Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Planteunivers: I dag åbner en ny grøn oase i København

Af Mathilde Mågård Hansen
I weekenden er der blandt andet Høstmarked hos Byens Plantetorv på Refshaleøen. Foto PR
I weekenden er der blandt andet Høstmarked hos Byens Plantetorv på Refshaleøen. Foto PR

Tirsdag den 1. juni 2021 slår Byens Plantetorv dørene op.

En ny 700 kvm. grøn oase målrettet byboeren placeret i én af de særlige rå bygninger på Refshaleøen i København, der danner rammerne om det rustikke plantetorv.

Her vil du blive mødt af sæsonaktuelle planter, et planteværksted til klargøring af dit køb, en lille café, et drivhus til workshops, smart rådgivning til os uden grønne fingre – og transporten af dine planter hjem, skal du ikke bekymre dig om.

Foto PR

Flere planter til hjemmet

Nu kommer en god nyhed til alle, der ønsker mere grønt i deres hjem og liv.

I dag åbner Byens Plantetorv nemlig, og det er en grøn oase på 700 kvm. placeret centralt, så man nemt kan cykle dertil.

På Refshaleøen vil man fremover kunne forelske sig i planter, som passer til hjemmet i byen, i én af de rå bygninger.

Udbuddet vil være sæsonbestemt og i det omfang, det er muligt, også økologisk, og stedet vil derfor altid byde på en ny grøn oplevelse.

Udover planter vil det være muligt at købe alt det tilbehør, du har brug for – og i stedet for at slæbe det hele med hjem, vil man i planteværkstedet kunne plante om med jord og gødning i den krukke, du ønsker, så du slipper for at slæbe alle remedierne med hjem og få spredt jord ud alle vegne derhjemme.

Også til folk uden grønne fingre

Bag stedet står den 33-årige iværksætter Pernille Francke, der har skabt Byens Plantetorv for at gøre det nemt for alle i byen at leve mere grønt;

”Jeg har ikke selv grønne fingre og har derfor selv haft svært ved, hvordan man kunne få det grønne ind i sit hjem, når man ikke lever med en stor have og masser af plads.

Derfor har det for mig handlet om at skabe et inspirerende sted, hvor man får det, man har brug for – lige fra et godt og inspirerende udvalg til enkel rådgivning, der gør det nemt for alle at leve med planter og ikke mindst muligheden for at gøre planten klar på stedet til at komme med hjem.

Byens Plantetorv er en symbiose mellem de etablerede havecentre med et bredt udvalg og den lokale butik i byen med de særligt udvalgte og omplantede varer”, fortæller Pernille Francke.

Foto PR

Fra café til workshops – og hjælp til transporten hjem

Byens Plantetorv byder, udover et planteværksted, også på et stort drivhus, som man kan leje til private arrangementer, og hvor det er planen, at man løbende kan tilmelde sig workshops.

Hver weekend vil der desuden være plads til at tage en pause ved plantetorvets lille udendørscafé, som byder på kaffe, te og sodavand.

På alle planter finder du information om, hvordan du bedst passer den enkelte plante, ligesom der også vil være markeret det rum, den bedst egner sig til at stå i – lige fra badeværelset til altanen.

Og skulle du forelske dig i flere planter og krukker, end der kan være i cykelkurven, hjælper Byens Plantetorv gerne med levering.

Det bliver nemlig i løbet af juni også muligt at få hjælp til at få det hele leveret hjem med bud til døren.

Hvad: Byens Plantetorv
Hvor: Refshalevej 167D – lige ved siden af street food-området Reffen
Hvornår: Har åbent alle dage fra kl. 11-19. Den lille café holder åbent fra torsdag til søndag

Del artikel

Andre læser også