ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvorfor vælger man at bo til leje i København?

Af Annoncør

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er rigtig mange, der bor til leje i København. Det er naturligvis ikke uden grund, at der er mange, der gør det.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Lejebolig Mægleren

Faktisk er der flere forskellige grunde til, at en stor del af indbyggerne i den danske hovedstad, bor til leje, i stedet for at eje sin egen bolig.

En række af de mest udbredte årsager kan du læse mere om herunder. Ganske vist vil der her være tale om de mest udbredte grunde, men der kan også være andre årsager til, at folk har valgt at bo til leje.

Ved ikke, om det er permanent

For rigtig mange handler det om, at de ikke ved, om det er permanent. De ved ganske enkelt ikke, om de har i sinde at blive boende i København i en længere periode.

En stor del af dem, der flytter til København, gør det, fordi de skal læse eller arbejde. Det er dog ikke altid, at det betyder, at man har planer om at skulle bo i hovedstaden resten af sit liv.

Især for folk, der er under uddannelse, vil det være en fordel, at man hurtigt kan flytte, hvis man efter endt uddannelse får tilbudt et job i f.eks. Odense eller Aalborg.

Giver en større frihed

En stor del af dem, der vælger at bo i en lejet lejlighed i Kbh, har valgt at gøre det, fordi det giver dem en høj grad af frihed, som man ikke altid har, når man ejer sin bolig.

Hvad dette betyder er, at man stort set fra den ene dag til den anden kan finde sig en ny bolig. I de fleste tilfælde er der blot en opsigelsesperiode på tre måneder, hvorefter man kan flytte til et nyt sted.

Har ikke råd til ejerbolig

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er alle, der har råd til at købe en ejerbolig i København. Prisniveauet har nemlig nået et punkt, hvor det efterhånden er de færreste, der kan følge med.

Har man ikke råd til at købe en ejerbolig, er man derfor nødt til at bo til leje. Det vil sige, at det faktisk ikke er alle, der bor i en lejebolig i hovedstaden, der gør det med sin gode vilje. Mange gør det simpelthen, fordi det er deres eneste mulighed.

Vil gerne være en del af et bofællesskab

Sidst, men ikke mindst, er der også mange, der har valgt at bo til leje, fordi de har haft et ønske om at være en del af et bofællesskab.

Det er især blandt unge, at det er populært at bo sammen. Det giver ikke blot noget socialt at bo sammen, men betyder også, at der er en del penge at spare, da man ikke skal betale hele huslejen selv.

For mange unge handler det dog især om, at de finder det hyggeligt at bo sammen med andre unge. Derfor er der også rigtig mange, der vælger et bofællesskab, hvis de skal flytte til København.

Del artikel