Hvordan holder du dig sund og rask

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Når man bor i en storby, som København, mangler det ikke på muligheder, for at holde sin krop toptunet, sund og rask. Alligevel kan det i perioder være svært at holde fast i de gode vaner. Læs med her, for tips og ideer til hvordan du kan holde dig i form, i en travl hverdag.

De gode vaner

Det er vigtigt at lade de gode vaner glide naturlig ind i hverdagen, for at have mulighed for at leve op til de høje ambitioner man ofte har til sin egen sundhed og helse. Det gør man bedst ved at skabe en hverdag, hvor træning, og et sundt kosthold, er noget man prioriterer højt. For mange kan det være god motivation i at træne sammen med andre. I København er det nemt at finde et yogacenter, fitness, eller en løbeklub, som passer til ens behov. På denne måde så ved man at det er nogen som forventer at man kommer, og det er derfor nemmere at komme afsted. For mange kan det være fornuftigt at lægge træningen tidlig om morgenen, altså inden arbejde, for at være færdig med det. I forhold til kost, så er det selvfølgelig vigtigt at spise sundt, og varieret. Nogen vælger at benytte sig af at abonnere på en måltidskasse, der findes mange sunde varianter at vælge imellem.

Det kan også være en god ide at lave en madplan, på den måde får du skabt et overblik over det du spiser, over tid.

En balanceret kost giver overskud

Maden er faktisk en vigtig del af vores velvære. Der er selvfølgelig vitaminer og mineraler, som vores kroppe er afhængig af, for at kunne fungere optimalt. Hvis du sørger for at spise varieret, efter de almindelige kostråd, så spiser du sandsynligvis sundt nok. Men hvis du lider af en form for allergi, eller har valgt at spise efter nogle bestemte principper, så kan det være du skal undersøge om du har brug for et kosttilskud. Hvis du er usikker, kan du forhøre dig med en diætist, eller få lavet nogle prøver hos din egen læge.

Et af de nye kosttilskud på markedet er CBD-olie, også kendt som cannabisolie. Cannabisolie bliver ofte omtalt som en vidunderkur imod forskellige sygdomme og lidelser, og den har også dokumenteret effekt på smertelindring, og virker bl.a. angstdæmpende. Hvis du har lidelser som peger i denne retning, er det absolut noget du burde overveje. Men også som almindeligt kosttilskud har CBD- olie flere positive effekter. Den reducerer stres og angst, samtidig som du får lavere blodtryk og bedre immunforsvar. Olien er også rig på essentielle vitaminer og mineraler. Hvis du er interesseret i at finde ud om CBD- olie kunne være noget for dig, så kan du med fordel læse en guide fra testfabrikken.

Men hvad er cannabis-olie egentlig?

Cannabis olie har været lovlig i Danmark siden 1. juli 2018, og kan købes hos helsekost butikker og online. Det er en hypet form for naturligt vidundermiddel, som kan hjælpe på mange forskellige lidelser og sygdomme. Også indenfor lægevidenskaben bliver det et stadig mere anerkendt produkt. Hvis du er interesseret i en sundhedsfaglig vurdering af cannabis oliens mange egenskaber, kan du læse mere hos sundhed.dk.