MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

I årevis har de skåret ned: Nu kommer der endelig nye parkeringspladser

Af André Bentsen
Normalt forsvinder parkeringspladserne i København. Men nu kommer der 40 nye til en speciel gruppe. Foto: André Bentsen
Normalt forsvinder parkeringspladserne i København. Men nu kommer der 40 nye til en speciel gruppe. Foto: André Bentsen

På den københavnske parkeringsscene er det de sidste år kun gået én vej for bilisterne; ned.

Men nu har et politisk flertal givet grønt lys til oprettelsen af 40 erhvervsparkeringspladser.

Og det kan vise sig, at der er flere på vej.

Samtidig har teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL) nemlig bestilt et budgetnotat på op mod 300 ekstrapladser til erhvervslivet for at skabe bedre vilkår for den nødvendige biltrafik.

Det koster nemlig samfundet dyrt, når især håndværkere spilder tid og sviner miljøet på at køre rundt i halve timer for at finde en ledig parkeringsplads, når de skal løse opgaver for borgerne.

For at gøre det lettere for erhvervslivet at løse københavnernes behov, har fire partier (Ø, S, SF, Å) besluttet at konvertere 40 almindelige parkeringspladser forskellige steder i byen til erhvervsparkeringspladser i tidsrummet 7-17.

“Udfordringerne med at finde en parkeringsplads i København er kun blevet større i takt med, at antallet af biler er eksploderet. For at sikre bedre vilkår for erhvervslivet og for den nødvendige biltrafik tager vi nu politisk ansvar for at gøre det en smule lettere at finde en parkeringsplads som håndværker, og forhåbentlig bliver det dermed også en smule lettere for københavnerne at få besøg af en håndværker,” udtaler teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) i en pressemeddelelse.

Glade håndværkere

Hun er glad for, at det nu bliver gjort en smule lettere at være håndværker med behov for en bil i København:

“Vi er dog langt fra i mål, og derfor vil jeg også fortsat arbejde for at få konverteret endnu flere parkeringspladser til erhvervsparkering i fremtiden, siger Line Barfod.

Det ekstra budgetnotat skal indgå i de kommende budgetforhandlinger, og det vækker glæde hos DI Byggeri Hovedstaden, fortæller bestyrelsesleder Mads Raaschou:  

– Det er en rigtig god nyhed for håndværkere i Hovedstaden, at der nu kommer yderligere 40 øremærkede håndværkerparkeringspladser i København i dagtimerne. Dermed bliver det nemmere for håndværkere at finde en parkeringsplads tæt på der, hvor de skal udføre deres opgaver,” udtaler Mads Raaschou.

“Det er noget, vi har længe har presset på for i DI Byggeri Hovedstaden – og derfor er jeg selvsagt glad for, at teknik- og miljøborgmesteren har lyttet til erhvervslivet og indfører flere håndværkerparkeringsplader. Jeg vil også gerne kvittere for, at borgmesteren erkender, at vi ikke er i mål og vil se på muligheden for op mod yderligere 300 håndværkerparkeringspladser i København. Det er der i den grad behov for, siger Mads Raaschou.

Fakta

De 40 kommende pladser vil fortrinsvist blive placeret i tætbebyggede områder med høj parkeringsbelægning, og hvor der i forvejen findes relativt få pladser, samt på en måde, så de i så vid udstrækning tager højde for geografisk spredning og nærhed til ejendomme uden adgang til private parkeringspladser.

Det er særligt i dele af Indre By samt dele af Vesterbro, Nørrebro og Østerbro, at der i dag er langt mellem erhvervsparkeringspladserne, og hvor Teknik- og Miljøforvaltningen umiddelbart vil have fokus på at oprette nye pladser.

Pladserne vil, som de eksisterende konverterede pladser, blive reserveret i tidsrummet 7-17. Dermed vil beboerne i nærheden i mindre grad opleve, at der fjernes beboerparkeringspladser.

Del artikel

Andre læser også