Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvornår skal du kontakte et Dyrehospital i København? Se de gode råd her

Af Redaktionen

Hvis menneskets bedste ven har fundet sin vej ind i dit hjem, er han eller hende sikkert en af de allermest elskede familiemedlemmer.

For en hund er en stor del af enhver familie. 

Men ligesom mennesker kan hunde også blive syge, og her bør du overveje, om du skal kontakte et dyrehospital i København, Århus, Odense, Aalborg eller hvor end, du er fra. 

Hunde kan ikke fortælle hvor det gør ondt, eller om de lider – derfor bør du altid være opmærksom, når din hund ændrer adfærd eller viser andre tegn på sygdom. 

Din hund kaster op – er det seriøst, eller er det helt ufarligt?

Det er slet, slet, slet ikke ualmindeligt, at din hund kaster op. Det er ikke altid, det er seriøst, men det kan det dog være. Din hund kaster oftest op, fordi den har en virusinfektion, men det kan også være grundet andre ting.

Har din hund spist et fremmedlegeme, kan det have problemer med at blive nedbrudt, eller også kan det sætte sig fast i tarmen – er det sket, bør du omgående kontakte en dyrlæge eller et dyrehospital i København. Har din hund andre sygdomme som diabetes, nyresvigt og så videre, kan det også medføre opkastning.

Du bør opsøge en dyrlæge eller et dyrehospital i København, hvis din hund kaster op, og:

  • Ikke stopper igen – hvis opkastningerne bliver ved
  • Hvis hunden har feber, er sløv eller er dehydreret
  • Hvis hunden kaster vand op
  • Hvis opkastning og diarré er blandet med blod

Din hund ændrer adfærd, fordi den har ondt

Medmindre du er den ultimative dyrehvisker, kan din hund ikke fortælle dig, at den har ondt. Den vil i stedet ændre adfærd, og det er ikke altid noget, du bemærker – medmindre hunden har meget ondt. 

Snapper din hund eksempelvis ud efter dig, hvis du rører den, hvor den har ondt, eller hyler den, er det et tegn på, at der er noget galt – og så er det afsted til dyrlægen. 

Er det ikke en svær smerte, kan din hund finde på at holde sig mere for sig selv, have lyst til at gå tidligere hjem fra jeres gåtur, eller måske spiser den lidt mindre end normalt. 

Bemærker du, at din hund har ændret adfærd i mere end et halvt døgn, bør du kontakte en dyrlæge eller et dyrehospital i København.