Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

International guide: To Kbh-restauranter blandt årets ”bedste nye” i Danmark

Af Kaspar Mørk Arianto
Restaurant Frank
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Restaurant Frank Foto: Kaspar Mørk Arianto

Mandag den 19. november lanceres den anerkendte White Guide Danmark 2019. I den forbindelse uddeles en række eftertragtede priser – herunder ”Årets Bedste Nye Restaurant”. To ud af tre nominerede er fra København.

White Guide blev grundlagt i Sverige for snart 15 år siden, og restaurantbiblen har sidenhen gået sin sejrsgang i Skandinavien.

Flere kalder den for ”den nordiske Michelinguide”, men flere fagfolk vil nok sige, at de foretrækker White Guide over den hæderkronede, røde restaurantvejviser.

Det skyldes ikke mindst, at anmeldelserne i White Guide er transparente på en måde, så man kan se hvor mange point, et spisested har fået for f.eks. mad og service. Ikke så meget frankofilt hemmelighedskræmmeri der.

Masser af københavnske vinderchancer

I forbindelse med lanceringen af White Guide Danmark 2019 kåres også vindere i 13 forskellige kategorier lige fra ”Årets Vinkort” til ”Årets Fiske- og Skalddyrsoplevelse”.

I nomineringsfeltet finder man kendte og pristunge københavnerdarlings som Noma, Geranium, AOC og Kong Hans Kælder.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Der er dog også blevet plads til mere budgetvenlige indslag som Anarki på Frederiksberg og Barabba i Store Kongensgade.

Du kan få det fulde overblik over alle kategorierne og de nominerede ovre på www.whiteguide.dk

Bedste nye restauranter i København

Særligt prisen som ”Årets Bedste Nye Restaurant” får masser af opmærksomhed år efter år.

Denne gang er hele to ud af tre nominerede fra København, nemlig Ibu på Vesterbrogade og Frank i Ny Adelgade lige bag D’Angleterre.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasserestauranter i København

Ibu er topkokken Henrik Jyrks bud på en malaysisk smagseksplosion i et lille og lækkert indrettet lokale med grå farvetoner og tunge gardiner.

Ibu betyder ”mor” på malaysisk og indonesisk, og som en dansksproget madmor med asiatisk gehør byder Henrik Jyrk på retter fra så lidt som 85 kr. og en tastingmenu med alle 13 retter fra menuen til 650 kr.

Frank i Ny Adelgade er på blot et år blevet en af byens foretrukne restauranter for branchefolk.

Her sipper nogle af Københavns bedste sommelierer årgangsvine til spotpris, når de har fri, ligesom dygtige kokke stimler sammen i det lille, murstensblottede og dybt charmerende lokale for at spise mad fra Bocuse D’Or-sølvvinderen (som assistent) Christoffer Brinks hånd.

En 8-retters menu på Frank står i 545 kr.

Hvis man vil overvære prisoverrækkelsen på forreste række, så kan man booke billetter her

Vil du have Top 10 lister og vores bud på de bedste spisesteder og caféer i København og i de forskellige bydele – så tjek vores Spiseguide her

Tilmeld dig til MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indbakke – tilmeld dig her

Del artikel

Andre læser også