Husk at få tjekket tandsættet

Skrevet af: Redaktionen

Der er umådeligt mange muligheder for sjove oplevelser i København og de omkringliggende store byer.

Om det er årsagen til, at flere og flere unge dropper tandlægen skal stå uvist. Ikke desto mindre har medierne tidligere vist grafer, som indikerer, at procentandelen af 18-29-årige der besøger tandlægen mindst en gang årligt, er tilbagegående.

Fra 2006 til 2017 var tallet faldet fra 50 procent til blot 38,3 procent, hvilket formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Kleist, vurderede som en bekymrende udvikling.

Hold fast i den gode tandpleje

Blandt årsagerne til at udviklingen i de unges tandlægebesøg omtales som bekymrende, finder man argumentet, at tænderne skal plejes løbende og igennem hele livet. Kun på den måde kan man forebygge huller og sygdomme i munden.

Mange får f.eks. huller i tænderne, fordi deres livsstil er hård ved tandsættet. Måske har de et højt forbrug af sukker eller syreholdige drikke.

Fanges sådanne problemer i opløbet, er det nok at få rådgivning og omlægge vaner, mens udvikling af huller, syreskader eller endnu værre mundsygdomme fører til større og større tandlægeregninger.

Taget i betragtning af, at mange vil kunne nøjes med bare én årlig kontrol og rensning til mellem 300 og 500 kroner, er det ganske enkelt en forkert prioritering at holde sig fra tandlægen, fordi det bliver ’for dyrt’.

Ligeledes nytter det ikke at bruge sin hidtidige tandlægehistorik som undskyldning.

Selv hvis man f.eks. aldrig har fået konstateret huller i løbet af sine 18 år med fri tandlægeordning, er det ikke ensbetydende med, man ikke har begyndende huller. Og med tanke på livsstilsændringer i særligt denne alder, er det regelmæssige tandeftersyn bestem anbefalelsesværdigt.

Holder tandlægeskrækken dig væk?

Selv for unge med tandlægeskræk findes der efterhånden bedre og beder muligheder for at få klaret besøgende hos den lokale tandlæge. Hos Teamtand, der har tandklinik i Ishøj og af tandlægeafdeling i Taastrup, er man særligt opmærksomme på at tage imod denne gruppe af patienter.

Her ved man, at tandlægeskræk ikke skal være ensbetydende med manglende pleje af tænderne og løbende tilsyn. Derfor har man fokuseret på at indrette et hyggeligt miljø og lade tandlægerne tage sig ekstra tid, så patienten oplever at eftersyn eller behandling finder sted i trygge rammer og i et passende tempo.

Det er nemlig vigtigt, at alle unge kommer afsted.

Kan påvirke andre sygdomme negativt

Selvom Sundhedsstyrelsen før har udtrykt, der endnu ikke er tilstrækkeligt med dokumentation omkring forholdet mellem dårlige tænder og andre alvorlige sygdomme, viser forskning, at mundsygdomme kan forværre f.eks. diabetes.

Der er med andre ord mange gode grunde til at huske at få tjekket tandsættet – både set fra et helbredsmæssigt og økonomisk synspunkt.

 

Klar med ny plan: Danmarks største børnetøjsoutlet udskyder stor åbning

Skrevet af: Redaktionen

I tirsdags skulle Danmarks største børnetøjsoutlet i Hillerød være åbnet.

Sidste år besøgte tusinder af mennesker butikken, heriblandt tog rigtig mange turen fra København nordpå.

Åbningen i Hillerød var en af de største succeser for Outletland, der ellers er vant til lange køer i hele landet.

“Som følge af COVID19 har vi valgt at udskyde vores åbning. Vi har et ansvar over for vores medarbejdere og for de kunder, der besøger vores butik.

Så i stedet for at byde kunder velkommen i vores butik, så bruger vi den kommende tid på at fylde butikken op med endnu flere nye varer til de kommende sæsoner,” lyder det fra Outletland.

Åbner under kontrollerede forhold når der er grønt lys

En ny åbningsdato er foreløbig sat, hvis tingene flasker sig, og Danmark forsigtigt åbner op efter påske.

Hos Outletland har man en helt anden åbningsplan klar nu, hvor det bliver under kontrollerede forhold med god afstand mellem kunderne.

