ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stod bag flere værker ved Copenhagen Light Festival: Nu aktuel med intens totaloplevelse

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Lyskunstner, Martin Etsted, og Båll & Brand stod bag flere værker ved dette års Copenhagen Light Festival.

Et af værkerne, som blev vist på facaden af den historiske bygning Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv, var fragmenter af kunstværket, The Ice is Melting at the Pøules.

Den 8. maj 2021 kan du opleve The Ice is Melting at the Pøules in Concert II.

En intens totaloplevelse med live sangere og musikere, storskala laserprojekteringer, video visuals, dans og ord, som fortolker de sidste mange års klimaforandringer og den voldsomme afsmeltning af indlandsisen, vi lige nu oplever i mængder af 8 millioner liter vand – i sekundet.

Foto PR

En intens totaloplevelse

Det bliver en totaloplevelse med live sangere og musikere, video visuals, dans og meget mere, som du kan opleve på Refshaleøen

Oplev blandt andet Robotic Folk (LT) feat. Oliver Hoiness, Jesper Bang Marcussen, sanger Karina Nus Pedersen, balletdanser ved Den Kongelige Ballet Jón Axel Fransson, sopran fra Den Kongelige Opera Sine Bundgaard, digter Lasse Nyholm, skuespiller Samuel Traum, Laserfar og Båll & Brand i kampen mod elementerne.

Formatet med kortere, men flere intense oplevelser er en videreførelse af et eksperiment, som folkene bag selv kalder LYDLYST.

Et format tilpasset vores nye virkelighed, hvor COVID-19 er en begrænsende faktor på kulturområdet.

Det overordnede værk består af flere fragmenter – herunder koncerter, performances og forskelligartede lysinstallationer.

Dele af værket har været udstillet i Vilnius, i Amsterdam og flere steder i København – senest på Kgs. Nytorv til Copenhagen Light Festival 2021.

Ambitionen er, at fragmenter af værket rejser hele vejen fra Nord- til Sydpolen samt i udvalgte byer mellem de to yderpoler, hvor lokale kunstnere inddrages.

Foto PR

Inspiration fra Villy Søvndal og anerkendte klimaforskere

Koncertens titel The Ice is Melting at the Pøules henviser til den tidligere danske udenrigsminister Villy Søvndals udtalelse under COP15 “the ice is melting at the pøules”, der tilbage i 2009 morede store dele af verden – og overskyggede selve budskabet.

Inspirationen til kunstværket kommer blandt andet fra de mange forskellige nye måder at visualisere den videnskabelige klimadata på – herunder fra visualiseringer fra Reuters Graphic og fra den anerkendte klimaforsker Ed Hawkins.

Folkene bag samarbejder også med flere forskere for at indhente og validere den klimadata, de anvender i projektet – herunder professor i klimaforandringer og glaciologi Sebastian Mernild, der også sidder i FNs klimapanel.

Der er siddeplads til 50 personer til hver forestilling i den 450.000 m3 store hal.

Hallen er ikke opvarmet, så tag gerne varmt tøj på.

Hvad: The Ice is Melting at the Pøules in Concert II
Hvor: Refshalevej 177, 1432 København K
Hvornår: Lørdag d. 8. maj 2021 kl. 16-23.30. Hver koncert varer 30 minutter
Hvor meget: Billetpris 75 kr. pr. person
Hvordan: Køb billetter her

Del artikel