Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Københavns hoteller overrasker: Her er 8 hotelbarer du skal kende

Af Henrik Thierlein
T37 Sharing Bar på Villa Copenhagen. Foto: PR
T37 Sharing Bar på Villa Copenhagen. Foto: PR

København er internationalt blevet en rigtig cocktailhovedstad, ja, byen har faktisk været det de sidste 5-10 år.

Enhver bydel kan efterhånden prale af at være kommet på cocktailkortet, og danskere deltager i konkurrencer over hele verden og vinder priser!

De fleste ved, at byen har et utal af cocktailbarer på gader og pladser, men de færreste ved måske, at flere af de helt store spillere findes på byens hoteller.

Så her er en liste over otte hotel-cocktailbarer, du bør prøve eller genbesøge snart. 

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år. I dag rådgiver i turisme, presse og gastronomi.

Du kan læse flere af hans guides til København og resten af landet her.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til cocktailbarer på byens hoteller, som gemmer på nogle af byens bedste bartendere og mixologister, og sørme om hans helt egne favoritter ude i byen ikke også har sneget sig ind!

Tata på Hotel Sanders. Foto: PR

Gør som newyorkerne

Tager du til byer som London, Paris, Berlin og New York, så er cocktailbarer på hoteller det mest hyppede og der, hvor de lokale søger ind, også på hotellets restaurant.

Sådan en tradition har vi danskere aldrig rigtigt haft, så derfor har jeg samlet otte, du bør prøve, og skulle du få for mange af de gode variationer, ja så er det blot om at booke et værelse over baren og falde om i de bløder dyner.

Mon ikke der også er mulighed for room service – natmad er det bedste efter cocktails!

 

Nimb Bar. Foto: PR

Nimb Bar på Hotel Nimb  

Nimb er indbegrebet af eventyr og en perle af et (næsten) all suite hotel fra 1909 pakket ind i hvide ornamenter, der leder ens tanker mod et maurisk-inspireret palads.

Nimb Bar ligger på første sal, og dens noget beskedne navn dækker over en riddersal, som kan få selv det største slots riddersal i Danmark til at blegne. Nok byens flotteste rum!

Det internationale rejse- og livsstilsmagasin Condé Nast Traveller har offentliggjort deres årlige ”Readers’ Choice Award”, hvor magasinets læsere kårer de bedste hoteller verden over. Her er Nimb blevet kåret som Danmarks bedste hotel og nummer otte i Europa. 

Her huserer barmanager Damiano Pezzi, når tiden er til en cocktail, hvad enten det er en af de mange klassikere eller Damianos egne kreationer.

Nimb Bar har endda sin helt egen gin Nimb Gin med 14 udvalgte botaniske planter inspireret af haverne i… Tivoli.

Stedets helt unikke cocktailkort er en hyldest til den eventyrlige bygning og 1001 nats eventyr hedder naturligvis Fairy-Tale Menuen, hvor navne som Aladdin og den forunderlige lampe, Lampens ånd, Det flyvende tæppe og Historien om Sindbad Søfareren forekommer.

Agrabahs rose er eksempelvis med Tanqueray No. 10 Gin, “sultanens drik”, hibiscus-te, mynte, cayennepeber, sichuanpeber, kamille- og tilsidst sprayet med eukalyptus-vand. Lad eventyret begynde! 

Balthazar har Danmarks største udvalg af champagne. Foto: PR

Balthazar på Hotel d’Angleterre

Balthazar ligger på bagsiden af d’Angleterre og er et kærkomment stop før check-in på forsiden af bygningen ud mod Kongens Nytorv.

Bag de hvide mure gemmer sig et hav af kombinationer, når det kommer til suiter mod torvet, charmerende værelser med balkon mod gården, spa og Michelin-restaurant.

Det er som om denne legendariske adresse gemmer på en hel by, når du træder ind, men nu handler det jo om barer, så vi går direkte til sagen og checker ind på én af de høje barstole omkring den lange og elegante bardisk.


Stedet hedder egentlig Balthazar Champagne Bar, og champagnen er også stedets force med de over 40 forskellige producenter af de gyldne og boblende dråber.

Prøv dog også en af stedets mange signatur-cocktails, så som Downtown Abbey shaket med vodka, lemon, passionsfrugt, lakrids og naturligvis….champagne.

Bliver du sulten i løbet af aftenen, så kan både østers og kaviar serveres, mens husets dj spiller sprøde tunes, der passer til stedets elegance. 

Hos Sanders kan du også nyde en drink på TATA Cocktail Bar – baren, som har vundet priser hvert år siden åbningen i 2018. Foto: PR

TATA  Hotel Sanders

Det eksklusive København omkring Kongens Nytorv byder også på en helt særlig perle i kategorien boutique hotel de luxe.

