Københavner med i front: Flot sølvmedalje til Danmark ved det uofficielle VM for kokke
I går blev finalen i det såkaldte kokke VM afholdt.
Bocuse d’Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, som hver andet år afholdes i Lyon, Frankrig.
Den blev stiftet i 1987 af den franske kok Paul Bocuse.
Efter en flot sølvmedalje ved EM sidste år var den danske kandidat Ronni Vexøe Mortensen, som til daglig er kok og assisterende køkkenchef fra den 3-stjernede Michelinrestaurant Geranium, klar til at gentage successen.
Det blev nemlig til endnu en sølvmedalje med sin assistent Sebastian Holberg Svendsgaard, coach Rasmus Kofoed og præsident Francis Cardenau ved sin side.
Det danske hold skulle lave to serveringer: en tre-retters take away-menu med cherrytomater som hovedingrediens og en fadservering med oksebovkile som hovedingrediens. Hertil en sovs og tre slags tilbehør.
Frankrig tog guldet med 2428 point, tæt forfulgt af Danmark med 2329 point og tredjepladsen gik til Norge med 2234 point.
Bocuse d’Or er på alle måder en holdkonkurrence og Ronni Vexøe Mortensens coach Rasmus Koefod (ejer og køkkenchef på Geranium) er den eneste i historien, der har vundet både guld, sølv og bronze ved selv samme konkurrence.
Sidst i 2011, hvor han tog førstepladsen.