Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Racerløb og sjov for hele familien: Historiske biler drøner igen gennem København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Copenhagen Historic Grand Prix. Foto: Kasper Kjøller, Racelens
Copenhagen Historic Grand Prix. Foto: Kasper Kjøller, Racelens

I weekenden 4. til 6. august trædes speederen atter i bund.

Copenhagen Historic Grand Prix vender tilbage for 22. gang og fylder Bellahøj i København med et hav af fede oplevelser.

Der er garanti for både action, dramatik, fuld fart og masser af underholdning, for det velbesøgte event er et af de største sportsarrangementer i hovedstaden.

Tag endelig familien med! Der er nemlig masser at opleve for både store og små.

Meget mere end racerløb

Copenhagen Historic Grand Prix er flagskibet i dansk motorsport og byder i løbet af de tre dage på en lang række racerløb, men det er bestemt ikke det eneste, der er på programmet.

Når startskuddet denne gang lyder til det populære event, er der også sørget for familieområder med masser af aktiviteter for børn og deres voksne.

Selve racerløbene er sjove at opleve for folk i alle aldre, men efter lidt tid på tilskuerpladserne, kan ungerne godt begynde at sukke efter noget andet at tage sig til.

Copenhagen Historic Grand Prix er for både store og små. Foto: Martin Laursen

Derfor har Copenhagen Historic Grand Prix sørget for en lang række aktiviteter, som blandt andet tæller udstillinger med seje biler samt arealer med god plads og faciliteter til at rutsje, hoppe og tumle.

Som noget helt særligt kan man under Copenhagen Historic Grand Prix besøge de såkaldte ryttergårde, som ved andre motorløb ellers er helt lukket land for publikum.

I ryttergårdene finder man både biler og kørere, som deltager i løbene, og her kan man virkelig mærke stemningen og suset, når der bliver skruet hektisk for at få en bil klar til næste heat.

Mellem løbene har kørerne dog også god tid til at vise bilerne frem, så man kan se dem helt tæt på og stille spørgsmål om alt fra motorer til tophastighed og historie.

Seje køretøjer på stribe

Udover de seje, deltagende racerbiler, som der selvfølgelig er mange af under hele Copenhagen Historic Grand Prix, kan I se andre spændende køretøjer, som helt sikkert vil imponere ungerne.

På Bellahøj er afsat et stort område til nogle af landets mest interessante bilkubber, og med sig har de glødende entusiaster en lang række drømmebiler, der med garanti vil vække begejstring hos såvel unge som ældre motorentusiaster.

Her kan bedstefar vise børnebørnene, hvordan de fedeste køretøjer så ud ”dengang farfar var ung”, og man kan endda få en snak med bilernes stolte ejere.

Foto: Kasper Kjøller, Racelens

Er I blevet bidt af motorsporten, har I lørdag og søndag mulighed for at købe jer til en køretur på racerbanen, mærke suset og se kørerne i aktion helt tæt på, mens I samtidig støtter et godt formål.

Race For Riget, som begivenheden hedder, donerer alle indkørte midler til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Siden 2010 har Race For Riget været en del af Copenhagen Historic Grand Prix, og der er i alt blevet indsamlet end 6.000.000 kroner.

Tank op i Foodcourt

Selv de mindste racerkørere kan blive sultne, og når maverne knurrer, er der heldigvis mulighed for at forsyne sig med lækre sager.

Copenhagen Historic Grand Prix disker op med en Foodcourt, hvor der kan købes mad i forskellige madboder.

Menukortene har noget for enhver smag – lige meget, om man er til en hurtig hapsdog eller en større anretning.

Du kan se hele programmet for Copenhagen Historic Grand Prix og planlægge dit og familiens besøg lige her.

Copenhagen Historic Grand Prix er for folk i alle aldre, og børn i alderen 0 til 11 år kommer gratis ind i følge med en voksen.

Hver betalende voksen må max. tage tre børn med ind.

Køb billetter her

Hvad: Copenhagen Historic Grand Prix
Hvor: Bellahøj, København
Hvornår: 4. til 6. august 2023

Del artikel

Andre læser også