Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad er en varmepumpe? – og hvordan finder du den rigtige varmepumpe til dit hjem?

Af Redaktionen

Selvom du tænker på miljøet i din hverdag, og du gør forskellige ting så som at spise økologisk og slukke for lyset, når du forlader et rum, er det ikke sikkert, at din varmekilde er noget, du tænker så meget over i forbindelse med den grønne omstilling i din hverdag.

Men faktisk er der her store klimabesparelser at hente, ligesom du også kan finde en varmekilde, der sparer dig penge på den lange bane.

Et godt eksempel på sådan en varmekilde er en varmepumpe, og den kan du læse mere om herunder.

Varmepumpens egenskaber

En varmepumpe er designet til at udvinde energi fra omgivelserne, og så omdanne denne til varme og energi, der kan bruges inde i boligen.

Der findes f.eks. en luft til vand varmepumpe, som udvinder varme fra luften udenfor, hvorefter den omdanner den til energi og varmt vand, der kan bruges i radiatorer, brusere og vandhaner.

Det der gør varmepumpen så bæredygtig er, at den danner mere energi, end den udvinder fra omgivelserne, og dermed får du mere ud af mindre – det er et princip, der generelt betyder noget godt for omgivelserne.

Størrelsen på varmepumpen

Udover at der findes forskellige typer af varmepumper, er den største forskel på de forskellige varmepumper deres størrelse. Det er som regel størrelsen, der bestemmer, hvilken der er den rigtige varmepumpe til dit behov.

Naturligvis går størrelse og pris også hånd i hånd, og da størrelsen af varmepumpen er afhængig af størrelsen på dit hjem, bliver det dyrere, hvis du skal have en varmepumpe, der skal varme et stort hjem op.

Varmepumpen skal dog ikke nødvendigvis kun ses som en udgift, da det faktisk nærmere er en investering – fordi den danner mere energi, end den udvinder, er der penge at spare på sigt.

Del artikel

Andre læser også