Sanders er grundlagt af balletlegenden Alexander Kølpin, der i årtier var Det Kongelige Teaters helt store stjerne.

Sanders er Alexanders nickname blandt familie og venner, og med sine kun 54 værelser er det et helt og aldeles udansk hotel. En god blanding af retro, elegance og tidløs charme. Lige dele London, lige del Paris.

Hos Sanders kan du også nyde en drink på TATA Cocktail Bar. Baren har vundet priser hvert år siden åbningen i 2018.

Assisterende barchef Mathias Klausen Broksø blev nummer otte i verden i World Class 2022 og blev World Class vinder 2022 i Danmark. Mere international bliver denne adresse simpelthen ikke i København.

Vi går ombord i TATA Signature-cocktailen East West Sazerac med vestkyst Stauning-whisky og håndplukkede bornholmske figenblade.

Er du mere til smagen af snaps, så har TATA sine egen private label aquavit – Nordic Etoh. Elsker du kokos som jeg og savner Cuba, så er Sweet Cabana Dreams sagen.

Days in the Dunes og Night by the Fire er en hyldest til søsterhotellet Helenekilde Badehotel.

Sanders Rooftop har for øvrigt fået et nyt champagnekort, så har du fået nok af den intime stemning her i gadeplan, så stig til vejrs og nyd luften og tagene over København med et glas champagne.

TO PÅ TOPPEN AF BYEN

ROOF på Hotel NH Collection Copenhagen 
På Christianshavn ligger byens nyeste femstjernede hotel, NH Collection Copenhagen, med udsigt til Christiansborg, Børsen og Knippelsbro, og tager du elevatoren op til øverste etage er udsigten til førnævnte endnu mere spektakulær, når hele havnen åbner sig til begge sider.

Roof Bar & Lounge har åbent fra april til efteråret, og deres signaturcocktails og mocktails er skabt med inspiration fra de ikoniske grønne kobbertage og tårne.

Så prøv en Holy Ghost opkaldt efter Vor Frelser Kirke, Bridge of Tranquility er en hyldest til broen nedenfor og er naturligvis på Tanqueray gin, og Parliament Punch er parlamentet Christiansborg på sprut.

Hver drink fungerer som en refleksion over disse arkitektoniske vidundere, og er du sulten, hvilket jeg var, så prøv de små løgtærter, østers, krustade med jomfruhummer eller croquette af braiserede kalvehaler.

Ser du langt ud i horisonten, ja så får du øje på rådhustårnet, så hvad er mere nærliggende end at afslutte kortet med Roof Signatur Mocktailen Town Hall Bliss eller en Stock Market Spice opkaldt efter Børsen, nu vi er så tæt på Christian d. 4.’s ikoniske dragespir. 

Har du fået nok af højder og spir, så har Restaurant Plates Christianshavn i hotellets stueetage eller rettere havneetage et ret så imponerende cocktailkort før eller efter middagen med byens bedste solnedgang helt ud til vandet.  

Level Six Rooftop Bar & Terrace
Med udsigt fra sjette sal over Danmarks travleste station, Nørreport, er det som at betragte en myretue.

Stå med en cocktail i hånden, og se de tusindvis af pendlere gå frem og tilbage mellem metro, S-tog, Kystbane og de omliggende gader og Torvehallerne lige om hjørnet fra Level Six Rooftop Bar & Terrace.

Rooftop-baren er belligende på Scandic Nørreport og genåbner 1. maj. Hotellet er nærmest bygget sådan, at du kommer direkte op fra metroen til barens elevator i gadeplan.

Kortet heroppe under skyerne byder på alle de klassiske cocktails, men også nyfortolkninger af gamle kendinge.

Danske destillerier har en særlig bevågenhed her, og er du eksempelvis fan af gin, ja så er der over 20 danske af slagsen på kortet.

Det er ikke kun de våde vare, hvor nærhedsprincippet er i fokus, også menukortet er spækket med dyrevelfærd, lokale råvarer og økologi – noget, som svenske Scandic var pionerer og foregangsfolk på, da de åbnede deres første hoteller i Danmark.

Jeg snupper en af de fem A Taste of LevelSix Signature og nipper til LevelSix Margarita her med udsigten fra sjette. Næste stop Nørreport! 

Joanne’s på Hotel Grand Joanne. Foto: PR

Joanne’s  Hotel Grand Joanne

Byens nyeste renovering af et gammelt hotel er simpelthen så vellykket. Værelserne, restaurant, reception og bar oser af charme og retro-style en masse.

Det gamle Grand fra 1890 har fået sin storhedstid tilbage med Joanne, og i baren er Joanne’s Greatest Hit’s ikke bare et gammelt lp-cover men også stedets cocktailmenu med hits så som Walking on Sunshine eller Driving home for Christmas, og kan du ikke vente til september, så er Earth, Wind and Fire klar med September allerede nu, da kortet skifter i april og oktober.

