ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ifølge lovgivningen skal afløbsrør isoleres når de gennembryder brandklassificerede bygningsdele

Af Annoncør

Vidste du, at det er et lovkrav, at afløbsrør isoleres, hvis de gennembryder brandklassificerede bygningsdele? Måske ikke. Men hvis du bor i en etageejendom i København, så kan det være, at du skal undersøge om det også gør sig gældende for dig og din bolig – og om dine afløb lever op til lovgivningen på området.

Hvis du bor i København i en ældre etageejendom – eller en nyere for den sag skyld – så kan det være, at du lige skal tjekke om dine afløb lever op til den gældende lovgivning på området. Det kan nemlig være farligt, hvis der opstår brand i din ejendom, hvis dine afløbsrør ikke er isoleret korrekt. På den måde kan branden sprede sig ekstremt hurtigt.

Forebyg brand med isolering

Isolering af afløb er altså vigtigt, hvis man vil forebygge at brand spreder sig hurtigt. Branden kan nemlig sprede sig via manglende isolering af afløb, selvom brandsikringen er udført korrekt i en etageadskillelse. Afløb er nemlig ofte lavet af plastrør og ved en brand vil et plastrør hurtigt smelte – og det betyder, at der så vil være en åbning mellem to etager, hvor branden kan sprede sig.

Flere fordele ved isolering

Ved at isolere dine afløbsrør får du faktisk flere fordele med i købet end bare brandsikring, selvom det burde være nok i sig selv. Du får faktisk også lydisoleret dine rør. Du kender det sikkert, hvis du br i en etageejendom, så kan du sikkert indimellem høre dine naboer tale. Lyden kan nemlig løbe gennem de steder, hvor der ikke er isoleret. Ved en isolering søger du også for, at du mindsker energitabet, hvilket betyder at varmen altså ikke fiser op til naboen i stedet for at blive i din lejlighed. Du kan tage kontakt til Dansk Isolering og høre mere om fordelene ved isolering.

Del artikel