“Vi håber, at vi under kontrollerede forhold kan åbne dørene til butikken d. 20. april.

Vi følger naturligvis regeringens anbefalinger og anvisninger, så det bliver ikke før, at der er grønt lys.

Men vi ved, at mange børnefamilier rigtig gerne vil gøre gavn af vores ultra skarpe tilbud,” lyder det fra Danmarks største børnetøjsoutlet.

Rykker salg online med Ja Tak tilbud

I Hillerød fylder de over 2000 kvm med nye varer fra mere end 35 brands, hvor man minimum kan spare 50-80% på alt i butikken til piger og drenge fra 0 mdr.-16 år.

Derudover fylder de også butikken med masser af legetøj til store og  små.

Som noget helt nyt i disse Corona-tider har de rykket noget af salget online med de populære Ja Tak tilbud på deres Facebook-side. I weekenden kommer der nye slagtilbud.

Du kan følge med her på deres Facebook-side her.

Inde på selve Hillerød-eventet er der også lige nu er en konkurrence, hvor man kan vinde for 10.000 kr. børnetøj. Klik her 

Adresse:

Slotsgade 5a, 3400 Hillerød (Den gamle H&M)

Gode nyheder: København får ny open-air biograf på taget af Cinemateket

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Endelig lidt gode nyheder i en ellers kedelig Corona-karantæne.

Hvis alt går vel, får Cinemateket snart en 1.500 m² filmtematiseret rooftop med udsigt ud over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne.

Som en del af den helt nye rooftop åbnes også en ny open-air biograf.

Bare rolig, der kommer også en fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

”Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel,” siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Café på toppen
”Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering”, siger Siri Stokholm Carlsen, Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Rambøll står bag tilsvarende tagterrasser på toppen af Salling stormagasinerne i hhv. Aalborg og Aarhus.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021.

Igangsættelse af byggeriet forudsætter endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Han gør det igen: Fredag giver Mads Langer online koncert fra scenen i K.B. Hallen

Skrevet af: Michael Qureshi

Han gjorde det med stor succes for et par uger siden.

Nu gentager populære Mads Langer succesen med en gratis online koncert. Her er ALLE igen inviteret.

Sidste gang så tusinder af danskere med hjemme fra Mads Langers stue. Denne gang er scenen noget større.

Faktisk indtager Mads Langer scenen i genrejste K.B. Hallen, der genåbnede i 2019 efter en forfærdelig brand.

Spiller i en tom arena

Oprindeligt skulle Mads Langer have spillet for et fyldt K.B. Hallen i København, men grundet Corona-krisen bliver det bare Langer og bandet, som spiller.

Det bliver sendt Live på Ekstra Bladet, som streamer det på deres hjemmeside.

Mads Langer spiller naturligvis hans spritnye single 21:4, men også den nye sang han har lavet om fællesskabet i Corona-krisen.

Den hedder Mellem Linjerne (Sammen, hver for sig) og blev første gang spillet Live på TV 2.

Koncerten med Mads Langer kan man se med hjemme fra sofaen her i Hovedstanden og det øvrige Danmark.

Måtte aflyse udsolgt koncert

Mads Langer trækker normalt udsolgt alle steder rundt omkring i landet.

“Jeg skulle have spillet i KB-Hallen her fredag. Nu spiller mit band og jeg i en tom arena streamet live på eb.dk klokken 20.00. Det glæder jeg mig til. Selve koncerten i KB-Hallen er rykket til 13. november,” lyder det fra Mads Langer.

Det er en fantastisk trend blandt de danske artister. Både Hjalmer, Mads Langer samt Dizzy Mizz Lizzy har gjort noget i samme stil.

Det er med til at skabe godt humør, smil og vi kan mindes de dage hvor vi kunne gøre hvad vi vil uden frygt for at smitte andre mennesker.

Sidste weekend holdt Vi Elsker 90’erne også verdens største online 90’er fest, hvor bl.a. DJ SASH fik det til at runge hjemme i tusindvis af stuer.

De gør det i øvrigt igen lørdag d. 11. april.

Hvad: Mads Langer koncert
Hvornår: Klokken 20.00
Hvor: Du kan læse mere om det her