os, at vi respekterer de smukke bygninger og bevarer stilen og ånden i ejendommen, når vi renoverer og transformerer den. Ejendommen skal kunne følge med tiden og være et moderne kontorhus med attraktive lejemål og gode fælles faciliteter, men målet er altid, at udviklingen skal ske med respekt for og ved bevarelse af historikken, sjælen og udtrykket i Jorcks Passage,” understreger Bjarke Bendix Cloos.

Brand er et særligt fokuspunkt

Med et samlet renoveringsbudget på 10 mio. kr. er projektet ikke det største og dyreste, AFRY har været involveret i, men på grund af bygningens særlige historie har opgaven været stor og prestigefyldt for AFRY’s rådgivere.  

”Det har været helt afgørende for Jorcks Ejendomme at bevare bygningernes ånd og æstetiske udtryk, og det kan være ret udfordrende at integrere moderne installationer i historiske bygninger, da de sjældent er usynlige,” siger Hans Blinkilde, Market Area Manager for Buildings Consultancy i AFRY.

“Når det kommer til brand, ændrede konstruktioner, ventilation, el og VVS i historiske bygninger kræver det en forståelse for, hvordan moderne installationer og sikkerhedsstandarder kan forenes med ældre og til tider skrøbelige konstruktioner,” forklarer han.

Alle parter blev involveret allerede fra projektets start, og det har været afgørende for at udarbejde skræddersyede løsninger, der både harmonerer med bygningens historiske kontekst og opfylder moderne standarder for funktionalitet og sikkerhed. Derfor kan der være mange fordele at hente med tidlig involvering.

“Det har haft stor betydning for håndteringen af projektets kompleksitet, at vi blev involveret tidligt i processen. Den tidlige involvering gjorde, at vi kunne analysere bygningens eksisterende infrastruktur og udarbejde en detaljeret og effektiv plan, der sikrer, at de moderne installationer bliver integreret uden at gå på kompromis med bygningens historiske integritet,” forklarer Hans Blinkilde.

Del artikel

Andre læser også