ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilbage til fremtiden: Sjov interaktiv klima-udstilling er netop åbnet på Experimentarium

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Experimentarium
Foto: PR, Experimentarium

Nu begynder skolernes efterårsferie, og massevis af børn holder fri fra brøkregning, diktat og historietimer.

At holde fri er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan lære noget – man kan bare gøre det på en sjovere måde og i selskab med hele familien.

Et af byens sjoveste oplevelsessteder for børn har netop slået dørene op til en helt ny udstilling, der både byder på gode grin og gør jer klogere på klimaet.

Det er selvfølgelig Experimentarium, vi taler om, og udstillingen, I kan besøge i efterårsferien, hedder ”Klimatopia – De rejsende fra fremtiden”.

Mød tre tidsrejsende piger

I Klimatopia møder man tre piger fra fremtiden. De er ved et uheld crashet i nutiden i deres tidskupler.

Pigerne hedder Midori, Kiiro og Aka og kommer fra tre forskellige udgaver af jorden 100 år ude i fremtiden.

I Midoris fremtidsverden har vi nået klimamålene, og verden er i bedre balance, men i Kiiros fremtidsverden er der knaphed på ressourcer, vi mennesker bor tæt, og klimaet er ustabilt.

I Akas fremtidsverden er økosystemerne ved at bryde sammen, vandstanden er steget meget, og vi mennesker har måttet tilpasse os en hverdag med afsavn.

Foto: PR

Som gæster på Experimentarium skal I hjælpe pigerne med at komme tilbage til fremtiden, men I kan kun sende dem tilbage til én af de tre fremtidsverdener, og sammen skal I finde ud af hvilken.

De handlinger og valg, I tager i hverdagen, afgør nemlig, hvordan fremtiden kommer til at se ud, og I skal således tage stilling til både den mad, I spiser, den transport, I benytter, den el og varme, I bruger, og de ting, som I køber.

”I Klimatopia kan hele familien eksperimentere med bæredygtig livsstil og på den baggrund overveje, om de vil leve anderledes,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

Fire interaktive udstillingsområder

I Klimatopia bevæger man sig rundt i fire interaktive udstillingsområder, som alle giver mulighed for at eksperimentere med hverdagens vaner.

Ved det intelligente spisebord kan I eksempelvis se, om jeres livretter er gode eller dårlige for klimaet, og I kan prøve at sammensætte en klimavenlig menu.

I kan også trille en tur med indkøbsvognen i et helt særligt supermarked, hvor priserne er sat efter varernes klimaaftryk, og så kan I dufte til fremtidens mad, løfte CO2-belastningen af jeres sommerferie og meget mere.

Sidste stop i Klimatopia er tidsmaskinen ”Fremtidsvælgeren”, og det er her, I finder ud af, hvilken fremtid Midori, Kiiro og Aka sendes tilbage til.

 

Når I har besøgt Klimatopia, kan I jagte klimatrofæer derhjemme. I Experimentariums app, som både fås til iPhone og Android, kan I nemlig finde inspiration til en mere bæredygtig hverdag og livsstil.

Appens trofæjagt er særligt udviklet til børn og børnefamilier, som løbende oplever udfordringer knyttet til hverdagens vaner.

Særudstillingen “Klimatopia – De rejsende fra fremtiden” er for hele familien og særligt velegnet for børn i alderen syv til 15 år.

Hvis I ikke når at besøge udstillingen i efterårsferien, kan den opleves frem til 8. august 2022.

Læs mere på experimentarium.dk.

Hvad: Klimatopia – De rejsende fra fremtiden
Hvor: Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, Hellerup
Hvornår: Fra 14. oktober 2021 til 8. august 2022

Del artikel