Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indret boligen til optimal udnyttelse af solens stråler

Af Annoncør

I Danmark er solens stråler en mangelvare halvdelen af året. Om sommeren kan solen omvendt være irriterende. Natten bliver aldrig hel mørk, og du får pludselig svært ved at sove i lyset og varmen. 

Derfor kræver en dansk bolig gode og solide gardiner. Solen står stærkt i Danmark og er meget upålidelig. 

Gardiner som plissegardiner, hvor du selv kan tilrette præcis til solens stråler, er derfor perfekt til det danske hjem. 

Plissegardiner i alle rum? 

Hvordan fungerer gardiner i boligen meget kort? 

I dagtimerne skal gardiner være trukket fra, så strålerne fra solen kan lyse boligen op. Dog hedder reglen ikke – jo mere sol des bedre. 

I visse tilfælde kan den skarpe sol være et irritationsmoment, særligt den lavthængende eftermiddags- og aftensol. Løsningen er her at anskaffe gode gardiner, du kan tilpasse efter jeres solbehov. 

Her er plissegardiner geniale. De lader jer rykke gardinerne rundt, så de passer perfekt til jeres behov. Det sker ofte, at solens direkte stråler er et irritationsmoment, men ønsket er ikke komplet mørklægning af boligen. 

Her vil du med plissegardiner kunne justere, så den direkte solstråle dækkes til, samtidig med at du får masser af sol banket ind i boligen. 

Om natten skal gardiner helt kunne lukke soveværelset helt inde. Det skal kunne give komplet mørke i sommerens solrige nætter. Det skal holde gadelys, lys fra haven eller naboen på fjern afstand. Her er plissegardiner igen en skøn løsning. 

Om du så skal installere plissegardiner i alle rum, må du vurdere. Nogle mennesker har behov for stærke mørklægningsgardiner i soveværelset for at kunne nyde deres søvn. Og så gælder det, at ikke alle mennesker lever deres liv med en 8-16 arbejdsrutine. Her kræves der ofte stærkere gardiner. Det fjerner dog ikke behovet for plissegardiner i boligens andre rum.

Tænk grundigt over indretningsmulighederne

Når boligen skal indrettes, skal I altid have en plan for, hvordan slutresultatet skal se ud. 

For mange mennesker findes den plan ret sent i processen, eller de har undladt at overveje ret essentielle dele ved indretningen. Her kunne det sagtens være belysningen udefra.

Naturlig belysning er skøn i enhver lejlighed, og en erstatning herfor er aldrig helt den samme. Men mængden og tilpasningen af solens stråler i lejlighedens indretning skal gerne spille sammen og ikke blot være et heldigt eller uheldigt biprodukt af din indretning. 

Tag derfor altid ting in mente, som hvor solen rejser sig og går ned – som et minimum.

Del artikel

Andre læser også