MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Smagen af festival: Ikonisk burgerjoint fra Roskilde Festival er flyttet ind i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hvordan står det til med dine Roskilde-blues? Er det lige så slemme som vores?

Så vil vi gerne komme med en lille håndsrækning.

Festivalens måske mest kendte burgerjoint har nemlig åbnet en lille burgerbar i Studiestræde, hvor du kan sætte hænderne om den go’e gamle tohåndsburger – præcis som du husker den.

Kristinedal Burgers i Studiestræde. Foto Mathilde Mågård Hansen

Kendt fra Roskilde Festival

I 2003 havde Kristinedal sin første tur på Roskilde Festival, og der stod de egentlig frem til 2019.

Nu kan du smage de velkendte burgere med langtidsstegt oksetykkam eller store, flotte hakkedrenge lige her midt i København.

I december sidste år åbnede Kristinedal Burgers deres første faste burgerbar udenfor de velkendte festivalpladser, og den er der sidenhen blevet taget rigtig godt imod.

På menuen er der selvfølgelig både den velkendte Oxburger med langtidsstegt og marineret pulled beef, frisk kålsalat, røget flagesalt og chiliremoulade, storsælgeren Bacon Cheese med en stor hakkedreng af oksekød, bacon, cheddar, hjemmelavet agurkesalat, ’ketter’ og ’remo’ men også to veganske burgere, hvis man mere er til den slags.

Hos Kristinedal laver de så meget som muligt fra bunden af, og det kan især smages i deres hjemmelavede agurkesalat eller i deres chili.

Foto PR

Burgere med historie

På Roskilde Festival kunne Kristinedal snildt lave op imod 30.000 burgere på bare fire dage, men her i Studiestræde er tempoet lidt noget andet.

”Vi har fået tid til at kredse lidt mere om det, så hver eneste burger sidder lige i skabet,” fortæller Jeppe Christensen, der har arvet interessen fra sin farfar.

Det var nemlig ham, der i 1970’erne anskaffede sig sine første Herefordkvæg på avlsgården Kristinedal i Nordsjælland, og efterfølgende serverede den første burger fra en prærievogn på Roskilde Dyrskue i 1978.

I 1993 overtog børnebørnene, heriblandt Jeppe Christensen, forretningen, og det blev til en årelang festivalsommer på Roskilde indtil de besøgte Copenhell i 2019.

Nu er prærievognen dog parkeret for en stund, da de fremover holder fast til i Studiestræde.

Burgerbaren har åbent tirsdag-lørdag fra kl. 12, og du kan selvfølgelig stadig vælge mellem enhånds- eller tohåndburger – præcis lige som du husker det fra festivalpladsen.

Hvad: Kristinedal Burgers
Hvor: Studiestræde 37, 1455 København K
Hvornår: Åben tirsdag-søndag fra kl. 12
Hvor meget: Tohåndsburger fra 75 kr. og enhåndsburger fra 50 kr.

Del artikel

Andre læser også