Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad gør man hvis computeren brænder sammen?

Af Annoncør

En af de værste ting man kan opleve som computerbruger, er at computeren brænder sammen og ikke vil starte igen. Det værste er hvis man har en masse billeder, dokumenter og andre filer, der enten har en professionel eller personlig betydning, for hvordan kan man tilgå dem hvis computeren er gået i stykker?

Annoncørbetalt indhold leveret af computer112.dk

I denne korte artikel, vil vi give dig et par gode råd til, hvordan du håndterer en defekt computer. De fleste kender frustrationen, men det kan være svært at bevare roen, hvis ens eksamensopgave er forsvundet, eller andet – se hvad du blandt andet kan gøre i sådan en situation herunder.

Hent hjælp udefra

Det er de færreste der er deciderede computernørder, og ved derfor ikke hvad de skal gøre. En af de ting man kan gøre, er at hente hjælp udefra. Det kan være eksperter, som har en viden omkring computerens hard- og software. Ofte kan de finde ud af problemet, eller endnu vigtigere give den rette rådgivning, sådan man kommer bedst videre ligegyldig udfaldet.

Ligesom med alle mulige andre henseender i livet, er det svært at være faglig kyndig på alle områder, så i stedet for at bruge uanet af tid på en opgave, der for dig måske kan være rigtig kompleks, så hent i stedet hjælp udefra.

Få computeren repareret

I nogle tilfælde, kan det være nok at geninstallere styresystemet, og så er man kørende igen, mens man i andre tilfælde ikke kan gøre meget andet end at købe en ny computer.

Hvis dine data ligger på computerens interne harddisk, er det nødvendigt at få trukket data ud fra den gamle computer, så man kan få det lagt over på den nye, eller på en eksterne harddisk. Hvis man har sine data på en ekstern harddisk i forvejen, kan man trygt, enten geninstallere styresystemet, eller købe en ny computer og komme videre.

Data udtrækning

Hvis man har alle sine data liggende på computerens interne harddisk, er det som sagt ofte nødvendigt at få sine data trukket ud fra computeren. Det kan man i nogle tilfælde godt gøre selv, men det kan være en kompliceret opgave – her især hvis man ikke har prøvet det før, kan det være en næsten umulig opgave.

Derfor er det igen en god ide at alliere sig med fagfolk, der kan hjælpe, når det kommer til data recovery.

Som tommelfingerregel er det et godt tip at have minimum én ekstra ekstern harddisk, der kan fungere som en backup.

 

Del artikel

Andre læser også