ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få professionel hjælp: Innovativt fitnessstudie hjælper dig tilbage i form efter Corona

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Har du i løbet af de sidste par måneder stået med en positiv Corona-test i hånden, så ved du også godt, at det kræver en hel del at komme tilbage i form.

Men tilbage i form skal man jo, og en god måde at komme det på kan være hos Orangetheory Fitness.

Her er du nemlig under hele træningen – der altid ledes af en certificeret coach – udstyret med en pulsmåler, der hele tiden holder øje med, om din krop kan følge med, og så har de nogle særlige forhold, der gør træningen ekstra tryg for dig, som lige har været syg.

En måned med træning

For at se hvad træningen på relativt kort tid kunne gøre for kroppen både fysisk og mentalt, sendte vi en testperson afsted fra MigogKbh-teamet, der i efteråret havde været Corona-smittet.

Vi ville gerne opnå de mest præcise resultater, så derfor startede og sluttede vi med en kropsscanning, der blandt andet måler vægt, muskelmasse og fedtprocent.

Og allerede her blev vores testperson forbløffet over udgangspunktet:

”Det overraskede mig, hvor hurtigt min krop var kommet ud af form efter sygdommen. Jeg havde slet ikke regnet med, at det ville gå så stærkt.”

Udfordringen gik herefter med 3-4 træninger hver uge og med mellem 6-7 faste træninger alle hverdage og fire træninger lørdag-søndag spredt ud over hele dagen, så var der gode muligheder for at gøre træning til en del af hverdagen.

Ingen træninger er ens, så du kan altid forvente en sjov, udfordrende og anderledes workout.

Gruppetræning på den sikre måde

Når man lige har været igennem et udmattende sygdomsforløb, så er det rart at vide, at man trygt og sikkert kan begynde at træne blandt andre mennesker igen.

Og særligt her skiller Orangetheory Fitness sig ud fra andre steder.

Selve træningen består af en times gruppetræning for hele kroppen med fokus på pulsbaseret intervaltræning.

Undervejs bliver du udfordret på både et løbebånd, en romaskine og med håndvægte samt egen kropsvægt på gulvet, og alle træninger ledes naturligvis af en certificeret coach, så du er sikret et effektivt workout.

Gennem hele træningen har du din ”egen” station med god afstand til andre medlemmer.

”Når man har været isoleret i en hel uge, så er det lidt specielt at komme ud blandt andre mennesker igen. Det skal man lige vænne sig til.

Men fordi der bliver sprittet af flere gange i løbet af træningen, og man for eksempel ikke deler håndvægte med andre, så føler man sig hurtigt meget mere tryg,” fortalte vores testperson efter allerede første træning hos Orangetheory Fitness.

Sådan gik det for vores testperson

Efter en måned blev det tid til at gøre status for MigogKbh’s testperson.

Til hver træning blev der i gennemsnit forbrændt 500 kalorier, muskelmassen var steget og fedtprocenten faldet – hvilket må betegnes som en succes på så kort tid.

Faktisk kan vi se på de tre kropsscanninger, der blev udført før Corona, kort efter endt sygdomsforløb og efter én månedstræning, at vores testperson havde fået sin muskelmasse tilbage på samme niveau som før Corona.

”Jeg har virkelig kunne mærke en forskel på min krop, efter jeg er kommet i gang igen. Jeg har fået mere energi og går ikke lige så hurtigt død om aftenen, og så føles min krop bare stærkere.

Til at begynde med var det en lille smule angstprovokerende at begynde at træne igen, når man selv føler sig helt, helt ude af form – men her er jeg blevet virkelig positivt overrasket over Orangetheory,” fortæller vores testperson efter en måneds træning.

”Det er også bare virkeligt rart at se, at her træner mange forskellige typer af mennesker, og at man ikke behøver at kunne løbe et maraton for at være med. Man kan tage det helt i sit eget tempo, og stadig blive udfordret.

Det har nok egentlig været det vigtigste for mig, og det har virkelig gjort, at jeg har følt mig velkommen og taget godt imod.”

Vil du også gerne selv prøve kræfter med Orangetheory Fitness, så kan du booke en gratis prøvetime lige her.

Hvad: Orangetheory Fitness på Amager Strand
Hvor: Prags Boulevard 80, 2300 København S
Hvornår: Seks til syv faste træninger alle hverdage og fire i weekenden
Hvor meget: Medlemskaber fra 599 kr. om måneden
Hvordan: Læs mere om Orangetheory Fitness lige her

Del artikel