Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Hvad kræver det at blive en god iværksætter?

Af Redaktionen

Det er ikke nemt at blive en succesfuld iværksætter, men potentialet er stort, hvis først du bryder igennem. Efter at have set på dygtige iværksættere som Michael Ginnerskov Jensen, samt flere store navne i udlandet, er vi kommet frem til nogle de karakteristiske ting, der gør det muligt at få succes.

Hav en god idé og en plan

Det første skridt er altid at have en god idé. Hvis du har en god forretningsidé i maven, så se nærmere på mulighederne og lav en markedsanalyse. Find ud af, om der er efterspørgsel efter det produkt eller den ydelse, du har i tankerne.

 

Såfremt der er tegn på, at din idé kan virke i praksis, så handler det om at lave en plan. Her skal der selvfølgelig ses på alle faktorer fra start til slut. En plan bør være realistisk, men optimistisk.

 

Man kan dog også få succes som iværksætter uden en specifik plan. Det er ikke alle, der er kreative – nogle mennesker har deres forcer i administrationsdelen. Hvis det gælder dig, så kan du som alternativ gå sammen med en anden person, der har en idé, og sammen kan I føre den ud i livet.

Vær klar til at arbejde hårdt

Når idéen og planen er klar, er det tid til at arbejde hårdt. Mange iværksættere bruger al deres vågne tid på at arbejde på deres projekter.

 

Og der er altid meget at arbejde på – hvis du starter en fysisk forretning, så skal alt sættes op, medarbejdere skal hyres, og der er både vedligehold og promovering at tænke på.

 

Hvis du har en bestemt ydelse, så skal den selvfølgelig promoveres grundigt, og dernæst skal du være parat til at tage imod kunderne, når de kommer.

 

Online forretninger er i kæmpe fokus lige nu. Men bare fordi du arbejder på nettet og ikke fysisk, er hårdt arbejde stadig nødvendigt. Alt fra opsætning af hjemmeside, til SEO, marketing, konverteringsoptimering og kundekontakt er nødvendigt. Mange online opgaver kan dog outsources.

Udnyt netværket

Som iværksætter er det en kæmpe fordel at have et godt netværk. Hvis du kender andre iværksættere, eller hvis du bare kender andre personer med særlige kompetencer, kan det betyde rigtigt meget. Forbindelser er vigtige, da det kan være en vej til samarbejde og feedback.

Hav god tålmodighed

Det er de færreste iværksættere, der får succes lige med det samme. Ofte tager det noget tid. Når idéen er på plads, skal der arbejdes på den, og når du lancerer produktet eller ydelsen, skal der stadig arbejdes hårdt for at komme frem. Hvis din forretning ikke er succesfuld det første år, er det ikke ensbetydende med, at du bør give op – nogle ting bør selvfølgelig analyseres og rettes, hvis du ikke har haft succes endnu, men pointen er at det kan tage tid. En seriøs iværksætter bør derfor væbne sig med en god tålmodighed!

Del artikel

Andre læser også