Skal du se Vesterbrogade og Vesterbro lidt fra oven, så er byens hyggeligste Roof åbent fra april til oktober og serverer dog ikke helt så komplekse cocktails som i Joanne’s Food & Drinks.

Jeg er Eurovision-fan, så jeg hopper på en Walking on Sunshine fra grand prix-legenden Katrina and the Waves. United Kingdom and Joanne’s cocktailkort 12 points!

Library Bar på Hotel Plaza. Foto: PR

The Library Bar Hotel Copenhagen Plaza

Enten er det en af ens favoritter, når det kommer til klassiske hotelbarer i byen, eller også har man aldrig hørt om Plaza-hotellets legendariske Library Bar.

Et lidt dated English look møder en, når man kommer ind i receptionen og mødes af tunge røde gulvtæpper, væg-til-væg mahogni og pudset messing.

Elevatoren i ren messing, tungt træ og glas drager en mod etagerne længere oppe, men noget andet er mere dragende, og det er det pragtfulde interiør i The Library Bar, som igennem generationer har gjort stedet til et must især omkring jul, hvor kuplen over de mange biblioteksbøger og søjler har fået selskab af et omvendt hængende og dekoreret juletræ.

Thomas Blachman og hans trio Ginman Blackman Dahl har eksempelvis indspillet albummet “At the Plaza – The Library Bar Concerts”, men denne aften, som alle onsdage, torsdage og fredage, er det pianomusik, og alle fredage og lørdage spiller husets jazzband.

Tænk, at København har noget så internationalt. Vi sætter os i chesterfieldsofaen og lader os overraske af stedets Bar Bites, så som lobster roll og meat & cheese, før aftenens første cocktail rammer bordet midt mellem New York New York og Fly me to the moon.

House cocktailen Tuxedo #1914 er med bl.a. gin, hvid vermouth og bergamot, og Pink Frost er forfriskende bitter med grape, bitter aperitivo og toppet med champagne. Og det er sørme ikke champagne, der spares på her med to på glas og ellers syv forskellige flasker på køl.

Bar bites består her ikke kun af det salte køkken, så vi slutter af med en af de bedste tiramisu og flan i lang tid til den tilhørende Cobra Colada – rich and creamy kokos, som jeg elsker.

Fly me to the moon spilles endnu en gang på pianoet, og den kunne ikke være mere velvalgt. 

T37 på Villa Copenhagen. Foto: PR

T37 Sharing Bar Hotel Villa Copenhagen 

Savner du en varm svømmetur og ikke bare det kolde gys i havnen før cocktail-hour, så kan du booke dig ind på det gamle palæ over for Hovedbanen, som tidligere husede hovedpostkontoret fra 1912, og som nu er pragthotellet Villa Copenhagen med bæredygtigt opvarmet 25 meter pool, om du vel og mærke booker dig ind og ikke kun drikker cocktails.

T37 henviser til adressen Tietgensgade 37, hvor posthusets medarbejdere i sin tid sorterede post og pakker i dette helt unikke og højloftede lokale.

Kortet består af fem nøje udvalgte signaturcocktails, hvor danske producenter, så som Andersen Winery, CPH Distillery, den håndlavede røgede bygmaltsvodka Røgbjørnen og naturligvis min yndling Frederiksdal Kirsebærvin er at finde i glasset.

Er du mere til en G&T, så står de gode postmedarbejdere klar med hele fem af slagsen lavet på både CPH- og Radius Distillery fra henholdsvis Amager og Oremandsgaard ved Præstø.

Bliver du sulten, så er det heldigt, at navnet T37 Sharing Bar ikke består i at dele glassene men retterne, idet stedet tilbyder en af byens største barmenuer her på det gamle posthus. 

Ni cocktailbarer ude i byen
Hvis du ikke har fået nok af cocktails på byens hoteller, så får du lige mine favoritter ude i byen. De tre sidstnævnte ligger endda på Frederiksberg, som ellers sjældent forbindes med cocktails.

Lidkoeb – gammel Vesterbro-pillefabrik i baggård 

1105 – legendariske Gromits Copenhagen Cocktail

Brønnum – location location location midt på Kongens Nytorv 

Ruby – award winning ved kanalen 

The Barking Dog – Nørrebro-kælder 

Curfew – Vesterbro cocktail gear par excellence 

Salon 39 – lille hyggelig hjørnebar 

Bird – lys Frederiksberg hipster-hangout 

Gensyn – gamle Husar Pub i nye klæder 

Tour de cocktail i København er en international oplevelse, som gang på gang vinder international hæder og priser, så hold dig opdateret på stedernes hjemmesider, for der går ikke lang tid, før København igen topper endnu en liste.

Indtil da prøv en af byens cock- eller mocktails. Skål! 

Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram for tips og inspiration. 

Del artikel

Andre læser også