ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husk disse ting til den lange køretur

Af Redaktionen

For at tage på en lang køretur skal du tænke igennem alle de ubehagelige situationer, der kan opstå. Udover at kontrollere vigtige maskindele som f.eks. Dæk, skal du sørge for at tage alt muligt tilbehør med dig.

Kontroller, om dit førstehjælpskasse er egnet, om der er forskellige veste, trekantskilte osv. Det anbefales også at tage bugseringstove med.

De fleste af denne slags tilbehør er fremstillet af syntetiske fibre (typisk polyester), da disse materialer ikke er tilbøjelige til at gå i opløsning, de har en fremragende holdbarhed. De fremstilles i adskillige farver. Dertil anvendes metalprodukter også – kædeslynger, wirereb og wire trådslynger. Begge typer kan udstyres med et beskyttende cover. Når det kommer til betegnelse, er der to grupper: til at løfte tunge objekter (inklusive køretøjer) og til fæstelse af dem.

Billede taget fra webstedet euautodele.dk.

 

Hjulrandslynger (eller endeløse rundslynger) anvendes til at løfte med. Disse er lukkede ringe til påsættelse på en bjælke, en krog eller selve genstanden. Udover en total diameter og tværsnit, varierer de i strækstyrke, som afgør den tilladte belastning. En anden type stropper har øjne eller kroge. For eksempel anvendes begge typer som kørtøjstransporteringsremme til bjærgning af skadede biler. Produkterne, der er fremstillet af syntetiske materialer, er lavet i forskellige farver og kan have et beskyttende cover.

Den anden gruppe omfatter remme til fastgørelse af last – de er ofte udstyret med skralder. Disse simple, men pålidelige mekanismer gør det muligt at stramme fæstelsen manuelt. Sådant tilbehør anvendes ofte til dække på trailere og små lastbiler. Et andet formål med remmene er at fastgøre bagage i personbiler. Disse tilbehørsdele har et rundt eller et rektangulært tværsnit. De er ofte fremstillet af elastiske materialer for ordentlig spænding. Den mest udbredte type er et elastisk reb med kroge (også kendt som bungee reb). Det hjælper med at sikre forskellige objekter i bagage- eller lastrummet, da disses gulve har særlige fæstelsespunkter.

Tips til at vælge

Alle disse produkter varierer i form, længde, strækstyrke, tykkelse og en hel masse andre elementer. Derfor bør dit valg basere på dimensioner og vægt på det objekt du skal anvende produktet til. Husk at syntetiske stropper kræver mindre plads end dem af metal, de er lettere og resistente overfor korrosion.

Del artikel

Andre læser også