Hvad kan du gøre, hvis du er blevet opsagt fra din stilling?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Vi befinder os lige nu på ukendt land, da der ikke er nogen af os, der har prøvet at være en del af en pandemi før. Covid-19 har mange konsekvenser for vores hverdag, idet mange af os skal blive hjemme og arbejde – men det har i den grad også store konsekvenser for virksomhederne, der forsøger at holde hjulene i gang. Desværre har det konsekvenser, og mange ender desværre med at blive afskediget. Men har du styr på, hvad dine rettigheder er?

Rådgivning om opsigelser fra advokater i København

Det kan være en god idé at sætte en advokat på, hvis du bliver afskediget, da man ikke bare kan afskedige medarbejdere uden grund. Covid-19 er dog en grund til afskedigelser, idet mange virksomheder ikke får samme indtægter og opgaver ind, som de er vant til – og når der ikke kommer nok penge ind, er det svært at give alle sine medarbejdere løn.

Men der kan alligevel være flere gode grunde til at snakke med en advokat om din afskedigelse, så du for eksempel kan blive sikret den udbetaling, som du er berettiget til. Du kan gøre det nemt og hurtigt over nettet, hvor du finder eksperter inden for netop arbejds- og ansættelsesret. Derudover kan du også finde andre advokater i København, hvor du kan arrangere et møde.

København er en stor by, hvorfor du kan finde mange traditionelle advokatfirmaer, der kan hjælpe dig med at se på din sag. For hvis du mener, at du er blevet uretmæssigt afskediget eller at dine rettigheder ikke er blevet overholdt, så kan professionelle, juridiske øjne tit være et godt hjælpemiddel. Du kan også prøve en juridisk platform som legalhero.dk, hvor du også nemt kan finde alternativer til eksmepelvis en advokat i København.

Hvordan kommer du videre fra en opsigelse?

Når du er blevet sagt op, handler det om, at du skal videre bedst muligt. Lige nu er der mange, som søger efter et job, og markedet er ganske enkelt småt, når det kommer til nye stillingsopslag. På grund af covid-19 situationen skal man ikke sende så mange ansøgninger for at få dagpenge, idet de ved jobcenteret også godt ved, at det er en svær situation.

Trods der ikke er et krav om, at man skal sende ugentlige ansøgninger, så kan det være fornuftigt at gå i gang allerede nu. Send nogle ansøgninger af sted, ret din LinkedIn-profil til, så virksomheder kan finde dig den vej igennem og vær generelt aktiv på LinkedIn. Det handler om at være på forkant, hvilket du kan være, når vi alligevel alle sammen skal være derhjemme for at passe på hinanden. Brug derfor tiden fornuftigt.

Du står ikke alene

Når en virksomhed afskediger grundet dårlig økonomi, er det oftest ikke kun enkelte personer, der mister deres job. Typisk vil der være mange, der bliver afskediget, hvis virksomheden støder ind i en krise, som eksempelvis covid-19 forårsager. Du står derfor ikke alene, hvilket er vigtigt at huske på, da det sagtens kan komme uventet, når en virksomhed begynder med at afskedige folk.

Hvis du føler, at din afskedigelse ikke har været retmæssig, og du derfor føler dig meget alene i situationen, så kan advokathjælp være den rette løsning, så I sammen kan finde en udredning på situationen.