Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan man forebygger skæl i håret

Af Annoncør

Skæl kan være meget irriterende og generende, og det kan være svært at slippe af med. Derfor er det vigtigt at forebygge skæl i håret, så man undgår at få det i første omgang. Læs med her og find ud af, hvordan du forebygger skæl i håret.

Hvordan kan man forebygge skæl?

Skæl er et problem for mange, og det kan være svært at komme af med. Skæl opstår typisk på grund af en ubalance i huden, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der trigger skæl. Det kan eksempelvis være for meget sved eller olie i hovedbunden, men det kan også være en reaktion på produkter, man bruger i håret. Hvis man har problemer med skæl, så er det første, man skal gøre, at undgå alt for varme bade – varmt vand tørrer nemlig hovedbunden ud, og dette kan forværre problemet med skæl. I stedet skal man bruge lunkent vand til at vaske sit hår i, da dette ikke tørrer hovedbunden ud på samme måde. 

Yderligere bør man undgå at bruge for meget shampoo, da dette også kan tørre hovedbunden ud. Man bør desuden forsøge at finde en shampoo, der passer til ens hårtype – uanset om man har tørt eller fedtet hår – da dette også kan have indflydelse på forekomsten af skæl.

Hvordan man behandler skæl i håret

Skæl i håret er et problem, som mange oplever. Det kan være svært at behandle, og det kan være svært at finde ud af, hvad der rent faktisk forårsager skæl. Hvis man har skæl i håret, så kan man overveje at bruge en speciel shampoo mod skæl – disse findes typisk i de fleste supermarkeder eller helsekostbutikker.

Hvorfor får man skæl?

Skæl er et tegn på, at hovedbunden ikke fungerer, som den skal. Det kan have mange årsager, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvorfor man får skæl. Men nogle af de hyppigste årsager til skæl er:
– At hovedbunden er for tør. Dette kan enten skyldes, at man har en naturlig tør hovedbund, eller fordi man vasker sig for meget med sæbe, som tørrer hovedbunden ud.
– At hovedbunden er for fedtet. Dette kan have samme årsag som ovenstående – nemlig at man bruger for meget sæbe i håret – men det kan også skyldes en overproduktion af talg i hovedbunden.

Skæl i håret er et problem for mange mennesker. Det kan være generende og svært at komme af med.

Del artikel

Andre læser også