Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvilke alternativer findes der til banklån?

Af Martin Jørgensen

I dag findes der et utal lånemuligheder, men mange foretrækker stadig at låne penge i en bank. Er det virkelig det bedste alternativ? Her kan du læse mere om hvilke alternativer der findes til banklån, så du kan finde det bedste lån for dig.

Onlinelån overtager lånemarkedet

Det er blevet sværere at låne penge i banken. Det skyldes, at der er kommet meget strengere krav til kreditvurdering. Derfor er der mange, der er på jagt efter alternativer til banklån. I takt med at dette behov er steget, er det blevet langt nemmere at få og finde lån online. Dette fylder med andre ord et hul i markedet, for kunder der ønsker at hurtigt kunne ansøge om, og få et lån. Udvalget af lån online er blevet enormt stort, hvilket ikke bare gør det nemmere at få et lån, det gør det også langt nemmere at finde lån, der passer perfekt til ens lånebehov. Se moneylender.dk for mere information om online lån og forskellige typer lån.

Forskel på banklån og onlinelån

Der er væsentlige forskelle på onlinelån og banklån som det er en god ide at være opmærksom på inden, man låner. Når man låner penge online, så er det som regel tale om det, man kalder for lån uden sikkerhed. Det vil sige, at du ikke skal stille sikkerhed for det lån, du vælger, i form af værdigenstande som for eksempel ejendom. Når du tager et banklån, kan du blive bedt om at skulle stille sikkerhed for det lån, du ønsker, og du skal i mange tilfælde også opgive, hvad du skal bruge pengene til. Når du låner penge online, kan du bruge pengene lige som du har lyst.

En anden forskel mellem banklån og online lån, er at det er meget mere effektivt at låne penge online. Når du finder et lån online, så går det kun få minutter fra du har besluttet dig for at låne penge til, du har ansøgt om lån og underskriver låneaftalen med NemID. De fleste online lånleverandører udbetaler også dit lån indenfor et par timer, hvis det er en hverdag.

Nemt at låne online

Sværhedsgraden, både når det kommer til at ansøge om lån og at få det indvilget, er med andre ord den største forskel mellem onlinelån og banklån. Siden processen online går så hurtigt, kan det være en god ide at overveje en ekstra gang om du har råd til at betale lånet tilbage i henhold til din låneaftale. Online lån kan nemlig også blive meget dyrere end forventet, hvis man ikke betaler til tiden. Det er simpelthen fordi, der løber gebyrer og renter oveni det oprindelige beløb, hvis man ikke kan betale det tilbage som aftalt. Derfor er det en god ide at overveje om man har brug for lånet og man kan betale det, så man ikke står i en uhensigtsmæssig økonomisk situation.

Når det er sagt, så kan et online lån være en god løsning for dig, der har brug for lidt ekstra penge her og nu, som du kan betale tilbage i mindre bider. Der findes mange grunde til, at man har brug for et lån, og nu hvor det er blevet så svært at låne penge i banken, onlinelån blevet det dominerende alternativ.