Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Tilbage til oprindelig stil: Historisk teater på Frederiksberg bygges om

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

I løbet af sommeren og efteråret 2021 skal Betty Nansen Teatret på Frederiksberg gennemgå en forvandling.

Bygningen fra 1800-tallet skal nemlig renoveres, så den kommer tilbage til sin oprindelige stil.

“I ly af corona-nedlukningen og de meget begrænsede muligheder for at spille teater for publikum har vi udnyttet tiden til at udvikle et projekt til et helt nyt, smukt foyerområde. Det vil give vores gæster både bedre adgangs- og toiletforhold, bedre ventilation, mere plads og ikke mindst nye kunstneriske oplevelsesmuligheder i et nyt rum på 1. sal,” udtaler Betty Nansen Teatrets bestyrelsesformand Erik Jacobsen og tilføjer:

“Vi er i teatrets bestyrelse glade for, at vigtige private fonde og Frederiksberg Kommune nu har bakket op om en fornyelse af teaterbygningen. Vi glæder os til at åbne et nyt, imødekommende teater i starten af 2022 med et tætpakket og sprudlende kunstnerisk repertoire.”

Projektet muliggøres med støtte fra private fonde, blandt andre A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål. Tegnestuen Praksis Arkitekter står for ombygningen.

Balkon og ny facade

Når ombygningen er færdig, vil Betty Nansen Teatrets facade være forandret, idet en terrasse genetableres i parisisk stil med i alt ti søjler, og der etableres et rækværk af støbejern, som man så det før 1980.

Betty Nansen Teatret
Foto: PR

Derudover bliver den udvendige indgangstrappe smallere for at skabe symmetri omkring det nuværende hovedindgangsparti, og der etableres endnu en indgang i gadeniveau, som giver bedre adgangsforhold for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Toiletforhold og den generelle akustik forbedres, og teatrets ventilationssystem gennemgår også en udskiftning. Det nuværende billetkontor nedlægges, og der etableres et siddeområde, så teatret åbner sig mod Asgårdsvej.

Skiltet på facaden ud mod Frederiksberg Allé udskiftes med et lysskilt i hvid neon udformet som Betty Nansens originale underskrift.

Del artikel

Andre læser også