ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inkjet-printere: Historien og teknologien bag dem

Af Annoncør

Inkjet-printere er nogle af de mest populære typer printere på markedet. De er kendt for deres kvalitets udskrivning, såvel som deres lave pris pr. side. Men hvordan fungerer inkjet-printere? Og hvor kom de fra? I denne artikel vil vi tage et kig på historien og teknologien bag inkjet-printere.

Historien bag inkjetprinterne

Deres historie og teknologi er fascinerende, startende med HP thinkJet i 1984, da Hewlett-Packard frigav den første inkjetprinter til massemarkedet, men før printerpatroner blev skabt. Inkjet-printere bruger blækpatroner, som har flere fordele i forhold til blæk bånd, der bruges af ældre modeller af printere. Termiske boble dyser var en tilfældig opfindelse, der gjorde inkjet-udskrivning meget mere støjsvag end traditionel dot matrix-udskrivning. Denne teknologi ville med tiden blive brugt i inkjet-printere, og den fungerede ved at føre elektricitet gennem en silicium film. Dette skabte blæk bobler, som derefter blev kastet ud på papiret for at skabe det ønskede print. Inkjet-printeren er kommet langt siden dens tidlige dage, og den er nu en af ​​de mest populære typer printere på markedet.

Teknologien bag inkjetprinterne

Inkjet-printere fungerer ved at sprøjte blæk på et stykke papir. De har fået deres navn fra det blæk, de bruger, når de udskriver. Blækket opbevares i små patroner, der er placeret inde i printeren. Når du sender et dokument til udskrivning, opvarmer printeren først blækket inde i patronen. Dette får blækket til at udvide sig og blive til en fin tåge. Tågen sprøjtes derefter på papiret gennem en række små dyser. Blækket afkøles og tørrer, hvilket skaber det billede, du ser på siden.

Er du løbet tør for printerpatroner, så find canon printerpatroner her samt printerpatroner af andre kendte mærker.

Det interessante er, hvor små blækdråberne er – typisk omkring 50 mikrometer i diameter. Til sammenligning er det mindre end menneskehår! I nogle af de mest avancerede inkjet-printere kan den være så lille som en rød blodcelle! Dette gør det muligt at skabe meget præcise billeder med forskellige farver.

Blæk placering er så præcis, at inkjets kan skabe opløsninger på op til 1440 × 1440 punkter pr. tomme (dpi). Det betyder, at dine billeder og grafik vil se realistiske ud og af høj kvalitet.

I dag bruges inkjetprintere af millioner af mennesker over hele verden. Uanset om du har brug for en lille printer til lejlighedsvis brug eller en storstilet maskine til professionelt print, er der en inkjetprinter, der vil opfylde dine behov. Takket være deres alsidighed og overkommelige priser er inkjet-printere blevet en af de mest populære typer printere på markedet i dag. De er perfekte til hjemme- og kontorbrug og kan udskrive dokumenter og fotos i høj kvalitet.

Del artikel