Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Udlover dusør: Ikoniske isvafler stjålet fra kendt isbutik i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Vaffelbageren
Foto: Vaffelbageren

Det var en ubehagelig overraskelse, der ventede medarbejderne hos Vaffelbageren i Nyhavn, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Foran den kendte isbutik har i mere end 25 år stået to kæmpestore, kunstige isvafler, som har fungeret som blikfang og givet forbipasserende lyst til is, men nu er isvaflerne pludselig væk.

De to udstillingsvafler var låst fast med kæder, men imens butikken holdt lukket, har nogen klippet kæderne over og fjernet isvaflerne.

Leder i gader og baggårde

Til MigogKbh fortæller indehaver af Vaffelbageren, Ditte Glasdam, at man i butikken er meget kede af tyveriet, og at man håber på, at vaflerne finder retur til Nyhavn.

“Vi har kaldt personalet på arbejde, så vi kan lede i gader, stræder og baggårde, for vi vil så gerne have vaflerne igen,” fortæller Ditte Glasdam.

Hun fortæller samtidig, at det ikke er første gang, vaflerne forsvinder.

“Det er flere gange sket, at vaflerne er havnet i kanalen eller blevet slæbt med af berusede folk på vej hjem fra en bytur,” siger Ditte Glasdam.

Sådan ser de to forsvundne isvafler ud. Foto: Vaffelbageren

Vaflerne er dog altid vendt retur, fordi de er blevet fundet i kvarteret, eller fordi de berusede tyveknægte har fået dårlig samvittighed og er vendt tilbage med dem. Og når vaflerne har været en tur i kanalen, har de været nemme at finde, idet de flyder på vandet.

Gennem årene har flere interesserede personer også kontaktet Vaffelbageren med henblik på at få lov til at købe de ikoniske kæmpevafler, men hver gang har svaret været, at vaflerne ikke er til salg.

For nogle år siden valgte man hos Vaffelbageren at låse udstillingsvaflerne fast for at undgå flere forsvindingsnumre, og denne gang virker tyveriet således til at være anderledes.

Det lader ikke til at være et sjovt påfund på vej hjem fra bytur, idet nogen har klippet kæden over med et stærkt værktøj.

Hjælp med at finde vaflerne

Ditte Glasdam håber, at københavnerne vil hjælpe med at finde de forsvundne vafler, da de har stor affektionsværdi.

De blev nemlig skabt af en bekendt scenograf fra Det Kongelige Teater for godt 25 år siden, og de er derfor ikke nemme at erstatte.

Af samme årsag har Vaffelbageren valgt at udlove en dusør på 1.000 kroner per vaffel til den, der kan hjælpe med at finde de ikoniske udstillingsgenstande.

Hos Vaffelbageren opfordrer man derfor københavnerne til at holde øjne og øre åbne, og indehaverne såvel som personalet vil være dybt taknemmelige, hvis vaflerne finder hjem til adressen Nyhavn 49 igen.

Vaflerne er omkring 90 centimeter høje og ganske tunge, da de er udstyret med fødder af metal.

Der er tale om én softice og én gammeldags isvaffel med tre kugler, flødeskum og syltetøj.

Ved du noget om de forsvundne isvafler, kan du kontakt Vaffelbageren på Facebook.

Del artikel

Andre læser også