Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Klimavenlige krydderurter i København: Lokale og fulde af smag

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Vi kender formentlig alle sammen det med at købe friske krydderurter i supermarkedet, der hverken smager af det store eller er friske særligt længe.

Oftest er krydderurterne, vi normalt køber i et supermarked transporteret over lange afstande, og det påvirker naturligvis både holdbarhed og smag, og så er det heller ikke specielt klimavenligt.

Det vil tyske, Infarm, gerne lave om på med deres vertikale køkkenhaver, hvor krydderurterne i stedet bliver dyrket direkte i butikken.

Både til fordel for dig og for klimaet.

Foto PR

Helt ny teknologi

Konceptet Infarm stammer fra Tyskland og er baseret på banebrydende teknologi – og en pæn portion passion.

Med drømmen om at dele deres krydderurter med alle stiftede Osnat Michaeli og brødrene Erez and Guy Galonska Infarm i Berlin i 2013.

Den nye og banebrydende teknologi gør det muligt for byer over hele verden at blive selvforsynende, så de både tilbyder deres kunder et friskere og længere holdbart produkt, mens de samtidig er med til at nedbringe klimaaftrykket.

Lokale køkkenhaver

Drømmen om sin helt egen køkkenhave kan ofte være stor for københavnerne men svær at føre ud i livet.

Med de nye køkkenhaver fra Infarm i 67 Irma-butikker over hele København er det næsten ligesom at have sin egen.

Krydderurterne dyrkes lokalt, og faktisk så lokalt at det sker inde i butikken, hvor du normalt handler, eller på deres kæmpe farm i Høje Taastrup.

Produktionen er så tæt på dig som overhovedet muligt, og det betyder også, at transport er gjort til et absolut minimum.

Derudover er vandforbruget også reduceret med hele 95% fra den traditionelle dyrkningsmetode, da hver krydderurt får lige præcis den mængde vand, den skal bruge.

Madspild bekæmpes også, fordi dyrkningen tilpasses efterspørgslen i den enkelte butik.

Der bliver høstet fra de vertikale køkkenhaver to gange om ugen, og de koster 22 kr. per bundt.

Foto PR

Længere holdbarhed

Når du køber de lokalt og klimavenligt dyrkede krydderurter får du dem med rod på.

Det gør, at de holder sig friske endnu længere.

Du behøver ikke at opbevare dem i køleskabet, men giv dem i stedet masser af lys og cirka to centimeters vand – og de vil elske dig for det.

I de danske butikker vil du kunne finde italiensk basilikum, græsk basilikum, bordeaux basilikum, koriander, koriander konfetti, kruspersille, bredbladet persille, dild, purløg, rosmarin, timian, salvie og grøn mynte (sorter afhænger af sted).

De er naturligvis alle 100% lokale og fri for kemiske pesticider – og selvfølgelig fulde af næringsstoffer og smag, fordi de ikke behøvede at rejse langt for at nå din tallerken.

Sundt for dig og sundt for planeten!

Hvad: Infarm – lokale og klimavenlige krydderurter
Hvor: I 67 Irma-butikker over hele København. Find din nærmeste her
Hvor meget: 22 kr. pr. bundt
Hvordan: Læs mere om Infarm lige her og på Instagram her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også