MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Prøv noget nyt: Lille plads på Nørrebro forvandlet til autentisk foodtruck-mekka

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto KUKU Instagram
Foto KUKU Instagram

På den lille plads mellem Nørrebro Bycenter og den gamle Lygten Stationsbygning er der opstået sit helt eget lille streetfood marked.

I februar kunne vi fortælle historien om de to tidligere kuffertdrenge, Benjamin Rasmussen Nikkhah og Asger Tobias Brodtkorb, der på rekordtid havde fået succes med deres foodtruck, Mexihagen.

Nu er der endnu en ung gut på spil, som laver mad du (formentlig) aldrig har smagt før.

Sean Pakbaz med hans foodtruck på Nørrebro kort før åbning. Foto KUKU Instagram

Iransk streetfood midt på Nørrebro

Nørrebro og Nordvest er på mange måder de to mest multikulturelle bydele i København.

Her kan du sætte tænderne i alverdens godter, men for et par måneder siden kom der endnu en til listen.

Foodtrucken Kuku holder til lige ved Nørrebro St., og her kan du som det første sted i Danmark smage iransk og vegansk streetfood med unge Sean Pakbaz, der selv er opvokset i Iran, bag gryderne.

Hans historie starter egentlig tilbage i 2012, hvor det for første gang gik op for ham, at der ikke fandtes et eneste sted, hvor man kunne prøve nogle af de traditionelle iranske retter som streetfood.

Sean har lært sig selv at lave mad, og i august 2020 prøvede han for første gang kræfter med det iranske streetfood, der gik over alt forventning.

Ikke lang tid efter åbnede han sin egen foodtruck under navnet Kuku, der fik plads på Nørrebro med Mexihagen som nabo.

Sean har efterhånden været i gang et par måneder og må flere dage melde om udsolgt før tid.

To af de iranske retter på menuen: Ghorme Sabzi (tv.) og Gheyme Bademjoon. Foto KUKU Instagram

Til at forstå

”Men iransk? Det ved jeg jo ingenting om,” tænker du måske.

Men det er der heldigvis gode råd for.

Sean har heldigvis gjort menuen meget brugervenlig for os, som måske ikke er eksperter på området.

På menuen er kun tre retter, hvoraf den ene er Irans nationalret, Ghorme Sabzi.

Det er en gryderet af urter og røde kidneybønner med langtidstilberedt oksetykkam, som serveres med safranris, Salad Shirazi og Masto Khiar (Iransk tomat-agurk-rødløg salat og yoghurt-agurk dressing).

Med på menuen har Sean også sin egen livret Gheyme Bademjoon, som er en god snasket gryderet med bl.a. oksekød, tomat og gurkemeje serveret med ris.

Begge retter koster kun 109 kr., og det er altså et scoop til prisen.

Tredje og sidste hovedret på menuen er en vegetarisk nudelret med bønner og krydderurter, der går under navnet Ash Reshte.

Alle tre super smagfulde – og noget helt andet end hvad vi oftest spiser i København.

Som bekendt er Kuku også eneste mulighed for at opleve det iranske køkken som veganer, og det vil vi bestemt opleve at du gør. Hele menuen kan nemlig laves som vegansk.

Hvad: Kuku
Hvor: På pladsen mellem Nørrebro St. og Nørrebro Bycenter
Hvornår: Åbent alle dage fra kl. 12-20 eller udsolgt
Hvor meget: Hovedretter fra 79 kr.
Hvordan: Se mere på Instagram lige her