ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikonisk spillested i Indre By indstiller alle koncerter: Kan ikke betale sig

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Jazzhus Montmartre Facebook
Foto: Jazzhus Montmartre Facebook

Montmartre på St. Regnegade i Indre By indstiller al koncertaktivitet.

Det kan ikke længere betale sig for dem at afholde koncerter, da de grundet Corona kun må sælge 35 billetter mod normalt 85 til hver koncert.

Senest i 2017 blev spillestedet reddet af Københavns Kommune med en årlig støtte på 700.000 kr. men nu er det altså slut.

Læs også Sommerhygge til vands: Kom med til jazz-koncerter på kanalerne

Efterlyser mere økonomisk støtte

Jazzhuset har rødder tilbage til 1959, men Corona-begrænsninger tvinger klubben til at indstille alle koncerter og afvikle den legendariske jazzklub, som før har fået fint besøg af bl.a. Stevie Wonder.

“Det er en sørgelig situation for dansk kulturhistorie, for København og for hundredevis af kunstnere, som mister en vigtig scene.

Montmartre har lagt lokaler til tusindvis af legendariske koncerter siden åbningen i 1959 og har medvirket til at uddanne flere generationer af musikere fra sin scene. Men vi kan ikke forsvare at fortsætte driften med mindre nogen i 11. time kommer os til undsætning. Min telefon er åben.

Men i forhold til vores ansvar i den givne situation, er vi nødt til nu at tage skridt til at lukke huset ned på forsvarlig vis,” siger bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i en pressemeddelelse.

Beslutningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og Montmartre har således afholdt sin sidste koncert i lørdags, d. 29. august 2020.

Samtidig er husets to faste medarbejdere, direktøren og musikchefen, Jan Lundgren, opsagt, ligesom husets timelønnede tjenere, afviklere og lydteknikere er sendt hjem, og lejemålet opsagt.

Huset, der har været drevet som en non-profitinstitution, har behov for ca. 2,4 mio. kr. årligt i tilskud fra stat, kommune og fonde for at løbe rundt, og selvom kommunen havde bevilliget sin part, er det ikke nok uden tilsvarende støtte fra staten.

Læs også Blæret event i weekenden: Kom til jazz & cocktails på toppen af Copenhill

Foto Jazzhus Montmartre Facebook

Indstillet som regionalt spillested

Ledelsen retter samtidig en tak til Københavns Kommune for tidligere i år at have indstillet Jazzhus Montmartre til at blive regionalt spillested med udsigt til betydelig støtte fra både stat og kommune, som kunne have reddet Montmartre gennem både Corona og også på den lange bane have sikret husets overlevelse.

“Det kom noget bag på os, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik valgte at tilsidesætte den faglige indstilling fra Københavns Kommune og dermed trak tæppet væk under Montmartres langsigtede fremtid.

Kommunen ønskede at sikre en vigtig blanding af kulturarv og fornyelse inden for jazzen og pegede derfor på Montmartre.

Vi håber, at staten og kommunen i sidste øjeblik finder en redning på målstregen, men klokken er fem minutter i tolv, og vi har sagt både lejemål og personale op med de gældende varsler,” siger Michael Christiansen.

“Vi begræder situationen, men det er ikke muligt for os at drive huset på det ønskede niveau med indtægterne fra kun 35 billetter mod normalt 85 pladser.

Vi havde håbet, at staten ville komme med en større hjælpepakke, som kunne afværge situationen, men det netop indgåede forlig er for lidt og for sent.

Det er trist set i lyset af, at Montmartre satte rekord i besøgstal op til Corona-krisen,” siger husets adm. direktør, Jonas Dyrved.

Montmartre har årligt afholdt cirka 230 koncerter, for 12-14.000 publikummer og med mere end 600 udøvende musikere på scenen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel