Hvordan investerer man i kryptovaluta?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Det kan være interessant at investere i kryptovaluta, fordi der er mulighed for, at du kan få flere penge mellem hænderne. Skal din investering være succesfuld, er det dog først nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvad investering i kryptovaluta drejer sig om.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta. Det vil sige, at der ikke findes fysiske mønter eller sedler, der knytter sig til en kryptovaluta. Den meste omtalte kryptovaluta er Bitcoin. Bitcon blev opfundet af den anonyme person Satoshi Nakamoto. Opfindelsen blev offentliggjort i 2008 og udgivet som open source i 2009. Efterhånden som folk fik øjnene op for kryptovalutaen steg kursen.

I december 2017 toppede kursen på Bitcoin, hvorefter kursen faldt kraftigt. Herefter kunne det virke som om, at kryptovaluta var et overstået kapitel. Men nu sker der ændringer på området, der tyder på, at dette ikke er sandt.

Facebook har nemlig annonceret, at de vil udgive deres egen digitale valuta ved navn Libra. Derudover vil der komme globale regulativer inden for kryptovaluta, som har til formål at stabilisere de meget svingende kurser. Det er sandsynligvis disse to udmeldinger, der har gjort, at kursen på Bitcoins endnu engang er stigende. Brug denne guide hvis du vil blive klogere på kryptovaluta.

Køb kryptovaluta hos eToro

Hvis du gerne vil begynde at investere kan det være en god idé at gøre brug af investeringsplatformen eToro, som du kan lære mere om her. På eToro kan du blandt andet handle med kryptovaluta, aktier, råvarer uden at skulle betale kurtage.

Fordi du ikke skal betale kurtage, er dette et rigtig godt sted at handle med kryptovaluta fra dag til dag. Denne daytrader-agtige investeringsform passer godt til investering i kryptovaluta, fordi kurserne svinger så meget.

På grund af de store udsving i kurserne på kryptovaluta, kan det godt betale sig at købe og sælge kryptovaluta i løbet af dagen. Hvis du investerer på denne måde, bør du dog være meget opmærksom på at have overblik over dine investeringer, så du ikke investerer flere penge, end du har råd til.