I chok efter brand: Populære District Tonkin må udskyde åbning på ubestemt tid

Skrevet af: Michael Qureshi
District Tonkin i Store Kongensgade 71 Foto Rasmus Kramer Schou
District Tonkin i Store Kongensgade 71 Foto Rasmus Kramer Schou

Forleden kunne vi her på MigOgKbh fortælle, at nu åbnede District Tonkin med deres overdådige Bahn Mí på Vesterbrogade.

Der var planlagt åbning med gratis vietnamesisk gademad og øl fra Mikkeller i morgen mandag d. 6. juli. Men den åbning er udskudt på ubestemt tid.

Søndag eftermiddag gik der nemlig ild i en frituregryde, og der blev sendt massiv udrykning afsted til Vesterbrogade 56.

Rystede ejere

Det skriver Ekstra Bladet, som har talt med ejerne Nickie Mydung og Zeqa Haziri, som naturligt nok er rystede.

“Den indbyggede frituregryde begyndte at blive alt for varm, men på grund af en fejl i elektronikken ville den ikke slukke.

Vi forsøgte at slukke for hovedafbryderen, men heller ikke det hjalp. Det blev varmere og varmere. Da den begyndte at udvikle røg og brænde, skyndte vi os at få personalet i sikkerhed og ringede til brandvæsnet,” fortæller Nickie Mydong til Ekstra Bladet.

De slår fast, at de endnu ikke har klarhed over skaderne efter brandvæsenet fik ilden under kontrol og slukket.

Har fået stor succes i København

Vietnamesiske Nickie Mydung og kosovoalbanske Zeqir Haziri har ellers fået stor succes på den københavnske madscene De genskabte på magisk vis atmosfæren, duftene og ikke mindst smagene fra Vietnam.

Især smager deres Bánh Mì så vanvittig godt, at man kan leve højt på den i flere dage, når den sidste bid er taget.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Nu er det store spørgsmål så blot, hvornår District Tonkin kan få lov til at lave Grand Opening.