Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvornår skal børn have vinterstøvler på?

Af Annoncør

Du skal overveje at skifte børnenes sneakers og termostøvler ud med vinterstøvler, når temperaturen er omkring fem grader.

Det vil typisk være her, at temperaturen når et niveau, hvor det er for koldt med sneakers, mens termostøvlerne også bliver for kolde, hvis barnet opholder sig meget udenfor i løbet af dagen.

Tidspunktet for, hvornår børn skal have vinterstøvlerne på, er mere bestemt af temperaturen, end det er af en bestemt måned. I Danmark rammer temperaturen dog oftest de fem grader, især om morgenerne, i oktober. Derfor er oktober ofte den måned, hvor du skal ud og købe nye vinterstøvler til dit barn.

I begyndelsen er det dog en rigtig god ide at sørge for, at dit barn har mulighed for at skifte over til enten sneakers eller termostøvler i løbet af dagen i takt med, at temperaturen stiger op ad dagen.

Så hvis dit barn har et rum, skab eller lignende i skolen, børnehaven eller vuggestuen, så vil det være en rigtig god ide at give mulighed for et fodtøjsskifte, så fodtøjet er tilpasset vejret.

Hvornår skal du købe vinterstøvler? God ide at være på forkant

Rådet er egentligt mest mindet mod børn, men det kan også bruges af voksne. For det er nemlig en rigtig god ide at være på forkant med vejret, så du har vinterstøvlerne på plads, før de skal bruges.

Slutningen af september eller begyndelsen af oktober er dermed et oplagt tidspunkt til at få styr på sæsonens vinterstøvler.

På den måde skåner du dit barn for, at der skal nogle kolde dage til med kolde fødder, inden vinterstøvlerne er parate til at hoppe i.

Sådan finder du de rigtige vinterstøvler

Det kan være noget af en opgave at finde de rette vinterstøvler til børn. Derfor er det en rigtig god ide at have et par ting på plads, inden du kaster dig ud i indkøbet.

  • Hav styr på størrelsen – og ikke mindst barnets fodlængde
  • Smalle, brede eller helt normalt i bredden?
  • Snørebånd, velcro eller til at trække i?
  • Hav dit budget på plads, inden du finder støvlerne
  • Korte eller lange støvler?
  • For eller uden for?
  • Hvor vandafvisende skal støvlerne være?

Et lille ekstra tip er, at du også skal se på dit barns fodstilling, når du køber vinterstøvler. En fast hælkappe kan være en rigtig god ide til børn, idet støvlen dermed bedre støtter op om barnets fod, især under løb og leg.

Del artikel

Andre læser også